Cumartesi, Ağustos 30, 2008

Ülkü hoca'dan önemli açıklamalar


Kırklareli’nin Babaeski İlçesi’nde, yerel bir radyoda yorum yapan Ülkü Tırpancı, bu hafta programında Kırklareli Amatör Futbol Ligi’nde ki futbolun patronlarını konuk etti.

İlçe’de yerel yayın yapan radyolardan bir olan Soylu FM radyosu’nda, her hafta pazartesi akşamları saat: 20.00’de, ilgiyle dinlenen, Metin Karakuş’un hazırlayıp sunduğu “Ülkü Tırpancı ile 90 dakika” spor programında yorumculuk yapan eski milli futbol hakemi Ülkü Tırpancı, yeni sezon öncesi Futbol Federasyonu Başkanlığı’nca, yapılan değişikliklere açıklık getirdi.

Ülkü Tırpancı’nın spor programına konuk olarak katılan; Kırklareli Futbol İl Tertip Komitesi Başkanı Cafer Yüce, Kırklareli Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yamak ve Genel Sekreteri Şenol Can, 2008–2009 yılı futbol sezonu öncesi Amatör Spor Kulüpleri ile ilgili yapılan son değişiklikler konusunda önemli açıklamalarda bulundular.

Ülkü Tırpancı’nın, yeni sezonda yapılan değişikliklerle amatör futbol ligi’nde takımları neler bekliyor? Sorusuna açıklık getiren Cafer Yüce, şunları söyledi;
“2008–2009 sezonunda 6 amatör takımımız Türkiye Profesyonel 3.ligine yükselecektir. Bu 6 takımın 1 tanesi Profesyonel Takımı Olmayan İller için düzenlenecek grup müsabakalarından, diğer 5 takım ise tüm illeri kapsayan grup müsabakaları sonucu Türkiye Profesyonel 3. Ligine çıkmaya hak kazanacaktır. 2008–2009 sezonunda Profesyonel Takımı olmayan İller kategorisindeki müsabakalara 20 ili temsilen 24 takım katılacak ve yerel amatör lig müsabakaları en geç 23 Mart 2009 tarihine kadar sonuçlandırılacak ve ili temsil edecek takımlar Amatör İşler Müdürlüğüne bildirilecektir.“

Amatör Futbolcu Lisans ve Transfer Talimatı’nın 6. ve 7. maddelerinin değiştirildiğini belirten Mustafa Yamak, Ülkü Tırpancı’ya ayrıca şunları söyledi; “Lisans çıkartma yaşının 8 olduğu belirtilen talimatın 6. maddesi değiştirilerek lisans çıkartma yaşının her sezon öncesi Federasyonumuzca belirlenmesi kararlaştırıldı. 2008–2009 sezonu için 1997 ve daha büyük doğumlular lisans çıkartabilecek. Diğer bir değişiklik olarak ise Talimatın 7. maddesinde lisanslı bir amatör futbolcu aralıksız üç sezon vize işlemi yaptırmazsa tescili iptal edilir fıkrası değiştirilerek, iki sezon vize işlemi yaptırmayan amatör futbolcunun tescilinin iptal edilmesi ve serbest kalan futbolcunun dilediği kulüpte lisans çıkartmasının yolu açıldı.”

2008 – 2009 Sezonu amatör futbol işlem bedellerinde amatör kulüpler yararına önemli miktarda indirim yapıldığını belirten Şenol Can ise Ülkü Tırpancı’ya yaptığı açıklamada;
“Federasyon Yönetim Kurulunca kabul edilen 2008 – 2009 sezonu amatör futbol işlem bedellerinde yapılan indirim, faal amatör futbol kulüplerinin bütçelerinde bir rahatlama sağlayacak. Amatör kulüplerin en fazla harcama kalemlerinden olan vize ücretleri tamamen kaldırılarak bu sezondan itibaren bedelsiz olacak” dedi.

Hiç yorum yok:

İzzettinspor'da Ferudun Şallı dönemi

İstanbul 2. Amatör Lig ekiplerinden İzzettinspor'da teknik direktörlük görevine Ferudun Şallı getirildi.