Pazartesi, Mayıs 26, 2008

İFA Spor destan yazdı

Türkiye A Gençler Futbol Şampiyonası Bolu Grubu'nda İstanbul temsilcisi Halkalı İFA, final maçında 9 kişi kalmasına karşın şampiyon oldu.
İlk kademede rakibi Şarköyspor'un yaşı büyük oyuncu oynatmasına itiraz eden ve itirazı haklı bulunan Kırmızı-Yeşilliler, federasyon tarafından Bolu grubuna dahil edilmişti. Grubunda Bursa Akçalarspor ve Kocaeli Güneşspor'u geride bırakan Küçükçekmece temsilcisi finalde Bursa Boschspor'u 1-1 biten maçta penaltılarla 4-3 yendi.
Saat 11.00 da başlayan müsabakadaki kaliteli futbol göz doldurdu. İki takımın taraftarı maçta takımlarını yalnız bırakmadı. İki taraftar yaklaşık 100'er seyirci vardı. Taraftarların coşkun tezahüratları arasında kaliteli bir maç oldu. Maçın 90 dakikalık süresi golsüz tamamlandı. Uzatmaların henüz 6. dakikasında İFA Spor'dan Caner kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı. İFA, 10 kişi kalmasına rağmen 103. dakikada öne geçti. İlk uzatma devresinde başka gol olmadı. İkinci uzatma devresine başlamadan İFA Spor kaptanı Emrah sakatlandı. 3 oyuncu değişikliğini daha önce yapan Kırmızı-Yeşilliler oyuna 9 kişi olarak devam etti. İkinci uzatma dakikasının 118. dakikasında serbest vuruştan gol bulan Bursa Bosch takımı durumu 1-1 yaptı ve uzatma dakikalarının sonunda 1-1 biten müsabaka da penaltı atışlarına geçildi. Penaltılarda rakibine 4-3 üstünlük sağlayan İFA, Türkiye'nin en iyi 4 takımı arasında girdi.

İFA Spor Genel Sekreteri Aygün Atam, Yerel Futbol Sitesi'ne yaptığı açıklamada, "Takımımızı tebrik ediyorum. Ayrıca bizim için söylenen 'İtirazlarla buraya geldiniz' sözüne de en iyi cevabı Türkiye şampiyonasında en iyi dört takım arasına girerek gösterdik" dedi. Atam, Boschspor'u da tebrik ettiğini ve bundan sonraki maçlarında başarılar dilediğini sözlerine ekledi.

Bolu A Grubu:
Bursa Bosch-Kocaeli Kağıt: 3-2
Kocaeli Kağıt-İstanbul Esenler: 3-1
İstanbul Esenler-Bursa Bosch: 3-0

Bolu B Grubu
İstanbul İFA-Kocaeli Güneş: 1-1
İstanbul İFA-Bursa Akçalar: 3-2
Bursa Akçalar-Kocaeli Güneş: 4-3

Bolu Final
İstanbul İFA-Bursa Bosch: 1-1 (4-3 pen)
---

Maç ayrıntıları ve toplu sonuçlar için İFA Spor Genel Sekreteri Sayın Aygün Atam'a çok teşekkürler.

4 yorum:

Adsız dedi ki...

hakkınızla gelmediniz diyenlere en iyi cevapdır bu başarıda herkesin çok büyük emeği var futbolcusundan tutundanda malzemecisine kadar şimdi hedef TÜRKİYE BİRİNCİLİĞİ

HERZAMAN HERYERE GİDER
NE YAĞMUR NE ÇAMUR DİNLER
SEVERSE GÖNÜLDEN SEVER
BU ALEMDE ZEYNEBİYELİLER

ÇILDIRIN ÇILDIRIN İFA İÇİN ÇILDIRIN
SALDIRIN SALDIRIN İFA İÇİN SALDIRIN

Adsız dedi ki...

Helal İfa Spor'a. Türkiye'nin de gururu olur inşallah.

Adsız dedi ki...

I agree with you about these. Well someday Ill create a blog to compete you! lolz.

Adsız dedi ki...

ifa spor2008-2009 da rüzgar gibi esecek hem minik hem yıldız vede b gençtürkiyninde gururu olur inşallah

İzzettinspor'da Ferudun Şallı dönemi

İstanbul 2. Amatör Lig ekiplerinden İzzettinspor'da teknik direktörlük görevine Ferudun Şallı getirildi.