Cumartesi, Mayıs 17, 2008

Canlı yayın rezaleti

Ayazağaspor ve Yeni Menemenspor arasında oynanan 3. Lig'e terfi final maçını takip edenler Ege TV ekranları karşısında resmen 'çıldırdı'.

Daha önce taraflı yayıncılık çok gördük ancak maçı yorumlaması için alınan kişi müsabakayı resmen katletti. Perşembe günü Göztepe'nin Ayazağaspor'a elenmesini belli ki kabul edememiş yorumcu, karşılaşma boyunca Yeşil-Sarılılara aklınca laf sokmaya çalıştı.

Ayazağaspor'un Balıkesir grubunda oynadığı maçları belli ki izlememiş bu 'yorumcu', İstanbul ekibinin tüm maçlar boyunca savunma yaptığını, oyunu rölantiye aldığını ve kalecisine güvenerek penaltılara götürmeye çalıştığını iddia etmiş; tam izlemediği (Sadece Göztepe-Ayazağa maçını takip etmiş) bir takımın izlemediği maçları hakkında yorum yaparak basın yayın ilkelerini de çiğnemiştir.

Yine aynı şahıs, "Bu Ayazağa 3. Lig'e çıkarsa, Türk futbolu için kayıptır" şeklinde son derece saygısızca bir yorumda bulunma cüretini de göstermiştir.

Ayazağa kalecisi Türker'in daha ilk yarıda topu oyuna sürerken yavaş hareket ettiğini belirtip kalecinin maçı penaltılara götürmeye çalıştığı gibi son derece gülünç yorumlar yapan yorumcu, Maç 2-0 olduktan sonra "Ayazağa gol atmaya alışık değil" gibi komik olduğunu düşündüğü yakışıksız ifadelere devam etmiştir.

Ayrıca 'yorumcu' Ayazağaspor'a elenen Göztepe'nin antrenörü Hıdır Akbaş'a canlı yayında 'bu kadar aciz birinin Göztepe'nin başında işi ne' ifadesini kullanmış ve izleyicilerin gözleri önünde tecrübeli çalıştırıcıya hakaret etmiştir.

Anlaşıldığı kadarıyla İzmir amatör camiasının içinde yer alan bu yorumcuya Ege TV yöneticileri nasıl yer vermektedir, anlamak zor. Uydudan yayın yapan Ege TV belli ki Türkiye'nin her tarafına ulaşmaya çalışmakta. Eğer Türkiye geneline yayın yapma iddianız varsa ona göre bir yayın politikası izlemelisiniz. Ancak bu yayını izleyen birçok İstanbullu futbolsever şok oldu ve tepkilerini bize ulaştırdı.

Taraflı olabilirsiniz, İzmir takımlarının çıkmasını çok isteyebilirsiniz ama asla karşı tarafı küçük düşürücü söz ve davranışlarda bulunamazsınız. O maçı İzmirliler kadar İstanbullular da izledi. Bunu düşünerekten yorumlar yapılmalıydı.

Yerel Futbol Sitesi olarak olayı kınıyoruz.

19 yorum:

Forma nerde, biz orda... dedi ki...

Efkan abi göztepe yalakası İzmir basınından ne bekliyordun??? Özellikle yorum yapan Özgür Biçer isimli arkadaş hep böyle...
Sen yeni asır tv'de bizim bütün sezon çektiklerimizi sadece 1 maçta gördün. Zaten kamera açıları iğrençti. Yarı final maçında mercimek gibi görünüodu topçular...

Adsız dedi ki...

GELİYORUZ DEDİK İNANDIRAMADIK VEDE GELDİK....DÜZCESPOR 3.LİĞDE....

Adsız dedi ki...

belli ki hiç bi istanbul takımının çıkamamasını hazmedememişsiniz :) yaw kanalın adı üstünde ege tv elbette kendi takımını övüp diğerini yerecek..siz bjk fb gs yunan takımıyla oynarken yunan takımı hiç atak yapmasa kapansa eleştirmez misiniz..gerçekçi olalım lütfen..ayazağa çıksa gerçekten kayıp olurdu..zaten futbolun adaleti olsa ayzağa ilk tur gruplarında elenirdi..hıdır akbaş eleştirisine gelecek olursak o konuda da sonuna kadar haklı..önceki gün ben ve benim gibi düşünen binlerce futbol sevdalısı biribirimize soruyorduk bu göztepe iki haftadır ne yapıyor diye..nasıl oluyor da 70. dakikada hiç bi futbolcunun b ırakın koşmayı yürümeye takadi kalmıyor..evet göztepe ayazağadan çok daha iyi takımdı ve eğer hıdır hoca takımı doğru dürüst hazırlasa o oyuncular o kadar kolay yorulmazlardı..kaza bela göztepe daha güçlü olduğu ayazağayı yense bugün o yorgunlukla menemenden tarihi fark yerdi..o mağlubiyet bir nevi hıdır hocayı daha büyük hakaretlerden kurtarmıştır..fazla uzun oldu sanırım okuyan herhangi bi arkadaş olursa kusuruma bakmasın :) (yazımda uygunsuz bi şeyler mi var neden yayınlanmıo.. bu ülkede neden gerçekler hep uygunsuz olarak görülür )

Adsız dedi ki...

