Pazartesi, Mart 31, 2008

Malatya'da 1932 Malatyagücü şampiyon

Malatyagücü, 1. amatördeki ilk sezonun şampiyon oldu.

HABER: ENGİN SEVİM
Malatya 1. Amator Küme'de 2007-2008 futbol sezonu oynanan play-off maclarıyla sonuçlandı. Dün alınan sonuçların ardında 1932 Malatyagücü ve Hekimhan Belediyespor takımları Malatya'yı terfilerde temsil etme hakkı kazandılar. Düşmeme mücadelesi veren takımlardan ise Doğanşehir ve Darende 2. amatörün yolunu tuttu.

Bu Takımlardan bahsedecek olursak, 1932 Malatyagücü geçtiğimiz sezon 2. Amatörden gelmişti. İlk sezonu olmasına rağmen cok başarılı maçlar çıkaran takım terfilerde Malatya'yı temsil etme hakkını kazandı ve Malatya'da 2007-2008 sezonunun şampiyonu oldu. Bu takım uzun yıllar Malatya amatör liglerinde mücadele etmiş fakat daha sonra kulüp kapanmıştı. Federasyonun kapanan spor kulüplerine, kulubü açma şansı vermesi üzerine Malatyagücü tekrar açılmış oldu ve 1932 ismini de ekleyerek 1932 Malatyagücü olarak 2. amatör katıldı ve ilk senesinde şampiyon olarak 1. amatöre çıktı. Burada da ilk senesinde şampiyon oldu ve terfilerde mücadele etme hakkını aldı. Sezon öncesi de dediğimiz gibi bu takım terfilerde başarılı olup da 3. lige çıkarsa şaşırmamak lazım.

Terfinin diğer takımı Hekimhan Belediyespor ise geçtiğimiz yıla kadar Hekimhan Demir Çelik ismiyle mücadele etmişti. Bu sene Belediyenin desteğini alınca ismini Hekimhan Belediyespor olarak degiştirdi. Zannedersem ilk defa terfilerde mücadele etme hakkını aldılar. Demirspor ise gruplarda olan başarısını burada sağlayamadı ve üçüncü olarak terfilere gitme şansını kaybetti.

Küme düşmeme mücadelelerinde ise gruplarda son iki sırayı alan 4 takımın içinde en başarılı gözüken fakat play-offlarda başarılı olamayan Doğanşehir Belediyespor küme düşen ikinci takım oldu. Darendespor'un zaten ikinci maçlar sonunda düşmesi kesinleşmişti. Doganşehir Belediyespor'dan bahsedecek olursak, geçtiğimiz sezon play-off'lara kalmış ve çıkamamıştı. İki sezon önce ise Malatya'yı terfilerde temsil etmişti. Darende takımı ise puan alamadan sezonu tamamlamış oldu.

Hiç yorum yok:

İstanbul 2. Amatör Lig 25 Nisan 2024 Perşembe Programı

İstanbul 2. Amatör Lig'de heyecan bitmek bilmiyor. Her gün maç her gün heyecan...