Pazartesi, Mart 24, 2008

Deplasman fatihi Hastane Bayırıspor

Hastane Bayırıspor Teknik Direktörü Fadıl Kurt, öğrencilerine taktik verirken...

BİGA ÇİÇEKLİDEDESPOR: 1 HASTANE BAYIRISPOR: 4

HABER: EMİN KURT
Çanakkale 1. Amatör Küme'de Hastane Bayırıspor deplasmanda karşılaştığı Biga Çiçeklidedespor'u 4-1 yenerek liderliğini devam ettirdi.
Hastane Bayırıspor liderliğini korumak, Çiçeklidedespor ise ilk dörde girmek için mücadele veriyordu. Maça her iki takım da kontrollü başladı ve karşılaşma orta saha mücadelesi şeklinde geçti. Sağ taraftan ani gelişen Hastane Bayırı atağında Erman Erte’yi düşüren İsmail sarı kart gördü. Karta itirazda bulunan ve hakeme küfürlerle karşılık veren İsmail'i, yan hakemin uyarısıyla orta hakem Barış Dinlendi kırmızı kartla oyun dışı bıraktı. Bu karardan sonra ortalık karıştı. Ev sahibin futbolcuları Erman Erte’ye saldırmak istedi. Maçın hakemi gösterdiği sarı kartlarla ortalığı biraz sakinleştirdi.

Bu dakikadan sonra ev sahibi ekip maçı sertliğe vurarak taraftarları da etkisi altına aldı ve maçta çok duraklamalar oldu. Bu sertlikle maçı lehine çevirmeyi başaran Çiçeklidedespor sağ taraftan geliştirdiği kontratakta pozisyona girdi, kaleye gelen şutta kaleci Uğur zeminin azizliğine takıldı ve meşin yuvarlağı ıskaladı: 1-0.

Golü bulan Çiçeklidedespor oyunu rolantiye almak için müdafaya çekilerek gelen topları gelişi güzel uzaklaştırıp ilk yarıyı bu sonuçla bitirmek istedi. Orta sahadan topu alan Erman Ejder ceza sahasına yaklaşırken stoper Eren tarafından düşürüldü ve maçın hakemi ikinci kez sarı karttan kırmızı kartını çıkararak Çiçeklidedespor'u dokuz kişi bıraktı. Faul atışını kullanan Erman kaleyi nişanladı. Hızlı giden şutu kaleci elinden sektirince Birkan Arslan topu iyi takip ederek takımına beraberliği getiren golü attı: 1-1. Bu golden sonra başka pozisyon olmayınca ilk yarı da bu sonuçla sona erdi.

Maçın ikinci yarısına hızlı başlayan, misafir takım Hastane Bayırıspor’du. Rakibin dokuz kişi kalmasından faydalanan misafir ekip girdiği pozisyonları değerlendirmeye çalıştı nitekim golü de buldu. Köşe vuruşundan gelen topa Semih iyi yükselerek takımını 2-1 öne geçirdi. Ev sahibi ekip bu golden sonra oyun disiplininden koptu ve kalesinde açıklar vermeye başladı. Çiçeklidede defansı ofsayt diye duraklayınca soldan bindiren Harun kaleciyle karşı karşıya kaldı, kaleye vurmayıp topu yanındaki arkadaşı Birkan Arslan’a çıkardı, bu futbolcuya sadece dokunmak kaldı: 1-3.
Ev sahibi ekip üçüncü golü kalesinde görünce sertliklerini artırmaya başladı. Maçın hakemi maçı sakinleştirmek için gayret etse de Çiçeklidedesporlu futbolcular kasti tekmelerini ve küfürleri artırmaya başladı. Maçın 78. dakikasında orta sahada kaptırılan topta Serdar'ın ara pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Semih, takımının dördüncü, kendisinin ikinci golünü atarak skoru belirledi: 1-4.
Bu sonuçla Hastane Bayırıspor puanını 47'ye çıkartıp liderliğini devam ettirmiş oldu. Çiçeklidedespor ise 26 puanda kalarak ilk dört için avantaj yitirdi.

Hiç yorum yok:

Feriköy Kullar'dan üzgün döndü

Bölgesel Amatör Lig 2. Grup'ta Feriköyspor kendisi adına son derece kritik maçta deplasmanda Kullar 1975 Spor'a 1-0 mağlup oldu.