Yazıda belirttiğimiz gibi kanalın İzmir'i desteklemesine bir şey dediğimiz yok. Haklarıdır.
Ama çıkıp da İzmir'i överken Ayazağa'yı aşağılarsa 'orada dur' deriz.

Adsız dedi ki...

ama istanbul takımlara fazla ilgi gösteriyosunuz sizde tarfsız olun olmacaksınız sitenin isimini istanbul amatör değiştirin... FORZA YENİ MENEMEN BELEDİYE SPOR KULÜBÜ

Adsız dedi ki...

aşağılamaktan kasıt kalecinin daha ilk yarıda zaman geçirmeye çalıştığını söylemesi ayazağanın seyirlik futbol adına hiç bir şey sergilememesi ise ben bunu aşağılama olarak görmenize anlam veremiorum önceki yazımda da örnek verdiğim gibi Türk takımlarımızın avrupa kupaları maçlarında çok saygın spiker ve yorumcularımız da bu tür söylemlerde bulunabiliorlar çünkü..kimse bunun aksini iddia edemez..maçı ben de canlı olarak izledim evet çok taraflı bir yayın yapıldı bu bir gerçek ama siz de şunu kabul etmelisiniz ki ayazağa ne göztepe ne de menemen maçlarında 3. lige çıkmayı hakedecek bir oyun koymadı ortaya..ben ilk tur maçlarını izlemedim bilmiyorum ama final grubundaki 4 takım içerisindeki en kötü takım gerçekten de ayazağaydı diye düşünüyorum oyunu çirkinleştirdiklerini düşünüorum..şimdi ben ayazağaya hakaret mi etmiş oluorum yani :)

Adsız dedi ki...

yani yorumunu okuyan da menemen real madrid gibi takımdı sanacak

Efkan dedi ki...

yazımızı tekrardan iyice okumanızı tavsiye ediyorum. Hangi konulardan rahatsız olduğumuzu açıkça dile getirdiğimizi düşünüyorum.

Ayrıca Ayazağaspor, 2. kademedeki her takım gibi 3. Lig'e çıkmayı haketmiştir.

Adsız dedi ki...

OYLE YADA BOYLE SAMPIYON MENEMEN BASARILAR DILERIM ONLARA 3.LIGDE BIZ MENEMENLIYIZ

Adsız dedi ki...

izmirli arkadaslar aynı sey size yapılsaydı tepkiniz ne olurdu bunu düşünün ve ondan sonra tepkinizi dile getirin kimin iyi kimin kötü olduğuna karar vermeyin sadece fikrinizi söyleyin madem ayazağa dediğiniz kadar kötü bir takım o zamn göztepe niye işi bitirmedide bu takım finale cıktı tesadüfmü sizce?

Adsız dedi ki...

bakın arkadaşlar ben bandırmalıyım bandırmaspor sevdalısıyım ama yorumlarımda bandırmamızın çıkışına değinmektense yorumcunun haksız yere eleştirilmesine değindim..sonuçta herkes düşüncesini söylemekte özgür..evet hakaret etmek aşağılamak kimsenin haddine değil ama ordaki yorumcu arkadaş kendi düşüncelerini söylüyor ve ayazğanın sadece 2 maçını izlemiş birisi olarak o 2 maçta ayazağanın kaliteli bi futbol ortaya koymamasından yola çıkarak ben de o yorumcunun düşüncelerine katıldığımı söylüyorum..göztepenin işi niye bitiremediğine gelecek olursak..bunun 2 sebebi var göztepe de kaliteli bi takım değil ayazağadan daha ii olduğunu düşünüorum fakat 3.lige çıkacak kalitede olmadığını düşünüorum..bu birinci sebep diğer sebep ise adminimizin eleştirdiği yorumcunun değindiği gibi hıdır akbaş tır..bir teknik direktör ne kadar beceriksiz olabilir sorusunun cevabını öğrenmek isteyenler bakınız hıdır akbaş derim başka bi şey demem..göztepenin almanya amatörden gol kralı olarak getirdiği futbolcuyu boyu uzun diye önlibero oynatan yine takımın önceki yıl forvetinde oynayan bi oyuncuyu stoperde oynatan forvette ise daha önceki kariyerinde önlibero oynayan bi futbolcu var göztepede..bunun sorumlusu elbetteki teknik direktördür..ayrıca ilk yorumumda da belirttiğim bi konu var ki hıdır beyin yeteneksizliğini gözler önüne sermek için daha güzel bi örnek olamaz..göztepe ayazağa maçını izleyenler görmüştür..70. dakikadan itibaren göztepeli futbolculara devamlı kramp girmeye başladı ve bu kramplar maç sonuna kadar devam etti..2. uzatma devresinde göztepeli oyuncular bırakın koşmayı yürümekte bile zorlanıolardı..bu şartlarda o maçın kaybedilmemesinin de 2 nedeni vardı..bir mükemmel taraftarı ikincisi ise ayazağanın finallere katılacak kalitede bi takım olmaması :) dönüp dolaşıp aynı yere mi geldik ne :) çıkan çıkamayan tüm yurdumuz takımlarına önümüzdeki sezonda başarılar dilerim..

