Perşembe, Ekim 02, 2008

Tekirdağ Süper Amatör Küme'de yeni sezon değerlendirmesi

Geçen sezonun şampiyonu Çerkezköy Belediyespor olmuştu.

YAZI: BENAN DİKER
4 Ekim Cumartesi günü Çorlu Sağlık-Yeni Hayrabolu maçı ile başlayacak olan Tekirdağ Süper Amatör Küme’de şampiyonluğun ve terfi biletini almasını beklediğim favoriler Çerkezköy Bld, Veliköy ve Çorlu Sanayispor; orta ve üst sıralarda olmasını beklediğim Çorluspor, Tekirdağspor, Çorlu Kültür, Şarköy ve Malkaraspor ligin altında ve küme düşmeme mücadelesi verecek ekiplerin Çorlu Sağlık, Tekirdağ A.Adalet, Y. Hayrabolu ve Kapaklıspor olacağını tahmin ediyor ve takımlar hakkındaki değerlendirmelerimi kısaca şöyle yapmak istiyorum:

ÇERKEZKÖY BELEDİYESPOR: Son iki sezonun Tekirdağ şampiyonu geçen yıl yaşadığı büyük şoktan kurtulup (terfide ilk maçta elenmişlerdi) bu sezon yeniden yapılanma sürecine giderek geçen sezon takımın büyük gücünü oluşturan Erçağ’ı Lüleburgazspor’a ; Cem’i Ayvalıkgücüne, Alparslan’ı Çorlu Kültür’e, Bora’yı Yalova Altınova Bld’ye verirken yine takımın as oyuncularından Orhan Kosullu, Kemal ve yine askere giden Elvan’la yollar ayrılmıştı. Genç bir ekiple yola çıkma kararı alan yönetim TASKK’ın profesyonel iller turnuvasını yeniden düzenleneceği kararı alması ile bu kararından vazgeçerek takıma yatırım kararı alarak Bandırmaspor’dan Hüseyin Kavis ve Hakan Dörtyol’u, Hadımköy’den Burak ve Yaver’i, Aliğa Bld'den Murat’ı alarak iddalı olduğunu ispatladı. Metin Yıldız’ın öğrencileri hazırlık maçlarında oynadığı futbolla geçerli not alarak ligin en büyük favorisi olduğunu gösterdi.

VELİKÖYSPOR: Son dört sezondur futbola sürekli yatırım yapan turuncu-siyahlılar bunun karşılığını uzun yıllar sonra 3. lige terfiye giderek bu sezon almak istiyor. İyi kadrosunu koruyan; Çorluspor’da oynarken askere giden İbrahim Onbaşı ve yine Çorluspor’da geçen sezon kaptanlık yapan Ferdi ile Çerkezköy Bld bildiğimiz golcü Hasan Barut’un takıma kazandırılması ile daha da güçlendiler. Ahmet Sarı’nın ekibi uzun bir aradan sonra artık iç saha avantajını da kullanarak ilk iki sırada olup terfi bileti almak isteyecek. Hazırlık maçlarında inişli çıkışlı bir grafik çizen Çerkezköy temsilcisi ligin şampiyonluk favorilerinden biri olacak.

ÇORLU SANAYİSPOR: Geçen sezon, ilk sezonunu yaşadığı süper amatörde oldukça iyi bir sezon geçiren ve şampiyonluğu evinde oynadığı son maçında kaçıran mavi-beyazlılar bu sezonun da iddialı takımlarından biri olacak. Geçen sezon yaşanılan istikrarlı performanslarını lige yansıtırlarsa ilk iki içinde olmamaları söz konusu olamaz. İlhan Kıran’la devam kararı alan mavi-beyazlılar oynadığı hazırlık maçlarında lige yavaş yavaş hazır olduğunun sinyallerini verdi.

ÇORLU KÜLTÜRSPOR: Geçen sezonun iyi ekiplerinden biri olan Çorlu temsilcisi geçen hafta Mustafa Öztürk’ün teknik direktörlük görevinden istifa etmesi ile sarsıldı. Takım geçen sezondan ayrılan oyuncular olmasına rağmen halen iyi bir kadroya sahip ayrıca Ortaköy’den alınan santrafor Cevat, Çerkezköy Bld'den Alparslan ve Malkaraspor’dan alınan Kirman iyi oyuncular ve özellikle hazırlık maçında Silivri Alibeyspor karşısında oynanan iyi oyun lige yansırsa bu takımın yine iyi işler yapacağını gösteriyor.

