Pazartesi, Kasım 24, 2008

Samandıra kaçtı, Çengelköy yakaladı

SAMANDIRASPOR: 2 ÇENGELKÖYSPOR: 2

HABER-FOTO: ERDAL BULUT
İstanbul Süper Amatör Küme 6. Grup’ta geçen hafta Şampiyonluk adaylarından Güzelcespor’la deplasmanda 0-0 berabere kalan Samandıraspor, bu hafta evinde Çengelköyspor engeline takıldı. Maçta iki kez öne geçen Turuncu-Siyahlılar 1 puana razı oldu.

Maça Çengelköyspor’un vuruşu ile başlandı. Maça hızlı başlayan taraf ev sahibi Samandıra oldu. Daha 10. dakikada kaptan Tuncer’in harika pasında sol çaprazdan ceza alanına girerken topla buluşan Erhan, iyi bir vuruş yaparak kalecinin uzanamayacağı yere topu gönderdi ve Samandıra 1-0 öne geçti.Çengelköy oyunda denge kurmaya ve ev sahibinin üzerine gitmeye başladı fakat savunmasında zaman zaman açıklar da verdi. Bunlardan birinde defanstan uzun atılan bir topta topu önüne alan Samandırasporlu Tuncer, sol kanatta rakip savunma oyuncunun üzerinden topu aşırttı, kaleci ile karşı karşıya kaldı ve kalecinin üstünden topu ağlara gönderdi fakat hakem faul gerekçesiyle golü geçersiz saydı.

Çengelköy defansında bu dakikalarda açıklar olmaya başladı. Araya atılan topta sol çaprazda ilk gole benzer bir pozisyonda Erhan bu kez arka direğe plase bir vuruş yaptı fakat top yandan dışarı çıktı. Çengelköyspor ise serbest vuruşlarla gol ararken, kullandığı bir atışta arka tarafta boşta kalan topa kimse dokunamadı ve Boğaz ekibi mutlak bir golden oldu. İlk 45 dakika Samandıraspor’un 1-0 üstünlüğüyle tamamlandı.

İkinci yarıya Samandıra’nın vuruşu ile başlandı. Çengelköyspor bu devrenin başlarında ev sahibi takımı sahasına hapsetti. Yeşil-Beyazlılar sağlı-sollu ataklarla gol ararken, dakikalar 60’ı gösterirken Samandırasporlu Abdullah’ın ceza sahası içinde rakibine yaptığı müdahalede hakem penaltı noktasını gösterdi. Kullanılan penaltıyı gole çeviren Çengelköy maçta durumu 1-1’e getirdi.

Hakemlerin bazı kararları nedeniyle maçta sinirler gerilirken, Samandıra yedek kulübesinde bir pozisyonda hakeme itirazda bulunan yedek kaleci Erdal kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Bu dakikalardan sonra toparlanmaya başlayan Samandıraspor dakikalar 75'i gösterirken kullanılan serbest vuruşta arkaya aşırılan topta, Erhan’ın güzel vuruşunda 2-1 öne geçti.

Artık tüm hatlarıyla Samandıra’nın üstüne giden Çengelköy golden 5 dakika sonra, sağ kanattan yapılan ortada iyi yükselen ve vuran 17 numaralı futbolcu ile maçta eşitliği sağladı. Başka gol olmayınca her iki taraf da 1’er puana razı oldu.


Samandıraspor, Rıdvan hoca ile yeniden
Ligin 8. haftasında görevinden istifa eden Ali Deste’den boşalan teknik direktörlük görevine Samandıraspor’u önceki yıllarda çalıştırmış ve şampiyon yapmış olan Rıdvan hoca getirildi. Bu konu ile ilgili bir açıklama yapan kulüp müdürü Bülent Dursun; “Rıdvan hoca hepimizin sevdiği ve saydığı bir teknik direktördür. Antrenörlük deneyimini bildiğimiz ve güvendiğimiz için tekrar göreve getirmek arzusu içindeydik ve bu çalışmalarımız sonucu hocamız ile anlaştık. Ligin ikinci yarısında artık hedeflediğimiz yere varmak istiyoruz ve bunu da başaracak güçteyiz. Yeni hocamız takımımız ve Samandıra için hayırlı olsun” dedi.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

kapo senin golü 17 numara yatmış :):):) hawalara girme

BAL 1. Grup 19 Nisan Cuma Programı

BAL 1. Grup'ta 27. hafta karşılaşmaları 18 Nisan Cuma günü oynanacak.