Cuma, Mayıs 16, 2008

Çanakkale'de sezona damgasını vuran antrenör: Fadıl Kurt

Geçmiş yıllarda profesyonel futbol yaşantısında, Futbolu ve kişiliğiyle adından çok söz ettiren Fadıl Kurt; antrenör olarak da adından çok söz ettireceğe benziyor...

Çanakkale Amatör Küme'de başladığı antrenörlük hayatında zaferlerine bir yenisini daha ekleyen Fadıl Kurt, tüm takımların ilgi odağı haline geldi. Bundan iki sene önce Çanakkale Süper Amatör takımlarından Aslancaspor’un başına getirilen Fadıl Hoca, antrenörlük mesleğinin ilk senesinde Arslancaspor’u gruptan çıkararak 3. Lig terfi maçlarına götürmeyi başardı. Sonraki sene Arslancaspor’un başında kalan Kurt, o sezon takımı grubunda şampiyon yaparak üst üste 2. kez Arslancaspor’u 3. Lig terfi maçlarına götürdü ve bir anda tüm dikkatleri üstüne çekti.

Bu sezon başında 30. yılı sebebiyle hedef büyüten 1. Amatör takımlarından Hastane Bayırıspor ile anlaşan genç teknik adam; bu kulübü de 1. Amatör Küme şampiyonu yaparak Çanakkale Süper Amatör kümeye çıkardı ve adından epey söz ettirdi. Daha şimdiden birçok kulüp 2008-2009 sezonu için Fadıl Hocayı almak üzere temaslara başladı.

Fadıl Kurt'u tanıyalım
6 kasım 1968 Makedonya doğumlu olan Fadıl Kurt yaşantısına İstanbul’da devam etti. Ticaret Meslek Lisesi mezunu A.Ö.F. işletme bölümünü başarıyla tamamlamıştır. ilk resmi lisanslı futbol hayatına Bayrampaşa Altıntepsi kulübünde başladı; bu kulüpte başarılı bir performans sergileyen Fadıl Kurt 1989 yılında Lüleburgazspor'a transfer olarak ilk profesyonel futbol hayatına adım attı. Lüleburgaz'da 4 başarılı sezondan sonra İzmir’in köklü takımlarından Göztepe'ye transfer oldu.
Kurt'un İzmir'den sonraki durağı Çanakkale Dardanelspor'du. Bu dönemde Çanakkale Dardanelspor’un şampiyon olup 2. Lig'e çıkmasında büyük pay sahibi oldu; ayrıca Türkiye Kupası'nda çeyrek finale kadar çıkan ve Galatasaray gibi bir takımla oynanan maçın kadrosunda yer aldı.
Fadıl Kurt çalışkanlığının, güzel futbolunun semerisini görmeye başlamıştı; nitekim 1993-1994 sezonunda 1. Lig'e çıkma maçında, Adana Demirspor'a karşı enfes futboluyla birçok takımı peşine takmıştı. Kurt'un adı 1. Lig ekiplerinden Gençlerbirliği ve Ankaragücü ile geçiyordu, hatta Ankaragücü Fadıl'ı kaçırıp sözleşme için ikna etmeye çalıştı. Ancak Kurt sürpriz bir kararlar, 1. Lig'in yeni takımı Vanspor'la sözleşme imzaladı.
Fadıl, futbolu, ahlakı ve kişiliğiyle Vanspor'a ve Van halkına kedisini oldukça sevdirdi. Daha 2. sezonunda takımda kaptanlık yapmaya başladı. Fenerbahçeli olmasına rağmen Fenerbahçe ile oynanan maçta takımı adına gol atarak Sarı-Lacivertlileri oldukça üzdü. Fadıl, Vanspor’da 4 sezon geçirdikten sonra 2. Lig'in güçlü takımlarından Adana Demirspor'a transfer oldu. 1 sene burada oynadıktan sonra tekrar 1. Lig'e, Kardemir Karabükspor'a transfer oldu. Burada da başaralı bir sezon geçiren tecrübeli oyuncu, şimdiki adıyla Gençlerbirliği Oftaş olan Asaşspor'a transfer oldu. Bundan sonrada sırasıyla Bakırköyspor, Düzcespor, Beykozspor, Küçükköyspor, Sapancaspor ve Maltepespor'da oynayıp futbol hayatını noktaladı.
Fadıl Kurt, profesyonel futbolculuk hayatının ardından antrenörlüğe adım attı. Artık 'Fadıl hoca' olarak anılmaya başlamıştı... Antrenörlük için A Diploması olan Fadıl Kurt; antrenörlük hayatına da Çanakkale Süper Amatör takımlarından Arslancaspor ile başladı. Daha ilk senesinde takımı gruptan çıkarıp 3. Lig terfi maçlarına götürmeyi başardı. Daha sonraki sezon da aynı başarıyı tekrarladı.
Fadıl hoca 2007-2008 sezonu için Çanakkale 1. Amatör Küme takımlarından Hastane Bayırıspor'un başına getirildi. Bu yıl elit futbolcuları takıma kazandıran Fadıl hoca hedefinin Hastane Bayırı'nı 30. kuruluş yıldönümünde şampiyon yapıp Süper Amatör Küme'ye çıkarmak olduğunu söyledi. Nitekim verdiği sözü de tuttu ve Çanakkale spor kamuoyunun ilgi odağı haline geldi...

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Fadıl Kurt 'u Çanakkale'de 92-93 'lü yıllarda Çanakkaledardanelspor'da oynarken 2 kez izleme imkanım olmuştu. Müthiş yetenekleri olan saygılı ve disiplinli bir futbolcuydu. Güleryüzü ile Çanakkale seyircisinin sevgisini almayı başarmıştı. Futbol'dan kopmayıp Antrenör olarak Türk futboluna katkı yapmasına çok sevindim. İmkan bulduğu takdirde çok başarılı olacağına yürekten inanıyorum. Sevgili Fadıl Kurt'a başarılar diliyorum.

Edip Gül

Taşdelenspor'dan farklı tarife

İstanbul 2. Amatör Lig 17. Grup'ta yer alan Taşdelenspor sahasında Maltepe Kültürspor'u 6-0 mağlup etti.