Cuma, Mart 21, 2008

Çorlusporlu Boğaç'tan sezon değerlendirmesi

Boğaç (sağda) , Mehmet Yirun'un sorularını yanıtladı.

Çorluspor'un başarılı futbolcusu Boğaç Abdurrahmanoğlu, katıldığı bir radyo programında hem Çorluspor'un hem de Tekirdağ'da sezonun genel bir değerlendirmesini yaptı. İlgiyle okuyacağınıza inandığımız bu söyleşiyi yayınlıyoruz...

HABER-FOTO: RECEP KARAGÖZ
Çorlu ilçesinde kurulu bulunan Çorlu FM radyosunda yayımlanan spor programının bu haftaki konuğu, Çorlusporlu futbolcu Boğaç Abdurahmanoğlu’ydu. Programı Hazırlayan Mehmet Yirun’un sorularını yanıtlayan Boğaç’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Birçok kişinin bize kini var
Çorluspor kaliteli bir takım. Burada olmaktan dolayı mutluyum. Genel olarak rakiplerimiz bize daha hırslı davranıyor. Özellikle Çorlu takımlarının bize karşı ne kini var anlayamıyorum. Çorluspor’u çekemeyen, sevmeyen çok. Bizim Çorluspor’da olmamız çok farklı bir şey. Amatör ligin profesyonel takımıyız. Sonuçta geçmişi, tarihi olan bir kulüp. Amatörde de olsa burada, A takımda olmak çok büyük bir şey.

Herkes büyük özveri gösterdi
Herkes idmanlara ve maça büyük bir istek ve sevgiyle geliyor. İdmanlarımızı havuzlar toprak saha, halı saha ve haftada bir çim sahada yapıyorduk. Lig bitimine kadar yüksek tempoda çalıştık. Maçlar için Denizli’de okuyan kaleci arkadaşımız İsmail gelip gidiyordu. Tekirdağ’da kalan ve orada okuyan Ercan arkadaşımız idmana ve maçlara gelmekten mutluluk duyuyordu. Son dönemlerde Bulgaristan’a okumaya giden golcü arkadaşımız Samet de özverili davranarak bizi yalnız bırakmadı, zor maçlarımızda hep yanımızda oldu.

Hakemlerin bize kastı var
* Hakemlerin bize bir kastı olduğunu düşünüyorum; birçok maçımızda kararlarıyla bizim ve izleyenlerin tepkisini çok çektiler. Örneğin Malkaraspor’la sisli havada oynanan maçta bir pozisyonda topu kaleye doğru ben vurdum ve ağlara gitti. Hakem bulunduğumuz noktadan çok zor görüyordu. Pozisyonu görmesi mümkün bile değildi. Orta hakem de ofsayt vermeyecekti. Yan hakem vermeden önce kimse itiraz etmedi. Malkaraspor da kabul etmişti golü ama yan hakemin kararına çok itiraz etmiştik. Emeğimiz buna benzer daha bir çok maçta yendi.

Çerkezköy'ün önünde duran olmaz
* Çerkezköy Belediyespor ve Sanayispor’u tebrik ediyorum. İlk ikiye kalmayı başardılar. Çerkezköy çok iyi oyuncular transfer ederek bu konuma geldi. Sanayispor da Çerkezköyspor maçına kadar namağlup gitti. Az gol yiyen defansları var, kalabalık savunmayla oynuyorlar. Forvette iyi adamları var, golü bulup maçın geri kalan kısmında kapanıyorlar. Çerkezköy Belediyespor bir aralar düşüşe geçti ve sonradan kendini toparlayarak liderliği aldı. 3.lig ayarında takım kurmuşlar. Terfi maçlarında başarılı olacaklarına inanıyorum. Terfilerde Çerkezköy’ün grupta karşısında duracak takım yok.

Çorlu'dan daha çok takım olmalı
* Süper Amatör Küme’ye çıkan Sağlıkspor’u tebrik ediyorum. Çorlu’dan ne kadar takım olursa üst liglerde, o kadar iyi olur. Stadımız gayet yeterli. İdman tesisleri kompleks yapılabilir. Malzeme yardımı olabilir bence. Sırf Çorluspor değil bir çok amatör takım desteksiz kalıyor.

Çorluspor'a destek olunmalı
* Trakya’da bir tek Lüleburgazspor profesyonel ligde. Koskoca Trakya’dan bir tek takım olması çok kötü. Öncelikle Çorluspor’un eski yerine dönmesini bekliyoruz. Çorlu halkı ‘nasıl düşürdünüz’ diyor. ‘Nasıl çıkarabilir’ diyen, destek olan yok. Çorlu bir sanayi bölgesi, çok destek olması gerek. Örneğin Çerkezköy Belediyespor hem belediyeden destek alıyor, hem de fabrikalardan. İnşallah Sanayispor da, Çerkezköy Belediyespor da çıkar. Trakya’da futbolun ilerlemesi için profesyonel takımlar artmalı.

Sedat Olcay'ın bizde emeği büyük
* Sedat Olcay hocamız olmasa Çorluspor diye bir takım olmazdı. Tüm altyapı gruplarında takımımız var. Hepsiyle hocamız ilgileniyor. A takım olarak bu sezon geçen senenin PAF takım kadrosuyla ligde yer aldık. Transfer yapılamadı. Yedincilik bence şartlara göre en iyi yer. Ama biz daha da iyi olabilirdik, çok maç boşuna gitti. Hocamızın da üzerimizde emeği büyük. Kendisine çok teşekkür ediyoruz.

Hiç yorum yok:

SAL Klasman 3. hafta maç programı

İstanbul Süper Amatör Lig Klasman Grubu'nda 3. hafta maç programı ektedir...