Perşembe, Mayıs 15, 2008

Ayazağaspor'dan 4. penaltı zaferi!


AYAZAĞASPOR: 0 GÖZTEPE: 0 (1-1 UZ, 6-5 PEN)
HABER: KAŞİF YAĞCILAR
3. Lig'e Terfi Maçları Eskişehir Grubu'nda Ayazağaspor, normal süresi 0-0, uzatmaları 1-1 biten maçta Göztepe'yi penaltı atışları sonunda 6-5 yenerek adını finale yazdırdı.
Eskişehir Atatürk Stadı'nda oynanan maçta yaklaşık 1000 Göztepeli vardı, buna karşılık Ayazağasporlu taraftarlar yaklaşık 50-60 kişiydi. Ayrıca daha sonra değineceğimiz olaya kadar Eskişehirsporlular da Göztepe'yi destekledi.

Maç Göztepe için giç de iyi başlamadı. Yarım saat dolarken Sarı-Kırmızılılar 2 zorunlu oyuncu değişikliği yaptı. Ali'nin yerine Metin, Burak'ın yerine Murat oyuna girdi. İki taraf da atak yapsa da çok ciddi pozisyon bulamadılar. 31'de Ayazağa atağında ceza sahası içinden sert vuruşta Göztepeli Erdinç topu iyi çıkardı. Buna karşılık 40'ta Murat'ın vuruşunu Ayazağaspor file bekçisi Türker kornere çeldi.

Tribünde kavga
Devre biterken Göztepe tribünleri birbirine girdi. Ben gerçi olay yerine biraz uzaktım ancak öğrendiğime göre Eskişehirsporlular (ki 100 kişi falandılar), Göztepelilerin arasında bulunan bir Sakaryasporlu taraftarın atkısını yakmak istedi. Olay karşılıklı küfürleşmeyle başlamış, sonra ortalık fena karıştı, iki taraf birbirine girdi. Emniyet güçleri kavgayı ayırmakta epey zorlandı. Daha sonra Eskişehirsporlular tribünden çıkarıldı.

Göztepe 48 ve 50'de Recep'le gole çok yaklaştı ancak skor değişmedi. İkinci yarının geneli son derece sıkıcı bir orta saha mücadelesine sahne oldu. Göztepe doldur-boşaltlarla oyunu rakip yarı sahaya yıkmaya çalıştıysa da Ayazağaspor savunması oldukça iyiydi. Normal süre 0-0 bitti.

Uzatmaların ilk yarısı da 0-0 bitti. Artık sıkıntıdan patlamak üzereydik ki Göztepe'nin golü geldi. 100. dakikada Recep'in vuruşu Türker'den döndü, Sergio meşin yuvarlağı ağlara gönderdi, tribünler yıkılıyor zannettim: 1-0.

Göz Göz 10 kişi kaldı
İkinci uzatma devresini Göztepe 10 kişi oynadı çünkü Metin de sakatlandı ve Sarı-Kırmızılıların artık oyuncu değiştirme hakkı kalmamıştı. Hal böyle olunca Göztepe kendi yarı sahasına gömüldü. Erdinç ve Göztepe savunması 118. dakikaya kadar dayandı ama bu dakikada kullanılan Ayazağaspor köşe vuruşunda kaptan Mehmet skora denge getirdi: 1-1. Maç da penaltılara kaldı.

İlk 4 penaltıyı takımlar gole çevirdi. Göztepe'de Sergio, İbrahim, Bulut, Erhan; Ayazağaspor'da Rami, Mehmet, Mehmet ve Ender penaltılarını attılar.
Ayazağa'da beşinci penaltıda Ersen topu direğe nişanladı. Murat atsa Göztepe tur atlayacaktı ancak artık terfiler sonrası Süper Lig'e falan transfer olacağını düşündüğüm Türker atışı çıkardı.
Ayazağa'dan Burak, Göztepe'den Recep attı, 5-5 oldu. Ayazağa bir penalrı daha atıp 6-5 yaptı, Göztepe'de topun başına geçen Murat Cömert penaltıyı kaçırdı ve Ayazağaspor finale yükseldi.

Göztepeli futbolcular rakiplerine saldırdı
Maç sonrası Göztepeli futbolculardan bazıları Ayazağasporlu futbolculara saldırdı. Emniyet güçleri araya girdi. Göztepe taraftarları da tribünlerden koltukları kırıp sahaya ve Ayazağasporlu futbolcuların üzerine attı. Palisler, Göztepeli taraftarları stat dışına çıkartıp otobüslerine bindirdi.

Stat dışında bıçaklı kavga
Bu arada devre arasında stat dışına çıkarılan Eskişehir taraftarlarının, burada bir grup Göztepe taraftarıyla karşılaştığı ve kavga ettiği haberini aldık. Yerel Futbol Sitesi muhabirinin (yani ben) edindiği bilgiye göre 4 taraftar burada bacaklarından bıçaklandı ve hastaneye kaldırıldı. Ancak durumlarının iyi olduğunu öğrendik.

Hiç yorum yok:

BAL 1. Grup 19 Nisan Cuma Programı

BAL 1. Grup'ta 27. hafta karşılaşmaları 18 Nisan Cuma günü oynanacak.