Adsız dedi ki...

yaa bırak bunları bandırmalı. spikerin kendi düşünceleriymiş pehh. utanmadan bir de ayazağamıza dil uzatıyorsun. sen kendi takımına bak be, sen kim ayazağasporumuza kalitesiz demek kim. ayazağa'nın adınını ağzına almadan önce besmele çek.

Adsız dedi ki...

ya çıldırcam ayazağa'ya kalitesiz diyor utanmadan. site yönetimi uyuyormu be yayınlamayın şunların mesajlarını

Adsız dedi ki...

ben kimseye hakaret etmeden düşüncelerimi belirtiorum arkadaşım..şu bu gibi ifadeler kullanmıorum hiç kimseye yada kimseye besmele çek utanmaz gibi sözler sarfetmiorum..benim hangi takım olursa olsun herhangi bi takıma gönül veren kimseyi aşağılama kırma gibi bi niyetim yok..seyirci her zaman için özeldir..seyircinin aşkı renkleredir futbolculara değil..ben burda yorum yaparken ayazağaspor kulübüne yada o kulübün taraftarlarına kalitesiz demiorum sadece o kulüpte forma giyen benim yükselme maçlarında izlediğim futbolcuların o formayı 3. lige taşıyacak yetenekte olmadıklarını düşünüorum ve bunu savunuorum..belki bireysel olarak hepsi çok yeteneklidir ama birarada başarılı değillerdi izledik gördük..ben futbolu seviorum arkadaşlar takımlar umrumda değil..menemen beylikdüzü ümraniye gibi takımlar gerçekten iyi futbol oynuolardı üçü de 3. ligi hakediolardı mesela..sezarın hakkı sezara..bu arada yorumlarım hoşunuza gitmese de sanırım kimseye hakaret etmediğim sürece yayınlanmaya devam edecektir..

Adsız dedi ki...

Herkes istediğini söylemekte özgür değil.Maç yorumcusu maçla ilgili yorum yapmalı,arada bildiği ek bilgiler varsa onları tarafsız bir şekilde izleyiciyi aktarmakla sorumludur.Kimse kimseyi savunmasın o yüzden burada.Buradaki herkes az çok futbolu biliyor.Sahada oynanır futbol,saha dışında konuşanı çok olur.Göztepe elendiyse bu onların sorundur.Mevzubahis maçı yorumlayan yorumcunun bu maçı kıstas alarak Ayazağa'ya dil uzatması gaflettir,demogojidir.Yayıncılık,habercilik bağlamlarında tarafsızlık şarttır.Yeni menemen takımını da tebrik ediyorum...

Not:Ayazağa taraftarı değilim.Siteyi sürekli takip eden biriyim.

Adsız dedi ki...

Tugay Tokel,

Öncelikle Menemen spor' u tebrik ederim. Gerçekten hak ederek kazandılar.

Ege tv olayına gelince; Göztepenin elenmesini yediremeyen bazı yayın organları bu tür seviyesizlikler yapıyor malesef. Biz orada arma için kendimizi yırtarken oraya çıkan biri bizim hakkımızda atıp tutuyor. Biz tepkimizi verdik saten stadda gerektiği gibi.

Çok şey yazmak istiyorum ama site kuralları gereği yazamıyorum.

Adsız dedi ki...

muhteşemsin menemenspor helal olsun.hikmeti ayrıca kutluyorum süper bir futbolcu

Adsız dedi ki...

Abi bu Hikmetin geleceği çok parlak harika bi topçu...

Adsız dedi ki...

Menemen spor real madridmi yorumuna cevap menemen sporumuz izmirin real madridi hatta arsenali kimse buna bişey demesin sizi 2-0 yendik diye üzülmeyin hakeden alır tamammı bakn hakkeden oyuncular takımlar nerde görün

İzzettinspor'da Ferudun Şallı dönemi

İstanbul 2. Amatör Lig ekiplerinden İzzettinspor'da teknik direktörlük görevine Ferudun Şallı getirildi.