Pazartesi, Mart 31, 2008

İzlenim: Avcılar Bld-Hadımköy

YAZI-FOTO: EFKAN BUCAK
* Anlaşıldı ki İstanbul İl Şampiyonası'nın bu sezonki sürpriz paketi Avcılar Belediyespor. Geçen sezon Süper Amatör'den düşen Avcılarspor, 1. amatördeki ilk sezonunda belediyenin tam desteğini arkasına alıp ismine Belediyespor ibaresi eklerken, grubunu çok rahat şampiyon tamamladı. Sarı-Siyahlılar İstanbul Şampiyonası Grup Aşamasında da Bakırköyspor'u 3-0 mağlup etti. Hadi Bakırköyspor'un sağı solu belli olmaz ama Hadımköyspor karşısında çeyrek finalde işleri zordu. Ama zor başardılar.
* Aslında maçın pazar günü 15.00'te Bağcılar Belediye Stadı'nda oynanması gerekiyordu ancak Avcılar Belediye Stadı'nda 11.00'e alındı. Nedenini sormak için aradığım kulüp yöneticisi Rahmi Çolak, daha önce de maç yaptıkları Bağcılar Belediye Stadı'nın zemininden şikayetçi olduklarını bu nedenle maçın Yıldıztabya'ya alınmasını istediklerini söyledi. Ancak Çolak'ın verdiği bilgiye göre Avcılar Belediyespor bunu kabul etmeyince, maç Hadımköy'ün de kabul etmesiyle Avcılar'a alındı.


* Pazar saat 11.00'de maç kapalı, soğuk bir havada oynandı. Tribünler çok dolu olmadığı gibi yaş ortalaması epey yüksekti. Genelde futbolcu yakınları vardı zaten. Ancak Hadımköyspor seyircisinin, gördüğüm en yüksek yaş ortalamalı taraftar olduğunu söylemem gerek...
* Genelde böyle maçlarda taraftarlar arasındaki diyaloglardan takımların son durumları hakkında önemli ipuçları alırsınız. Ancak herkesin dilinde önceki akşam oynanan Beşiktaş-Fenerbahçe maçı vardı.
* Tribündeki taraftarlar renkli kişiliklerdi. Avcılar'ı destekleyenler sürekli "Hadımköy kim ya, biz bunlardan çok daha iyiyiz" söylemini tekrarlayıp durdu. Maçta zaman ilerledikçe tribünlerde gerginlik arttı ve hakeme sataşmalar başladı. Avcılar'ın penaltı beklediği bir pozisyon sonrası hakeme tepki ve yaşanan tribünde diyalog süperdi:
- "Bir de geliyorsunuz size çay veriyorlar"
- "Onu bırak bir de kart gösteriyor ya"
- "Sadece sen mi görüyorsun be?"
* Avcılar taraftarının hakeme bir sataşması sırasında Hadımköylü bir taraftarın onlara dönerek cevap vermesi ortalığı epey gerginleştirdi. Zaten herkes karışık duruyordu. Ancak Avcılarlı taraftarlar bana biraz fazla tepki verdiler gibi geldi. Karşılıklı laf atışmalar sonası Avcılarlı taraftarlar gayrete geldi iyice "Haydi aslanlarım gösterin milyarlık eşşeklere" sözleri gelmeye başladı.

