Pazartesi, Kasım 24, 2008

Onur'lu Kurtuluş Murat'ına erdi

KURTULUŞSPOR: 2 ORHANELİSPOR: 0

HABER-FOTO: SALİH BAKICI
Bursa Süper Amatör Küme A Grubu’nda, İnegöl’de ağırladığı Orhanelispor’u Onur ve Murat’ın golleri ile geçen Kurtuluşspor zirve takibini sürdürdü. İnegöl ekibi bu galibiyetle puanını 16’ya çıkartıp grup üçüncülüğündeki yerini korudu.

Tribünleri tıklım tıklım doldurup, 90 dakika boyunca Sarı-Kırmızılı ev sahibi destekleyen İnegöllü sporseverlerin büyük ilgi gösterdiği karşılaşmaya, Kurtuluşspor üçüncü lig terfi umutlarını sürdürebilmek için mutlak galibiyet parolasıyla için çıktı. Orhaneli Belediye Başkanı ve Orhanelispor Başkanı İrfan Tatlıoğlu, Kurtuluşspor Başkanı Hayati Demiray, AK Parti Alanyurt Belde Başkanı Adil Kansu, Bursa Amatör Futbol Tertip Komitesi İnegöl Temsilcisi Mesut Baştürk ile Kurtuluşsporlu yöneticilerin birlikte izlediği karşılaşmada, rakibine göre daha etkili olan Kurtuluşspor’un üst üste geliştirdiği ataklar rakip savunmaya ve günün başarılı isimlerinden kaleci Serkan’a takıldı.


Dakikalar 26’yı gösterdiğinde beklenen gol geldi. Bu dakikada Hakan’ın serbest atıştan ceza alanına gönderdiği topa iyi yükselen Onur arka direkte ayak içi vuruşu ile topu ağlarla buluşturarak Kurtuluşspor’u 1-0 öne geçirdi. Konuk ekibin bu gole karşılık verme çabaları ilk yarıda sonuç vermedi ve devre bu skorla sona erdi.


İkinci 45 dakikada çok daha atak bir oyun sergileyen Kurtuluşspor özellikle Murat, Fatih ve Yıldıray aracılığı ile inanılmaz pozisyonlar harcadı. Üst üste 3 net pozisyonu heba eden Murat, 69. dakikadaki atakta topu filelerle kucaklaştırmayı başardı. Sol kanattan topla birlikte ilerleyen Yıldırıy, rakip oyuncuyu geçip kaleci ile karşı karşıya kalmak isterken, rakibinin üzerinden aşırtmak istediği topu Alper elle kesti, hakem de serbest atışı işaret etti. Bu atışı kullanan Hakan’ın ortaladığı topu ceza alanı içerisinde kafa ile tamamlayan Murat, meşin yuvarlağı kalecinin müdahale çabalarına rağmen ağlarla buluşturarak skoru 2-0 yaptı. Karşılaşmanın kalan dakikalarda gelişen ataklardan başka gol sesi çıkmadı ve 3 puanı 2 golle alan Kurtuluşspor, zirve takibine devam etti.
Maça büyük ilgi gösteren spor severler maç sonunda Sarı-Kırmızılı oyuncuları tribüne davet ederek galibiyetin sevincini paylaştılar.



STAT: İnegöl Dış
HAKEMLER: Engin Akar**, Rüştü Baykal***,Şükrü Bal***
KURTULUŞ: Celalettin****, Başaran****, Gökhan***, Onur****, Adem***, Volkan***(dk.83 Bilgehan*), Yakup***(dk.48 tarık**), Fatih***(dk.86 Erdi*), Murat****, Hakan****, Yıldıray***
ORHANELİ: Serkan****, İbrahim**, Cihan**, Aykan**, İsmail*(dk71 ibrahim*), Tarık*, Çetin***. Alper**, Oğuz**(dk46 seyfullah*), Ahmet**, Baki*
GOLLER: Dk.26 Onur, dk 69 Murat

Hiç yorum yok:

Giresun Emeksan'dan 'Güç' gösterisi

İstanbul 2. Amatör Lig 12. Grup'ta Giresun Emeksanspor deplasmanda Kosova Güçspor'u 2-0 yenerek zirve iddiasını sürdürdü.