Pazar, Ocak 27, 2008

Keşanspor: 2 Özgür Yankaya: 2 (!)

KEŞANSPOR: 2 AYŞEKADIN GENÇLERBİRLİĞİ

Edirne Süper Amatör Küme'de zirveyi yakından ilgilendiren maçta lider Ayşekadın Gençlerbirliği, Keşanspor deplasmanında bir puanı 90+8'de bulduğu golle kopardı. Ev sahibi takımdan 2 futbolcuyu atan, 6 dakika gösterdiği maçı 8 dakika oynatan orta hakem Özgür Yankaya'ya Keşanspor'da büyük tepki vardı...

HAKEMLER: Özgür Yankaya, Alper Gökalp, Ayhan Moralar
KEŞANSPOR: Ömer, Aykan, Rıfat, Kıvanç, İsa, Hasan Hüseyin (Musa), Cem,Berk (Ahmet), Şenel,Güven, İzzet (Mesut)
AYŞEKADIN GENÇLERBİRLİĞİ: Kutay, Mehmet, Erkut (Esat),Mehmet, Ozan, Serkan, Harun, Hilmi,Birol, Ertin, Mustafa (Emir)
GOLLER: Dk. 4 Şenel, Dk. 49 İzzet (Keşanspor), Dk.12 Ertin (Penaltıdan), Dk.90+8 Birol (Ayşekadın GB)
KIRMIZI KARTLAR: Dk.78 Rıfat, Dk.80 Cem (Keşanspor)