* Bu kadar maç dışı detaydan sonra yeşil sahaya uzanalım. Geçen sezonki Hadımköyspor'la bu sezonki Hadımköyspor arasında dağlar kadar fark var. Bu sezon Hadımköy'ü ikinci izleyişim, ancak bir önceki maçı yarım yamalak izlemiştim. Geçen sezonki Hadımköy, hayatımda izlediğim en heyecan verici takımlardan biriydi. Size full aksiyon garanti eden, rahat gol pozisyonuna giren bir ekipti. Ha, ne oldu, terfilerde 2 maçta 1 gol atıp penaltılarla elendiler.
* Bu nedenle Tuncay Soyak'ın bu sezonki Hadımköy'ünün durağan futbolunu görünce çok da yadırgamadım açıkçası. 'Hurraaaa' diye, daha çok kanatlardaki hızlı adamlarına top indirerek veya adam eksiltmelerle hücum etmek yerine ayağa paslarla hücuma çıkıyorlar. Kondisyonlarını ekonomik kullanıyorlar. Yaptıkları paslaşmalar, belli ki uzun idmanların sonucuydu. Ancak yine de sahada ters giden bir şeyler vardı. Gerektiğinden fazla top kaybı yaptılar, son vuruşlarda geçen seneki bitiricilik yoktu. Bir de sol ve sağ bekleri çok yavaş kaldı, arkalarına atılan her top tehlikeli oldu. Özellikle sol kanadın S.O.S verdiğini söylemem gerek.
* Maça Avcılar Belediyespor çok hızlı başladı. İlk 10 dakika sarı-siyahlıların üstünlüğündeydi. Avcılar çok genç bir ekip ve gelecek sezon Süper Amatör'de başarılı olabilirler. Yaş ortalaması daha yüksek olan Hadımköy ilerleyen dakikalarda dengeyi kurdu, ilk ciddi atağını da 20. dakikada geliştirdi. Avcılar 40'da çok net bir fırsat yakaladı ancak kaleci Hamdi çok iyi çıkardı.
Devre golsüz bitecek derken soldan yapılan ortaya arka direkte ayak koyan sağ bek Yaver takımını 1-0 öne geçirdi.

* İkinci yarı öyle ahım şahım bir futbol yoktu ancak Hadımköy daha fazla pozisyon bulan taraftı. İkinci golü bulabilirlerdi ancak dedim ya, forvette Erdek Belediyespor'dan gelen Onur ve devre arasında alınan Ramazan çok etkili değildi. Zaman zaman top almak için gerilere gelen Onur, fiziği de iyi olan bir futbolcu. Zaman zaman olumlu hareketler yaptı ancak Ramazan için (üstteki fotoda, 9 numara) aynı şeyleri söylemem biraz zor.
* Avcılar ilk yarı ısırgan, ikinci yarı ise edilgendi. Buna karşın bitime yaklaşık 5 dakika kala savunmanın bir anlık hatasından golü buldular. Hatta normal süreyi galip bile bitirebilirlerdi. Hadımköy kalecisi Hamdi bir ortada boşa çıktı, 9 numaralı futbolcu topu kafayla ağlara gönderiyordu ki savunma topu çizgiden çıkardı. Ancak bu bile Hadımköy'e yetmedi. Uzatmalarda eşitliği bozamadılar, heyecan fırtınası şeklinde geçen penaltılarda 5-4 yendildiler. Geçen sezon terfilerde penaltılarda 5-4 Edremit'e yenilmişlerdi.
Ya ben şunu anlamıyorum, artık günümüzde seri penaltı atışlarına kalan maçlara bakıyorum, 5 penaltıyı da yiyen takım kalmadı. Hadımköyspor sanırım bir tek böyle. Fenerbahçe'de Volkan bile 3 penaltı kurtarıyorsa durup düşünmek gerek!
* Hadımköy'de en çok beğendiğim isim, geçen sezon da kadroda olan 2 numaralı sağ bek Yaver'di. İleri-geri çalıştı durdu. Kazıtılmış kafasıyla 5 numara kaptan Reşat zaten istikrar sembolu, yanındaki Gürcü savunmacı Davit'le iyi bir ikili oluşturuyorlar ancak yedikleri golde hatalıydılar. Devre arasında transfer edilen 11 numaralı sol açık Oktay gayretli ve çalışkandı ancak oyundan alındı, nedenini çözemedik. Belki de Tuncay hoca sakatlanmasından korktu.

Hiç yorum yok:

İzzettinspor'da Ferudun Şallı dönemi

İstanbul 2. Amatör Lig ekiplerinden İzzettinspor'da teknik direktörlük görevine Ferudun Şallı getirildi.