Perşembe, Şubat 19, 2009

Sitede yorumlar üzerine...


Yerel Futbol Sitesi’nin sevgili ziyaretçileri, din kardeşlerim ve sevgili Kimmeryalılar;

Sitemize büyük zenginlik katan, haberlerde aktaramadığımız ayrıntıları öğrendiğimiz yorumlarda son zamanlarda kalite düşüklüğü, kısır çekişmeler gözlenmektedir. Şimdi burada muhtıra gibi bir yazı karalamak istemiyoruz ancak daha önce çokça söylediğimiz şeyleri, örneklerle açıklamak, anlaşmazlıkları gidermek, güzel yorumlar okumak, sizlerle birlikte güzel günlere el ele girmek istiyoruz. Eğer inanırsak Türkiye uzaya bile gidebilir, zor değil.

Bu nedenle legal-illegal yorumları şimdi örneklerle açıklayalım.

YORUM 1: Hayır bu olay böyle değil. Önce biz gittik, sonra şöyle oldu,falan filan falan filan… Olaylar böyle sayın amatör futbol camiası. Zaten bunların hepsi şerefsiz!

Bu en çok karşılaşılan örnek. Niye uzun uzun yazdığınız güzel bir örneği tek kelimeyle berbat ediyorsunuz anlamış değiliz arkadaşlar. Bakın o tek kelime sildirdi yazdıklarınızı.

YORUM 2: ŞAMPİYONNN BAYERN MÜNİHHHH!

Başlarda aslında izin veriyorduk bunlara ancak çok fazla gelmeye başladı, bundan sonra direkt silinecek. Burası tribün değil arkadaşlar. Şampiyon, eee? Bize bir şey katacak mı, hayır?

YORUM 3: Bu Barcelona’lıların hepsi ETA’cı zaten, hepsi bölücü. Biz has İspanyollarız, bu ülke için ölürüz.

Bu da epey moda oldu. Siz ne düşünürseniz düşünün, karşı taraf için bu sitede böyle ağır iddialarda bulunamazsınız. Bu siteyi ziyaret eden çok genç kardeşimiz var. Akıllarında tüm Barcelonalılar ETA’cı olarak kalacak, yarın öbür gün bir Barcelona’lıyla karşılaşınca “Siz bölücüymüşsünüz” diyecek, sorun çıkacak. Hayır arkadaşlar, gerek yok.

YORUM 4: Geçen Nou Camp’a gittik, biz İspanya Milli Marşı söylerken bizi taşladılar, ETA lehine slogan attılar.

Bakın bu legal olabilir, zira siz burada iddiada başınızdan geçen bir olayı anlatıyorsunuz, kimseyi direkt suçlamıyorsunuz. Nihayetinde stada gerçekten ETA’lılar girmiş olabilir. Ancak ‘taşı bize Barcelona taraftarı ETA’lılar attı’ derseniz o yorum yine silinir.

YORUM 5: Hahahaha, : ))

Biz de çok gülüyoruz ve hemen siliyoruz.

YORUM 6: Bu Juventus’un 5 numarası bence hiç iyi değil. Niye ısrarla oynatılıyor anlamıyorum.

Bu yoruma isminizi yazmazsanız silinir. Sizin o 5 numaranın arkasında yedek bekleyen 13 numaranın amcaoğlu olmadığınızı nereden bileceğiz? Belki de gıcıklığına yapıyorsunuz...

YORUM 7: Bu yapılanlar cokh ayıp. Ben 30 yıldıR futbol taraftarıyım we hich hos dill bu yapılanlar.

30 yıllık futbol taraftarı olduğunu söyleyip ‘ve’ yerine ‘we’ yazanlar da mevcut maalesef. Bunu yayınlıyoruz ama kendinizi komik duruma düşürmeyin diye bu örneği verdik.

YORUM 8A: Gerrard süper bir oyuncu (daha onaylanmamış)
YORUM 8B: Üstteki arkadaşa katılıyorum, Gerrard’a hastayım.

Gerrard yeme bizi! Alttaki silinir, üstteki de Efkan’ın o anki ruh haline bağlı.

