Cumartesi, Ağustos 23, 2008

İASKF-İSTFİT savaşı: 2

YEMEN EKŞİOĞLU'NDAN SERT AÇIKLAMALAR

İstanbul Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (İASKF) ve İstanbul Futbol İl Temsilciliği arasında tartışmalar bitmek bilmiyor. Son olarak ‘u dönüşü’ krizi patlak Verdi.

Bilindiği üzere, İSTFİT’te 11 Ağustos’taki kura çekiminde, 1. Amatör Statüsü açıklanmış ve her gruptan 2 takımın düşeceği açıklanmıştı. Ancak kulüp yöneticileri buna itiraz etmiş ve düşen takım sayısının 1 olmasını talep etmişti. Bunun üzerine İSTFİT 18.08.2008 tarihinde yapılan tertip komitesi toplantısında düşen takım sayısını 1’e düşürdü.

Bu karar İASKF’nin sitesinde ‘İstanbul Futbol İl Temsilciliği'nin kendi başına yapmış olduğu hatalı statülerden U dönüşü yaparak kulüplerimizin isteği doğrultusunda 1. Amatörden grup birincileri takımların direk Süper Amatöre çıkacağı ve 1 takımın 2. Amatör Lige düşeceği kararı alınmıştır’ şeklinde duyuruldu.

Bunun üzerine Futbol İl Temsilcisi Yemen Ekşioğlu’ndan karşı açıklama gecikmedi. İSTFİT’in sitesinde yazılı açıklama yapan Ekşioğlu, İASKF’ye çatarak “Bizler kulüplerimizin faydasına olan her türlü icraata varız ancak şunu da bilmelilerdir ki kura seçiminden önceki davranışlarıyla salondaki davranışlarından kulüplerimiz çok ama çok utanmışlardır ve ‘Bunlar mı bizi temsil edecek?’ demişlerdir.

Mahkemelik olan İASKF seçimlerine de gönderme yapan Ekşioğlu, “Amatörlerin özel bir sözü vardır. Biz bir aileyiz; evet biz bir aileyiz, hakemlerimizle, saha komiserlerimizle, kulüplerimizle, spor ailemizle birlikte bir şeyin altını iyice çizmek istiyoruz. Bazı sahte imzaları atanlar ve aramıza sızan mikroplar temizlenecektir. İnanın buna çok ama çok az kaldı” ifadelerini kullandı.

Kura çekimlerindeki olaylara da değinen Yemen Ekşioğlu açıklamasında şu sözlere yer verdi: “Seçime gelip provakatörlük yapanlar kulüplerin değil de kendi kişisel menfaatlerini düşünerek bizleri ve kura çekimimizi sabote etmek istemişlerdir. Öyle ki kura çekiminden önce önümüzde bir takla atmadığı kalıp yalakalık yapan bu kişiler salonda maalesef çirkin yüzlerini göstermişlerdir. Sağ duyulu kulüp idarecileri bu kişileri salondan atıldıktan sonra protesto ederek yaptıkları açıklamalarda Beylerbeyine gelmekle ne kadar doğru karar verdiğimizi ortaya koymuşlardır. Çünkü bu kişiler Amatörler Evi’nde İl Temsilciliği personeline seviyesiz davranışlarda bulunup maaşlarını onların ödediğini söyleyip (tutanaklarda mevcut) orayı terk etmemizi istemişlerdir.”

1 yorum:

Adsız dedi ki...

7 sezon pendik dogan spor da oynadım hala pendik dogan dayım a genç de 1 sampiyonluk b gençde gol kralı 4 sene a takımda golcü bir oynucuyum 1989 dogumluyum boyum 1,85 kilo 76 çok hırslı ve hareketli bi santroforum ilgilene klüpler için 0536 745 22 67 secoo34@hotmail.com SERCAN ÜNLÜ

U17'deki Beykoz derbisinde puanlar paylaşıldı

İstanbul Amatör Ligleri U17 Yaş A Kategorisi 17.Grubunda ilk yarının son hafta karşılaşmalarından birinin adresi de Çavuşbaşı M.Hanefi Dilma...