Salı, Mart 03, 2009

Adem Mat: Durmak yok, hizmete devam


Türkiye Futbol Federasyonu İstanbul İl Temsilciliği’nin (İSTFİT) yeni yönetimi bir yılını doldurdu. Geride kalan 1 yılda İstanbul futbolu birçok şey yaşadı. Eleştirildiği zamanlar da oldu, takdir edildiği de. Özellikle alt yapıda atılan adımlar, sponsorluk anlaşmaları ulusal basında da yer buldu. Geçtiğimiz bir yılda Yemen Ekşioğlu’nun yönetimindeki İSTFİT’te, İstanbul futbolu için en çok çalışan isimlerden biri şüphesiz İl Temsilci Yardımcısı Adem Mat’tı. Yerel Futbol Sitesi’nin sorularını yanıtlayan Sayın Mat’la hem yönetimlerinin ilk yılını hem de gelecekteki planlarını konuştuk…

-Yerel Futbol Sitesi Özel-

TFF İstanbul Futbol İl Temsilciliği görevine ne zaman başladınız?
Ekip olarak TFF İstanbul Futbol İl Temsilciliği görevine 4 Mart 2008 tarihinde geldik. Yani bir yılımızı doldurduk.

Göreve geliş amacınız nelerdir?
Bizim en büyük amacımız idealist düşünceyle ve heyecanla Türk futboluna bir şeyler kazandırabilmek. Bunu başarabilirsek ne mutlu bize.

Bu amaçla ne gibi çalışmalar yaptınız ve yapacaksınız?
Bilindiği gibi biz bu göreve rahmetli Hasan Doğan ile beraber başladık. Yola beraber çıkmıştık, zamansız vefatı bizi derinden üzdü fakat yolumuzdan çevirmedi. Bilhassa Hasan Başkanımızın yapmak istedikleri onun vasiyeti olarak kabul ediyoruz ve çalışmalarımızı bu yönde sürdürüyoruz. Bunları sizlere anlatırken bize hem ağabeylik hem başkanlık yapan Sayın Yemen Ekşioğlu’na değinmeden edemeyeceğim.

Evet, biz de tam Yemen Bey hakkındaki düşüncelerinizi soracaktık. Yemen Ekşioğlu nasıl bir insan, nasıl bir yönetici? mesela çalışması zor bir insan mıdır?
Hayır kesinlikle. Birlikte çalışması zor olmanın aksine, birlikte çalışmaktan zevk alabileceğiniz bir yapıya sahip Yemen Ağabey.

Dikkatimizi çekti, Yemen Bey’den bahsederken “ağabey” diye hitap ediyorsunuz.
Evet, İl Temsilciliği’nde personelinden İl Temsilci Yardımcısına kadar “ağabey” diye hitap ederiz, çünkü Yemen Ekşioğlu bizlere bir yönetici gibi değil bir ağabey gibi davranır, araya mesafe koymaz. Karşısındakinin insan olması yeterlidir; sıfatlar, unvanlar ikinci plandadır onun için. Bizlere her zaman güvenen, imzasını teslim eden, birlikte çalışmaktan zevk aldığımız, aynı zamanda tecrübesinden yararlandığımız bir insandır. Vizyonu geniştir, çalışmalarımızda bizlere son derece yardımcı ve yol gösterici olmuştur.

İleriye dönük hedefleriniz, çalışmalarınız nelerdir?
Bu doğrultuda, bir çok sahanın iyileştirilmesi yeni tesisler kazandırılması bir yana, öz kaynak düzeninde minicik yavrularımıza sağlıklı spor yaptırmak bizim başlıca hedefimiz. Bunun yanında interaktif bir internet sitesi oluşturmayı düşünüyor en yakın zamanda hayata geçirmeyi planlıyoruz. Sosyal amaçlı etkinlikler düzenleyip spor yaptırmak, kulüplerimize sponsor kanalı ile maddi imkanlar sunmak başlıca hedeflerimiz.

İstanbul Futbol İl Temsilciliği olarak yaptığınız en önemli çalışmalar nelerdir?
Biz İl Temsilciliği olarak 480 takıma, haftada 400, yılda 17.000 müsabaka yaptırıyoruz. Bu müsabakaları koca İstanbul’da 80 tane sahayla karşılıyor, kulüplerimizin mağdur olmamaları için özen gösteriyoruz. Zaman zaman kulüplerimizi maçlarında ziyaret ederek sorunları yerinde tespit ediyor, anında çözümler üretebiliyoruz. Kulüplerimize sigorta sistemi getirme çalışmalarımız halen devam etmekte. Sezon başında kurulun başkanlığını da yapan Yemen Ekşioğlu ve ekip arkadaşları TFF’nin aldığı radikal kararlarla kulüplerimizin ödemesi gereken bir çok bedelde indirime gitmiş, bazı bedelleri kaldırmışlardır. Bizler bu inanç ve ilkeyle Türk Sporuna hizmet etmeyi amaç edinmiş insanlar olarak, yorulmadan, durmaksızın yolumuza devam edeceğiz.

Adem Bey teşekkür ederek, çalışmalarınızda başarılar diliyoruz.
Ben teşekkür ederim, özellikle de amatör spor kulüplerimize verdiğiniz önemden dolayı ayrıca teşekkür ederim. Yerel Futbol Sitesi ekibine başarılar dilerim.

5 yorum:

Adsız dedi ki...

ADEM BEY SİZİ,BAŞKANI VE EKİBİNİZİ SEVİYORUZ. EN ÖNEMLİ ÖZELLİKLERİNİZDEN BİRİ BİZLERE SICAK DAVRANMANIZ VE SORUNLARIMIZLA İLGİLENMENİZDİR .BUNDAN SONRASINDADA ÖNCEKİ SÜREÇTEKİ GİBİ BAŞARILARINIZIN DEVAMINI DİLERİM.ALAATTİN ÖZKAN T.ŞİFASPOR ANTRENÖRÜ

Adsız dedi ki...

basarılarınızın devamını dılerım.ama mınıkler için cıkardıgınız kemık testı olayını sacma buluyorum fızıgı buyuk cocuklara yapılması gerekır bence ufacık cocukları ailelerı ugrastırıyoruz kluplerınde zaten butcesı yok bırcok cocuk ıdmana gelmıyo cunku aılesı demıskı test mestle ugrasmam para vermem dıye.ayrıca illakı surada yaptırın demek mantıksız bence bırakın bence buyuk oyuncu oynatan oynatsın kendını kandıran zaten cok insan var amator futbolda.federasyon bu buyuk oyuncuları tesbıt edıp onlara test yaptırılması gerekıyo bence.m.hoca

Adsız dedi ki...

sayın adem bey ferıkoy e yapmıs oldugunuz haksızlık hakkında yorum beklıyorum eger cıdden ıyı bı yonetıcıysen cvp yazarsın yemen beye selamlar

Adsız dedi ki...

kemık testı için onerım sudur ilk maclarda buyuk oyuncuların tesbıtı yapılarak kuluplerle dıyaloga gırılıp testlerın yaptırılmasıdır.m.hoca

Adsız dedi ki...

adem bey sağolsun federasyona her gidişimizle bizlerle yakınen ilgilenen efendi, saygılı, yardımısever bir yönetici. kendisine ve ekibine başarılar diliyoruz.

İshaklıspor için kritik 180 dakika

TFF Bölgesel Amatör Lig 1.Grup'un Lideri Beykoz İshaklıspor'da Şampiyonluk için 180 dakikalık bir mücadele kaldı.