YORUM 9: Hakem yaktı bizi. Böyle basiretsiz adamları nasıl bizim maçlara verirler anlamıyorum. Hakem: 1 Arsenal: 0 diyorum yani.

İsim vermezseniz yayınlanmaz. Zaten hakemler kime yaranabilmiş ki? Bununla birlikte yaratıcılık içeren eleştirileriniz moderasyonun halet-i ruhiyesine göre geçebilir.

YORUM 10: Bu site Fabio Capello’nun mu kardeşim? Niye hep Capello’nun reklamı yapılıyor?

Öncelikle şunu söyleyelim. Şu ‘reklam’ kelimesini yorumlarınızda kullanmazsanız müteşekkür kalırız. İkincisi, kimse bu sitenin sahibi değildir. Hep diyoruz bu site sizin sesiniz. Biz kimsenin haber isteğini geri çevirdik mi? Hayır. Haber gönderdiniz de yayınlamadık mı? Hayır. Bize haksızlık edildiğini düşündüğümüz bu tür yorumları yayınlamıyoruz.

YORUM 11: Bu Paris Saint Germain taraftarı da çok çirkef oluyor ya!

‘Çirkef’ hakaret kelimesidir arkadaşlar, yorumunuz yayınlanmaz.

YORUM 12: Bu hocayla bu kadar olur. Zaten başkanın arkadaşıymış, başka türlü takımın başında kalamaz.

Eskiden isim yazıldığı takdirde yayınlıyorduk bunları. Ancak baktık isimler uyduruk çıktı. Böyle kişilik haklarına saldıran yorumlar yayınlanmıyor.

YORUM 13: Biliyorum bunu da yayınlamayacaksınız ama…

Biliyorsun da niye yazıyorsun sevgili kardeşim?

YORUM 14: Liverpool’dan cacık olmaz. UEFA’da beşlik olur dönerler.

‘Cacık olmaz’ ifadesini çok seven arkadaşlar var. Bu ifadeyi yazarsanız yayınlanmaz. UEFA’da niye beşlik olduğunu mantıklı bir şekilde açıklamazsanız yorum yayınlanmaz. Ama “Kadro eksik, takımda sorun var vs.” şeklinde mantıklı nedenlerle birlikte verilir.


YORUM 15: Chelsea'lilere ilk maçta bize yaptıklarını ödeteceğiz. Craven Cottage'ı size dar edeceğiz. Fulham alayına gider!


Ortamı gerici yorumlara da maalesef yer veremeyeceğiz.


Bunun dışında lan, ulan (u harfi sizi kurtarmaz), keko, çirkef, dürzü, yalaka, satıcı gibi cümleler de legal değildir.

Bir de arkadaşlar, şöyle bir şey var: Blogger, yaptığınız yorumun hangi habere gittiğini bize göstermiyor. Bu nedenle çok eskilerde olan haberlerin altına soru yazıp bizden yanıt beklemeyin, 4000 haber arasında bu maalesef imkansız. Bu nedenle ki haberlerinizi yorum kısmına değil de bize mail atmanızı istiyoruz.

Sevgilerle

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Hakkaten yorumlara sınırlar getirmeniz iyi oldu
Son zamanlarda iyice kahveye cevirdiler burayi

Adsız dedi ki...

tebrikler efkan bey bana göre geç atılmış ama belkide sitenin olgunlaşma sürecinde tam taymingi ayarlanmış bir adım..
daha nezih daha class daha yapıcı bir yerel futbol sitesi için el ele..
moderasyon efkan kardeşimizin ise yorumlar bizimdir :)

Adsız dedi ki...

Tebrik ederim,
Yerinde bir karar, aklın yolu birdir... Kendisini başka isimle övenler artık bizi kandıramayacak. Bir de Amatör Futbol sitesi olarak, amatör ruhuna aykırı, profesyonel liglerden haberler verilmesi hoş olmuyordu. Nacizane fikrim, Yerel Futbol Sitesi amatör kalmalıdır... Teşekkürler, iyi çalışmalar. Sevgilerimle, AdiL

İzzettinspor'da Ferudun Şallı dönemi

İstanbul 2. Amatör Lig ekiplerinden İzzettinspor'da teknik direktörlük görevine Ferudun Şallı getirildi.