Pazartesi, Mayıs 26, 2008

İcadiyespor şampiyon...


İCADİYESPOR: 1YELDEĞİRMENİSPOR: 0

HABER-FOTO: EFKAN BUCAK
İstanbul 2. Amatör Küme 20. Grup’ta şampiyonu belirleyecek maçta İcadiyespor, Yeldeğirmenispor’u 1-0 yenerek 1. Amatör Küme’ye yükseldi. Geçen sezon 1. Amatör biletini play-off finalinde yitiren Yeldeğirmeni’yse yine yüzdü yüzdü kuyruğuna geldi ancak mutlu sona ulaşamadı.
Beykoz Spor Akademisi Stadı’nda oynanan karşılaşmaya iki takım taraftarları da büyük ilgi gösterdi. İlk 10 dakika iki ekip de 9 numaralı futbolcularıyla önemli fırsatlardan yararlanamadılar. İki tarihi ekibin mücadelesinde ilk yarıda eşit sayıda pozisyonlar vardı. İki taraf da savunmanın arkasına atılan toplarla pozisyon bulmaya çalışırken, ofsayt taktiklerinin zaman zaman işlememesi herkese heyecanlı anlar yaşattı.
Alakasız olacak ama bir gözlemimi aktaracağım. Devre arasında Yeldeğirmenisporlu futbolcuların ellerinde Powerade enerji içecekleri gördüm. Çoğu amatör takımın içme suyunu zor bulduğu İstanbul’da Yeldeğirmenispor’un imkanları gerçekten dikkat çekici.

Taraftarlara da değinmek gerek. Gençlerden oluşan 20’şer kişilik gruplar ilk yarım saatlik dönemde artık alışılageldik tezahüratları tekrarlayıp durdular, karşılıklı atıştılar. Herhalde yorulmuş olacaklar, 30. dakikadan sonra pek seslerini duymadık, maç da gerçekten amatör maça benzedi.
Yeldeğirmenispor ikinci yarıya çok iyi başladı ancak çok net 2 pozisyondan faydalanamadı. 64’te İcadiyespor kaleciyle karşı karşıya bir pozisyon kaçırdı. 70’de Burak’ın şutunu İcadiye kalecisi Aytaç müthiş çıkardı, devamındaki köşe vuruşunda İcadiyeliler topu çizgiden çıkardı.
76’de hızlı gelişen İcadiye atağında savunmanın arkasına sarkan Arda karşı karşıya pozisyonda Yeldeğirmeni kalecisi Erhan tarafından düşürüldü. Kazanılan penaltı atışını Ömer gole çevirdi: 1-0.
Yeldeğirmenispor’un bu maçtaki en büyük zaafı savunmasıydı. Bekler zaman zaman kişisel hatalar yaparken, iki stoperleri çok yavaş kaldı. İcadiyeli forvetler birçok kez Yel değirmeni savunmasını yarmayı başardı, penaltı pozisyonunda da Yel değirmeni savunması rakiplerinin hızına yetişemedi. İcadiye’de oyuna ilk yarıda giren 16 numaralı futbolcunun oyunun kaderini değiştirdiğini belirtmek gerek.
Gol sonrası Yel değirmeni’nde panik havası vardı. O zamana kadar gayet iyi oynayan Kadıköy ekibi, gol sonrası pek net pozisyon bulamadı. Maç 1-0 sona ererken, İcadiyespor, Futbol İl Temsilcisi Yardımcısı Adem Mat’tan kupasını aldı. Bu arada maç sonrası çok güzel görüntüler vardı. Yeldeğirmenispor kalecisi Erhan’ın önderliğinde Bordo-Beyazlı futbolcular saha kenarında dizilip rakiplerini alkışladı ve onları tebrik etti. İcadiyesporlu seyirciler de bu hareketi uzun süre alkışladı.

6 yorum:

Adsız dedi ki...

şampiyonluğumuz tüm camiamıza armağan olsun ....

1.amatör kümedede ilk sezonumuzda şampiyonluk hedefliyoruz!!!

EMRE 2

Adsız dedi ki...

AYRICA TÜM YELDEĞİRMENLİ FUTBOLCU KARDEŞLERİMİZİ ABİLERİMİZİ VE HER İKİ TARAFIN TARAFTARINIDA GÖSTERDİKLERİ CENTİLMENLİKTEN DOLAYI KUTLUYORUM ÖZELLİKLE YELDEĞİRMENİ KALECİSİ ABİMİZİ SON DAKİKATA YAPMIŞ OLDUĞU DÜZGÜN TAVIRLARDAN DOLAYI ÖZEL OLARAK TEBRİK EDERİM.

EMRE 2 (şAMPİYON İCADİYE)

Adsız dedi ki...

Ben maçtaydım daha öncede iki takımı seyretmiştim bana göre şampiyonluğu gerçektende isteyen takımın hocası şampiyon oldu maç boyunca İcadiye nin hocası kulübeye oturmazken zaman zaman çizgiye kadar gelip 1-2 dakika orda durup futbolcularına ne yapmalarını gerektiğini söylerken Yeldeğirmeni nin hocası kulubeden kafasını bile cıkarmadı sadece ilk yarıda 3 numaralı oyuncusuna ki sonradan öğrendim çocuk 1992 doğumluymuş sakin olmasını söyleyerek kulübenin içinden sesi duyuldu.Maçtan sonraki Yeldeğirmeninin centilmen davranışını da kutlamak gerek Sonuçta inanan kazandı diyebilirim.

Adsız dedi ki...

This is a nice blog. I like it!

Adsız dedi ki...

icadiyespor gercekten tebrık etmek lazım bu sampıyonlugu daha cok ıstemısler bunu oynadıkları oyunlada gösterdıler nefi hocayıda yürekten kutlarım 1 dakıka yerınde durmadan takımını adeta bır maystro gıbı yönettı ama aynı seyı yeldeğirmeni hocası için söyleyemiyeceğin kendısını tanımam ama bence oyuna en ufak katkısı olmadı heyecanı bıle yoktu dısardan gözlemlendıgınde sankı olsada olur olmasada olur tarzı bı ıfadesı vardı neyse allah herkesın gönlune göre versın.

Adsız dedi ki...

arkadaslar ben bi yeldeğirmenli olarak ark sorusunu cevaplamak istedim biz genclere fırsat veriyoruz böle maclarda bunun neresi kötü olabilirki 92 doğumlu 91 doğumlu oyuncu oynatıo diosun onların yeteneği varki bizde abilerinin yanında tecrübe kazandırıyoruz

BAL 1. Grup 19 Nisan Cuma Sonuçları

BAL 1. Grup'ta 27. hafta karşılaşmaları 18 Nisan Cuma günü oynandı.