Pazar, Kasım 30, 2008

Bahçelievler'in fendi Yeniçarşı'yı yendi




BAHÇELİEVLERSPOR: 3 BEYOĞLU YENİÇARŞI: 2

İstanbul 1. Amatör 11. Grup’ta alt sıraları çok yakından ilgilendiren maçta, son sıradaki Bahçelievlerspor, evinde 6. sıradaki Beyoğlu Yeniçarşıspor’u konuk etti. 90 dakikası çekişmeli, bol gollü ve pozisyonlu geçen mücadeleden galip ayrılan taraf 3-2’lik skorla ev sahibi Bahçelievlerspor oldu.
Bahçelievler Stadı’ndaki maç hafif yağış ve az sayıdaki Bahçelievler taraftarı önünde oynandı. Maça konuk takım hızlı başladı. Henüz 2. dakikada Beyoğlu ekibi golü buldu: Bu dakikada 10 numaralı oyuncunun ceza sahası dışından vuruşundatop ağlarla buluştu: 0-1.
Ev sahibi ekip golden sonra sağlı sollu ataklar geliştirdi, akabinde 6. dakikada Oğuz’un ceza sahası içinde düşürülmesi yeşil-beyazlı ekibe penaltı kazandırdı. Atışı kullanan Murat topu yandan auta attı. Buna rağmen ev sahibi ekipte morallerin bozulmaması ve ataklarına devam etmesi gözlerden kaçmadı. 27. dakikada Oğuz ceza sahası içine yapılan ortada topun sekip önünde kalmasını iyi değerlendirdi ve plase vuruşla takımına beraberlik golünü kazandırdı: 1-1

Golün vermiş olduğu moralle baskıyı daha da arttıran ev sahibi ekipte, 34’te Oğuz çalımlarla ceza sahasına girdi, vuruşunda düzgün bir şekilde köşeye giden top ikinci kez konuk takım filelerini havalandırdı: 2-1.
Golden sonra oyunda yeniden dengeyi kuran konuk takım ilk yarının sonlarına doğru 1-2 pozisyon üretmeyi başardı. Bunlardan birinde sol kanattan yapılan ortaya iyi yükselen Beyoğlu Yeniçarşı’nın 7 numaralı oyuncusunun kafa vuruşunda ev sahibi ekibin kalecisi başarılıydı. İlk devre yeşil-beyazlı takımın 2-1 üstünlüğü ile geçildi.

İkinci yarı rölantide başladı. İki takım da ikinci yarının ilk 15-20 dakikalık kesiminde birbirlerinin üzerine pek gidemedi. 68. dakikada, oyuna sonradan giren Beyoğlu Yeniçarşı’nın 16 numarası, ceza sahası uzak köşesinde kendini iyi unutturdu; kendisine doğru atılan uzun topu iyi kontrol etti ve yerden sert bir vuruşla takımına beraberliği getirdi: 2-2.

Bu gol ev sahibini bir süre için şok etti. Golden sonra yaklaşık 10 dakika bu şoktan kurtulamayan yeşil-beyazlı ekip posizyon üretmekte oldukça zorlansa da savunmasında açık vermedi. 79. dakikada kullanılan Bahçelievler kornerinde konuk takım savunmasının güçlükle ceza sahası dışına uzaklaştırdığı topa gelişine sert ve düzgün vuran Erman mükemmel bir gole imza attı: 3-2.
Bu gol Bahçelievlerspor’a hayat verirken, kalan dakikalarda iyi savunma yapan ev sahibi takım sahadan 3-2 galip ayrılıp kümede kalma savaşına devam edeceğini ilan etti. Bu sonuçla bitime iki hafta kala Bahçelievlerspor, üst sıradaki Telsizspor’la arasındaki puan farkını ikiye indirdi.



6 yorum:

Adsız dedi ki...

Bahçelievlerspor'un iyi yönetilmediğini düşünüyorum
elinde imkanı olduğu halde tesis konusunda herhangi bir gelişme göstermediler. 20 yıldır çim stad projesi olan Bahçelievler basiretsiz yöneticileri yüzünden hala mahalle takımı gibi yönetiliyor. Halbuki bu kadar iyi genç potansiyeli olan Bahçelievler Belediyesinin desteğini almış olsaydı şimdiye kadar prof bir takım olurdu. Bu yapıcı eleştirimi lütfen hakaret gibi algılamayın, ben futbola Bahçelievlersporda başladım ve iyi yerlerde görmek istiyorum. Teşekkürler

İncirli dedi ki...

Bahçelievlerspor'u son dönemlerde çok iyi takip ediyorum. Nede olsa Bakırköy'ün içinden olan bir takımsak, bir okadar semtlerimiz çok yakın yanyanadır. Arasıra maçlarını gidip izleme fırsatı buldum. Adsız kişili yorum yapan arkadaşın fikirlerine katılıyorum. Bir çim stad projesi muhakkak gerçekleşmeli. O sahada futbol oynanması bana göre çok saçma geliyor. Artık kulüplerimizin sahaları zamanla gelişerek daha da güzelleşiyor. Galiba sorun Futbolcularda değil, yönetimde bir görüntü görünüyüor. Tabi bu şartlarda Futbolculara'da Allah yardımcıları olsun diliyorum. Küme düşecek bir takım konumundalar artık ama matematiksel olarak kalabilirler. İnş. kalırsınız. Ve önümüzdeki sene semtinize yakışır futbol oynayıp, Süper Amatör'e bekliyoruz sizleri... Saygılar...

Adsız dedi ki...

MAÇTA EYÜP TEN BAHSEDİLMEMİŞ.ÖNEMLİ BİR AYRINTI:)

Adsız dedi ki...

bu maçda Eyüpm iyiydi allah için ben beğendim kardeş

Adsız dedi ki...

Bahçelievler kalecisi ilk defa kendini övmemiş..Hoş ben bu kaleciyi izliyorum bi övülcek yanını göremedim de hadi neyse.

Adsız dedi ki...

bütün yorumları kendi yazdığı için unutmuştur herhalde yetişememiştir

BAL 1. Grup 19 Nisan Cuma Programı

BAL 1. Grup'ta 27. hafta karşılaşmaları 18 Nisan Cuma günü oynanacak.