Cumartesi, Ocak 26, 2008

Kırklareli'de geçen haftaya bakış

DERLEYEN: RECEP KARAGÖZ

Bu haftanın maçlarından önce dilerseniz kısaca geçen haftayı hatırlayalım...

Lüleburgazspor Antalya kampından döndü
TFF 3. Lig 4. Grup takımlarından Lüleburgazspor, Antalya kampını tamamlayarak Lüleburgaz'a döndü. Lüleburgazspor Kulübü Başkanı Siyami Aslan, yaptığı açıklamada, 15 günlük Antalya kampının başarılı geçtiğini ve 26 futbolcunun da ikinci yarıya hazır olduğunu söyledi.
Kiralık olarak alınan 14 futbolcunun Antalya kampında takım arkadaşlarına kısa zamanda uyum sağladıklarını belirten Aslan, ''İkinci yarı maçlarına hazırız. Devre arası boşluğu futbolcularımız açısından çok yararlı oldu. İkinci yarıda hangi futbolcunun formayı giyeceği belli değil. 26 futbolcumuz da büyük hırs içerisinde bulunuyor. Hocamız Soner Boz, maç kadrosunu kurarken zorlanacak. İkinci yarıda fırtına gibi eseceğiz'' dedi.
Kırklareli Valisi Hüseyin Avni Coş'un önderliğinde başlatılan yardım kampanyasının da büyük ilgi gördüğünü kaydeden Aslan, şöyle konuştu: ''Kulübümüzün mali sorununu çözümlemek amacıyla Valimiz Hüseyin Avni Coş'un bizlere verdiği destekle yardım kampanyamıza büyük ilgi var. Burgaz Rakı'dan 100 bin YTL sözü aldık. Trakya Cam Fabrikası 200 adet kombine bilet satın aldı. ADM 10 bin, Trakya Döküm 5 bin, Zorlu Linen 35 bin YTL yardımda bulundular. Bize büyük destek veren Valimiz Hüseyin Avni Coş'a ve mali destek de bulunanlara teşekkür ederim.''

Babaeskispor puan farkını açıyor
Süper Amatör Futbol Ligi'nde, Babaeskispor en yakın takipçisi Kırklarelispor ile arasındaki puan farkını açıyor. Lider Babaeskispor deplasmanda yakın takipçisi Kırklarelispor'u 3-2 yenerek puanını 29'a yükseltirken, ikinci Kırklarelispor 24 puanda kaldı. Üçüncü sıradakı bir maçı eksik olan Evrenspor'un ise 21 puanı bulunuyor. Ligin son haftaların başarılı ekibi Karşıyaka Gençlikspor'u 2-0 mağlup eden Vizespor 10 puanla sekizinci, son sıradaki Ahmetbey Güvenspor'un ise 6 puanı bulunuyor.

1. Amatör'de liderler değişmedi
Birinci Amatör Futbol Ligi A Grubu'nda Kırıkköyspor, B Grubu'nda ise Kırklareli Sanayispor liderliklerini sürdürüyorlar.
A Grubu'nda ligin 14. haftası sonunda yenilgisiz lider Kırıkköyspor, kendi sahasında en yakın rakibi İnecespor'u 4-0 mağlup ederek puanını 36'ya çıkararak şampiyonluk yolunda ilerliyor. İkinci İnecespor 25 puanda kalırken, üçüncü İstasyonspor'un 22 puanı bulunuyor. Grupta 14 puanlı Üsküpspor dokuzuncu sırada yer alırken, sıfır puanlı Gençlerbirliğispor ise küme düştü.
B Grubu'nda da Kırklareli Sanayispor deplasmanda Özerspor'u 2-0 mağlup ederek 37 puanla liderliğini sürdürdü. Deplasmanda Büyükkarıştıranspor'u 2-0 mağlup eden Şekerspor da aynı puanla ikinci sırada, Özerspor 30 puanla üçüncü sırada yer aldı.
Grubun dokuzuncu sırasındaki Çiftlikköyspor'un 9, onuncu ve son sıradaki Emirspor'un ise 8 puanı bulunuyor.

'Şekerspor Süper Amatör'e yükselecektir'
Birinci Amatör Futbol Ligi B Grubu'nda şampiyonluk mücadelesi yapan ve averajla ikinci sırada bulunan Şekerspor'un genel kaptanı Birol Tolga, mutlaka Süper Lig'e yükseleceklerini söyledi.
Tolga, yaptığı açıklamada, lig şampiyonluğunun lider Kırklareli Sanayispor ile aralarında yapacakları maçta çözüleceğini belirtti. Liderle aynı puana sahip olduklarını ve gol averajıyla ikinci sırada yer aldıklarını belirten Tolga, ''Her iki takım arasında amansız yarış sürüyor. Şampiyonluk düğümünü iki takımın ligin son haftasında kendi arasında yapacağı maçın çözeceğine inanıyorum. Biz bu maçı kazanarak mutlaka Süper Lig'e çıkacağız'' dedi.

B Gençler'de ikinci yarı başladı
Kırklareli B Gençler Futbol Ligi'nin ikinci yarı maçları başladı. Ligin A Grubu'nda yenilgisiz lider Kırklareli Sanayispor Şekerspor'u 4-0 mağlup ederek 15 puanla liderliğini sürdürdü. Haftayı maç yapmadan geçiren Babaeskispor 9 puanla ikinci ve Büyükmandıra Adaspor 7 puanla üçüncü sırada yer aldı. Son sıradaki Kayaspor'un ise 1 puanı bulunuyor.
Ligin B Grubu'nda da yenilgisiz lider Lüleburgazspor, deplasmanda Vizespor ile 1-1 berabere kalmasına rağmen 16 puanla liderliğini sürdürdü. İkinci Vizespor'un 13 ve Karşıyaka Gençlikspor'u 5-0 mağlup eden Düvenciler Lisesi 12 puanla üçüncü sırada yer aldı.
Bugüne kadar puan alamayan ve bir maça çıkmadıkları için 3 puanı silinen Yıldırımspor ise eksi 3 puanla son sırada bulunuyor.

Güvensporlu gençler bir galip, pir galip: 13-3
Yıldızlar Ligi B Grubu'nda lig sonuncusu olan Ahmetbey Güvenspor, ilk kez galip geldi.
Ligde oynadığı 10 maçın 9'unu kaybeden ve attığı 20 gole karşılık kalesinde 84 gol gören Güvenspor, son maçında Kentspor'u 13-3 yenerek galibiyetle tanıştı. Bu sezon ilk kez galibiyet yüzü gören Ahmetbey Güvenspor'un antrenörü Hayrettin Dülger, yaptığı açıklamada, çocukların spor yapmasını sağlamak amacıyla lige katıldıklarını belirterek, ''Her maçımızı kaybederek, kötü günler yaşadık. Yılmadan çalıştık. Yenile yenile son maçımızı kazandık. Çok sevinçliyiz'' diye konuştu.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Amatör futbola emeği geçenleri yürekten kutluyorum.
Saygılarımla.

Şile Yıldızspor nefes aldı

Bölgesel Amatör Lig 1. Grup'ta Şile Yıldızspor deplasmanda, düşmesi kesinleşen Vefa Spor Kulübü'nü 1-0 yenerek bitime 3 hafta kala d...