Pazar, Mart 23, 2008

Çanakkale'de nefesler tutuldu


HABER: EMİN KURT


Çanakkale Süper Amatör kümede 2007-2008 sezonu bu hafta oynanacak birbirinde zorlu maçlar ile son bulacak. Bu hafta ligin en zor maçı Çanakkale 18 Mart gençlik spor stadyumunda oynanıyor. 36 puanlı Lig lideri KaraBiga İçdaşspor ile yine 36 puanlı lig ikincisi Dardanel Özel İdarespor karşı karşıya gelecek. Diğer taraftan da yine 36 puanlı Bigaspor, Bozcaada deplasmanında, üçüncü lige terfi maçlarına gitmek için ter dökece.


Lig lideri Karabiga İçdaşspor deplasmanda Ligin kaliteli ekiplerinden biri olan Dardanel Özel İdarespor’a konuk oluyor. Otoriterler bu maça haftanın ve sezonun en önemli derbisi olarak bakıyor. Telafisi olmayan bu maç her şeye gebe gözüküyor. Özel idarespor bu maçtan mutlak 3 puan almak zorunda yoksa üçüncü lig hayallerini başka bahara bırakmış olacak. Öte yandan lider İçdaşspor’a ise berberlik halinde bile 3. lige terfi maçlarına gitmeye hak kazanacak. Dardanel Özel İdarespor’un hocası Mustafa Mete Ertem maç öncesi yaptığı açıklamada; "Bu maç bizim için çok önemli, futbolcularıma güveniyorum 3 puanı alıp üçüncü lig terfi maçlarına gitmek istiyoruz, bu yüzden bu maçı kazanmamız gerek" dedi. Diğer yandan Karabiga İçdaş Antrenörü İbrahim Küçük ise "Deplasmanda karşılaşacağımız özel idare maçı çok zorlu geçecek. Bizde olan avantajı iyi değerlendirmek istiyoruz. En kötü berabere kalıp rakibimizi saf dışı bırakarak geçen yıl kaçırdığımız terfi maçlarına gitmek istiyoruz" diye konuştu. Bu önemli maçın sonucunu Çanakkaleli spor severler merakla bekliyor.


Lig üçücüsü Bigaspor ise ligde hiçbir iddaası bulunmayan Bozcaadaspor'la deplasmanda karşılaşacak. Bigaspor bu deplasmandan 3 puan ile döndüğü takdirde diğer maç sonucunu beklemeden üçüncü lige terfi maçlarına gitmeye hak kazanacak, berberlik halinde ise Dardanel Özel İdarespor’ un berberlik veya mağlubiyet haberini beklemek zorunda kalacak. Bilindiği gibi Bozcaada deplasmanı bütün takımların korkulu rüyası haline gelmiş; Adada oynanan tüm maçlarda rakip takımlar hep istenmeyen sonuçlarla ayrılmak zorunda kalmışlardı. Bigaspor bu maçtada böyle bir sıkıntı ile karşılaşabilir.
Üçüncü lige çıkma terfi maçlarına gidecek ekipler büyük sevinçlerini ve hayallerini süsleyerek yollarına devam edeceklerken diğer ekipleri ise sezon boyu verdikleri emeğe üzülecek gibi benziyor. Böyle bir durum yıllardır Çanakkale liglerinde yaşanmıyordu. Bu hafta oynanan bu maçlara yürek dayanılacak gibi değil.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

İSMAİL TOPAL BOZCAADASPORDAKİ BEYEFENDİ ABİSİNİN KATKISI OLMAZSA HİÇ Bİ TAKIMDA OYNAYACAK PROFESYONELLİKTE DĞİL O GİTSİN ABİSİNİN TOPLARINI TOPLASIN BENCE

Adsız dedi ki...

BİGASPORRRRR GELİYOOOOR.....

Adsız dedi ki...

DARDENEL ÖZEL İDARESPORRRR ŞAMPİYYYOOOON

İfa'nın gençleri 8'de 8 yaptı

İstanbul U-17 A Ligi 12. Grup 8. hafta karşılaşmasında İfa Spor, deplasmanda Sultangazi Sultançiftliği’ni 2-0 yendi.