ÇORLUSPOR: Transfer yasağı ve maddi problem sorununu bu sezon da aşamayan sarı-kırmızılı ekip kaptan Ferdi dışında bu sezon yine aynı kadro ile mücadele edecek. Uzun yıllardır yan yana oynayan oyunculardan kurulu ekip bu sezon daha başarılı olmaya çalışacak. Teknik direktör Sedat Olcay’ın büyük özverisi ile ayakta durmaya çalışan köklü kulüp ilk beşte yer bulma hedefi ile lige girecek.

ÇORLU SAĞLIKSPOR: Ligin yeni takımlarından olan kırmızı-siyahlılar'da hedef ligi korkulu rüya görmeden orta sıralarda tamamlamak olacak. 2004-2005 sezonunda küme düştüğü süper lige tekrar dönen Sefa Davarcı yönetimindeki Çorlu temsilcisi bunu başarırsa hedefine ulaşmış olacak.

TEKİRDAĞSPOR: Maddi imkansızlıklar nedeniyle lige yine sıkıntılı giren il temsilcisi bu sezonda lige ilk iki hedefinden uzak, üst sıralarda yer bulabilme amacıyla girecek.Abdullah Eroğlu’nun öğrencileri geçen sezonki kadrosundan Egemen, kaleci Furkan ve Cihangir gibi isimleri kaybetti. Her sene hedefte küçülme yaşayan sarı-siyahlılar'ın durumu açıkça düşündürücü olmaya devam ediyor. Ne olursa olsun ligin zor deplasmanlarından biri olmayı başaran Tekirdağspor ligde ilk beş için mücadele edecektir.

AYDOĞDU ADALETSPOR: Geçen sezon ligde kalmayı son anda başaran Tekirdağ’ın Aydoğdu mahallesinin takımı bu sezonu daha rahat geçirmek isteyecektir. Geçen sezon çekilen gol sıkıntısı sorununu Çorlu Sanayispor’dan tranfer edilen tecrübeli golcü Ayhan’la çözen aynı zamanda Hayraboluspor’dan alınan iki oyuncu alan Tekirdağ temsilcisinde hedef tehlikeli bölgeden uzak kalmaya çalışmak olacaktır.

ŞARKÖYSPOR: Yeni gelen yönetimle bu sezon kabuk değiştiren Şarköyspor’da hedef ilk iki olmasa da üst sırlarda yer bulabilmek olacaktır. Genç ve dinamik kadroları ile geçen sezon yaşadıkları deplasman fobisini yenerlerse geçen seneden çok daha başarılı bir sezon geçirirler. Tekirdağ amatör liginin gerek saha gerek seyirci bakımından yaşanan olumsuzluklardan dolayı zor deplasmanlarından biri olan Şarköyspor bu özelliğini bu yıl da koruyacaktır.

MALKARASPOR: Geçen sezonun başarılı ekiplerinden biri olan Malkaraspor, başarının mimarlarından Ümit-Hakan-Kirman üçlüsüyle yollarını ayırıp büyük güç kaybetti. Görünen o ki takım geçen sezonu arayacak. Bu sezon ilk beşe girmeleri başarı sayılmalıdır.

YENİ HAYRABOLUSPOR: Sarı-kırmızılı ekip geçen sene 2006 ve 2007 sezonlarına göre oldukça iyi bir sezon geçirip; averaj takımı kimliğinden kurtuldu. Bu sezona geçen seneden birçok oyuncusunu kaybederek lige giren sarı-kırmızılılar ligden düşmeye aday takımların en başında geliyor. Ligde kalmak kendileri için başarı olacaktır.

KAPAKLISPOR: Son yıllarda yaptığı büyük çıkışla üç sezon içinde 2. amatörden süper amatöre çıkma başarısı gösteren Zafer Çavuş yönetimindeki sarı-mavili Çerkezköy temsilcisi bu sezon yeni çıktığı ligde tutunmaya çalışacak. Ligde kalmanın kendileri için başarı olacağı bu sezon, oynanan hazırlık maçları takımın işinin ligde hiçte kolay olmayacağını gösterdi. Sezon öncesi Sarayspor'dan santrafor Bahadır ve libero Semih, Çerkezköy Belediyespor'dan Hüseyin ve Çorlu Sanayispor'dan Ercan Akbulut'u renklerine bağladılar.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

vay be bizim geçen seneki hadmköylü burak ve yaver çerkezköy de! ikiside çok ii topçular!

BAL 1. Grup 3 Mayıs 2024 Cuma Sonuçları

Bölgesel Amatör Lig'de heyecan tüm hızıyla devam ediyor...