Perşembe, Ağustos 28, 2008

Küçükçekmece'de stat ismi krizi

Geçen sezon 3. Lig'den İstanbul Süper Amatör Küme'ye düşen Küçükçekmecespor'un maçlarını oynadığı Metin Oktay Stadı'nın isminin değiştirilip, temmuz ayında vefat eden Türkiye Futbol Federasyonu Eski Başkanı Hasan Doğan'ın adının verilmesi kulüple Küçükçekmece Belediyesi'ni karşı karşıya getirdi. Küçükçekmece Belediyesi bir açıklama yaparak, Küçükçekmecespor'un kendilerinden izinsiz olarak stadın ismini değiştirdiğini belirtti.

Yapılan yazılı açıklamada, "Söz konusu stadın intifa hakkı 11.10.2005 tarih ve 1646-989 sayılı İstanbul Büyükşehir Belediyesi Encümen kararı ile 10 yıl süreyle Belediyemize bırakılmıştır. Halihazırda Küçükçekmece Spor Kulübü'nün kullanımında olduğundan Metin Oktay ismi, Hasan Doğan olarak bahsi geçen kulüp tarafından Belediyemize bilgi verilmeden değiştirilmiştir" denildi.

Belediye olarak, Türk sporuna hizmet etmiş iki önemli ismin yıpratılmasından dolayı son derece üzgün oldukları belirtilen açıklamada, "Yetkisi ve hakkı olmadan isim değişikliği yapan Küçükçekmece Spor Kulübüne stadyumun adının bulunduğu tabelanın eski haline getirilmesi hususu tebliğ edilmiş ve ismin tekrar Metin Oktay olarak düzeltilmesi sağlanmıştır. Stadyumun ismi Metin Oktay olarak anılmaya devam edecektir" ifadeleri kullanıldı.

4 yorum:

Adsız dedi ki...

yazık yazık kcekmeceye
nasıl bir kulüp oldu böyle

Adsız dedi ki...

metin oktay herkesten daha degerlidir o türk futbolunun simgesidir

Adsız dedi ki...

küçükçekmece kümeye!ayıp ayıp!

Adsız dedi ki...

ayıp yaaaaaaaaaa.şimdimi gelio aklınıza bu :)ne o paranzmı yok

İstanbul 2. Amatör Lig 25 Nisan 2024 Perşembe Programı

İstanbul 2. Amatör Lig'de heyecan bitmek bilmiyor. Her gün maç her gün heyecan...