Salı, Şubat 24, 2009

Ödemiş'te isyan var

ÖDEMİŞ BLD: 0 SEFERİHİSAR BLD: 0

HABER-FOTO: BAŞAR UÇAR
İzmir Süper amatör Lig B grubu 17. hafta karşılaşmasında 3 puan gerisindeki rakibi Seferihisar’ı konuk eden Ödemiş Belediyespor son iki maçta olduğu gibi yine sahadan golsüz eşitlikle ayrıldı. Maç sonunda seyirciler alınan beraberliklere isyan ederken, yöneticiler de seyircilere tepkiliydi.

Ev sahibi Ödemiş ilk yarının başlarında temkinli bir futbol sergiledi. Konuk Seferihisar da zaman zaman pozisyonlara girdiyse de ilk devre orta saha mücadelesi halinde geçti. 25’te Seferihisar takımının en golcü futbolcusu Mustafa Naci rakibi ile girdiği ikili mücadelede ağır bir biçimde sakatlanarak yerini Okan’a bırakmak zorunda kaldı. 29’da ceza sahası içinde boş kalan Selçuk topa iyi vuramadı. 32’de Ali Yavuz’un vuruşu üstten dışarı gitti. 40. dakikada gelişen Hisar atağında Gürsel müsait pozisyonda ceza yayı üzerinden sert vurdu ama etkili olamadı. 45+1’de Erhan Eren duran topta yaşanan karambolde önünde kalan topu kaleye şutladı. Bu mutlak fırsatta top direk dibinden auta gitti.
İkinci devrede taraftarının da artan desteğiyle Ödemiş, rakip kaleyi daha çok rahatsız etmeye başladı. 57’de Seferihisar atağında Oktay’ın açtığı ortada uygun pozisyondaki Osman dokunamadı. 60’da Ender’i indiren Oktay önceden gördüğü sarı kartın bedelini ağır ödedi. Hakem Adem Elgörmüş, Oktay’ı ikinci sarıdan kırmızı kartla oyun dışı bıraktı. Rakibinin on kişi kalmasıyla rakip kaleye daha çok yüklenmesi beklenen Ödemiş bir türlü sağlam bir baskı kuramadı.
72’de maçın kader anlarından biri yaşandı. Uğur’un pasında Akın’dan önce araya giren Ender’in vuruşunda top üst direkten oyun alanına döndü. Gol yollarındaki kısırlıkla Barış Mayadağ’ı çokça arayan Ödemiş, 79 ve 80’de Erhan Eren ile iki kez gole yaklaştı ancak kaleci Akın geçit vermedi. Birçok vuruştan sonuç alamayan kırmızı-lacivertliler, 90+2’de serbest vuruştan gelen topta Doğan’ın kafa vuruşunda çizgi üzerinde yine Akın’a takıldı. Gol yollarında yine şanssızlık yaşayan Ödemiş Belediyespor kalan sürede gol bulamayınca arka arkaya üçüncü kez Saraçoğlu’ndan golsüz eşitlikle ayrılmış oldu.

STAT: Saraçoğlu
HAKEMLER: Adem Elgörmüş**, Sezgin Çınar*, Ediz Özker**
ÖDEMİŞ BELEDİYESPOR: Paşa***, Erhan**, M.Ali***, Doğan**, Rahmi**, Burak**, Zekeriya**, Fama*(Dk.87 Ercan*), Ender**, K.Erhan**, Selçuk**(Dk.65 Uğur*)
SEFERİHİSAR BELEDİYESPOR: Akın***, Muhammet*, Ali İhsan***, Osman**, Oktay*, Ali**, Mustafa Naci*(Dk.26 Okan**), Gürsel**, Ali Yavuz*(Dk.75 Bekir*), Hamdi*(Dk.80 Kemal*) Mustafa Komur**
SARI KARTLAR: Rahmi, Burak(Ödemiş) / Oktay, Ali Yavuz, Hamdi(Seferihisar)
KIRMIZI KART: Dk.60 Oktay (Çift Sarı) (Seferihisar)


Maç sonunda isyan bayrağı açıldı
Maç sonu da en az maç kadar heyecanlıydı. Maç boyunca susmadan Ödemiş’e destek veren taraftarlar, kırmızı-lacivertlileri tünele “Bir takım bu kadar ruhsuz olamaz” sloganlarıyla gönderirken, geçen haftanın aksine bu kez Seferihisar’ı hem alkışladı hem de tribüne çağırdı. Maça gelen 150 kadar Seferihisarlı seyirci de Ödemiş’e yönelik tezahüratlarla taraftarları alkışladı. Taraftarın öfkesi stat dışına da taştı. Ulus Meydanı’nda bekleyen taraftarlar takım otobüsüne binen futbolculara yönelik protestolarda bulundular. Yönetici ve kulüp görevlileriyle sık sık tartışan taraftarlarla yönetimin arasına polis girdi ve olaylara müdahale etti. Verilen sözlerin tutulmamasından dert yanan taraftarlar, Ödemiş’in bu futbolla 3.lige çıkmasının bir hayal olduğunu söylediler. On kişi kalan rakibe karşı pasif bir futbol oynandığını belirten bazı taraftarlar bir daha maça gelmeyeceklerini ifade ettiler.


Yönetim taraftara sitemkar
Kaçan gollerin ardından oldukça üzüntülü olduğu gözlenen futbolculardan ve teknik heyetten herhangi bir açıklama gelmezken, görüşlerini aldığımız ikinci başkan Abdullah Akın kırmızı-lacivertlilerin sakat oyunculara rağmen iyi bir mücadele gösterdiğini belirterek, “Gol yollarında sıkıntı çektiğimiz bir gerçek ama şanssızlık yakamızı bırakmıyor. Biz bu takımın başarılı olmasını herkesten fazla istiyoruz. Herkesin görüşüne saygımız var ama unutmamalıyız ki biz ilk yarıda Seferihisar’da öne geçtiğimiz maçta berabere kalırken, Seferihisar seyircisi bizi tribüne çağırıp alkışlamadı. Aksine maç boyunca küfürler işittik. Bazı gerçekleri göz ardı etmek haksızlık olur” diye konuştu.



Hiç yorum yok:

Taksimspor'un 'yıldız'ı parlıyor

İstanbul 2. Amatör Lig 5. Grup'ta lider Taksimspor sahasında grubun iddialı ekiplerinden Kemerburgazspor'u 2-1 mağlup etti.