HABER-FOTO: ERDOĞAN DEMİR
Edirne Süper Amatör Lig’de oynanan önemli maçta Keşanspor ile Ayşekadın Gençlerbirliği Keşan Atatürk Stadı’nda karşı karşıya geldi.
Maçın 4.dakikasında gelişen Keşanspor atağında Şenel Keşanspor’u 1-0 öne geçirdi. 9. dakikada İzzet Keşanspor adına bir pozisyondan yararlanamadı.
12.dakikada gelişen Ayşekadın GB atağında ceza sahasının sol köşesinde arkası kaleye dönük olan Birol kendini adeta yere bıraktı ve maçın orta hakemi Özgür Yankaya, Ayşekadın Gençlerbirliği lehine bir penaltıyı adeta yarattı. Atışı kullanan Ertin durumu eşitledi. 1-1
Karşılaşmanın ilk yarısının son dakikasında Keşanspor’un kazandığı köşe atışında top onsekiz yayı üzerinde İzzet’e geldiğinde Özgür Yankaya adeta Keşanspor’un atağını keserek maçın ilk yarısını sona erdirdi. Keşanspor taraftarları hakemin maçı bu şekilde bitirmesine büyük bir tepki gösterdi ve Özgür Yankaya’yı protesto etti.
Maçın devre arasında bir basın açıklaması yapan Keşanspor Kulübü Başkanı Zafer Sarıkeçe, öncelikle geçen hafta Edirne’de oynadıkları Edirnespor maçında, gerek Edirnesporlu yöneticiler gerekse Edirnesporlu taraftarlar tarafından centilmence bir şekilde karşıladıklarını ve bu nedenle Edirnesporlu yöneticilere ve Edirnespor camiasına teşekkür ettiğini belirterek sözlerine şöyle devam etti: “Ama bugün kendi sahamızda oynadığımız maçta sahaya geliyorum. Bir bakıyorum sanki burası Şırnak, Hakkari gibi bir yer ve geniş bir güvenlik önlemi var. Buna bir anlam veremedim. Sanki daha önce Keşan’da hep çok büyük olaylar çıkıyormuş gibi önlemlerin alınmasına bir anlam veremedim. Tabii ki güvenlik güçlerimizi görevini yapacaklar. Ben onlara da bir şey demiyorum. Hakemin hiç beklenmedik ve hoş olmayan tavırları ortaya çıktı. Hani Keşan’da olay var Keşan’ı bir kaosa sürüklemek istercesine ortaya konulan tavırlar beni çok üzdü.Nasıl ki bugüne kadar Keşan’da en ufak bir olay çıkmamışsa bundan sonra da sinirlerimize hakim olup yine herhangi bir şey yapmayacağız. Geçtiğimiz hafta bir takım taraftarlar hakemleri tartaklamış bunları duydum. Ben ne takım ismi söyleyeceğim ne hakem ismi söylemeyeceğim. Hemen onlar orada barıştırılıyor herhangi bir şey olmuyor. Ama bakıyorlar Keşan’da en ufak bir şey oluyor hemen bize 3-5 maç ceza veriliyor. O zaman herkes bakacak sorumlu olduğu mevkiye, eğer beceremiyorsa o görevi, orada durmayacaksın. Daha iyi yapana bırakacaksın. Biz de Edirne takımıyız."
'Biz Fransız takımı mıyız?'
Başkan şöyle devam etti: "Biz de grup maçlarına gittiğimizde Edirne’yi temsil ediyoruz, Fransız takımı değiliz herhalde. Bu iş artık bazı takımları korumak için rezillik boyutuna dökülmüş. Takımımız ilk yarıya gayet iyi başladı. Golü de erken bulduk. Biz bastırdık. Hakem beyin o tavırlarını çözemiyorum, yaratılan bir penaltı o penaltıyı hepiniz gördünüz. Bizim futbolcularımız dokunduğu an da sarı kart çıkıyor ama bunu rakip takım yaptığında hiçbir şey yok. Bu hareketler de taraftarları tahrik ediyor. Ya bize desinler ki biz Ayşekadın’ı göndermek istiyoruz ben de diyeyim ki, ‘ben kaçtan gol yemem lazım eğer bu lazımsa gerekliyse biz de bunu yerine getirelim.’ Beceriksiz siyasetçilerin Edirne’ye bir armağanı bu. Bu iş birkaç tane beceriksiz siyasetçinin oy alma uğruna, ‘spor barış dostluk kardeşliktir’ sözünü hiçe sayıp sporu katletmektir. Ben bunu görüyorum. Ayşekadın Gençlerbirliği bir Edirnespor, Keşanspor ve Uzunköprüspor olamaz. Bunların yanına gelemez. Bunlar bir mazidir. 50 yıllık bir geçmiştir. Bu geçmiş kolay kolay kazanılamaz ve yaratılamaz. Tabi ki Edirne futbolu için destek verilecektir. Ama 3-5 oy uğruna burada insanları birbirine düşüren siyasetçilere de yazıklar olsun diyorum.”
İki futbolcu atıldı
Maça dönecek olursak… Keşanspor ikinci yarıda oyuna yine çok iyi başladı. 49. dakikada defansın bir anlık hatasını affetmeyen ve kaleci Kutay’ın da ileri çıkmasını fırsat bilen İzzet aşırtma bir vuruşla Keşanspor’u tekrar 2-1 öne geçiren golü kaydetti. Bu golün ardından Ayşekadın GB beraberlik için bastırmasına rağmen aradığı golü bulamadı. Maçın 78.dakikasına gelindiğinde Rıfat’ın yaptığı faul nedeniyle maçın orta hakemi Özgür Yankaya, çok ağır bir kararla bu futbolcuya önce sarı kart sonra da Kırmızı kart gösterdi. Yankaya 2 dakika sonra da yine Keşanspor’dan Cem’i çok ağır bir kararla kırmızı kartla cezalandırarak Sarı-Siyahlıları 9 kişi bıraktı.
Maçın bu sonuçla bitmesi beklenirken Özgür Yankaya, yine haksız bir şekilde karşılaşmaya 6 dakika uzattı. 6 dakika uzatma süresi sona ermesine rağmen 8.uzatma dakikasında Ayşekadın GB’nin sağ kanattan geliştirdiği atakta Birol, kale sahası önünden yerden bir vuruşla durumu 2-2 yaptı. Santranın ardından maçın orta hakemi Özgür Yankaya maçı bitirdi.
Maç sonrası gerginlik
Hakem Özgür Yankaya’nın, Ayşekadın GB’yi kollayan hareketler sergilemesi, Keşansporlu 2 futbolcuya kırmızı kart göstermesi, maçı uzatma dakikalarından 2 dakika fazla oynatması bunun da sonucunda Ayşekadın GB’nin eşitliği sağlamasına neden olması ev sahibi futbolcular ve taraftarların gerilmesine neden oldu.
Maçın ardından iki takım futbolcularının birbirine girerken, taraftarlar da hakemi protesto etti ve sahaya bazı maddeler attı.Ancak polisin olaylara müdahale etmesi ve Keşanspor Kulübü Başkanı Zafer Sarıkeçe’nin araya girmesi olayları yatıştırdı. Ayşekadın GB takımı soyunma odasına Keşansporlu taraftarların alkışları ile uğurlandı. Ancak hakem Özgür Yankaya Keşansporlu taraftarlardan büyük tepki topladı.
Yankaya’nın bir klasman hakemi olarak maçı adeta katlettiğini ve iki takım futbolcularını birbirine düşürdüğünü belirten Keşansporlu taraftarlar, bu maçta Özgür Yankaya’nın resmen Ayşekadın GB adına çalıştığını söylediler.

5 yorum:

Adsız dedi ki...

bu macı izleyen biri..bu mactaki olayların böyle gelişmedini bilioo..

Adsız dedi ki...

BENDE BİR FUTBOLCU OLARAK ÖZGÜR YANKAYI'YI TANIYORUM VE KINIYORYUM.ZATEN Ö.YANKAYANIN NASIL KLASMAN GRUBUNDA MAÇ YÖNETTİĞİNİ ANLAMIŞ DEĞİLİM BIRAKIN SÜPER AMATÖRDE MAÇ YÖNETMEYİ MAHALLELER ARASINDA BİLE MAÇ YÖNETEMEZ.BÖYLE ADAMLAR NASIL HAKEM OLUYO ANLAMIŞ DEĞİLİM....BURAKSIN BU İŞİ Ö.YANKAYA

Adsız dedi ki...

bende o maçı izledim o hakem üçlüsü macı çileden çıkardı bakın en çok fool yapan takım kim ve çam kırıldı diyolar evet kırılmıştır gs fb maçlarındada oluyor seyirçiden çok polis vardı gecen hafta aynı takım geldi sorun oldu ve biz gazetede okudum çan güvenliğimiz yok nasıl yok burası dağ başımı soruyorum burası keşan ayşekadın spor klübü zaten baştan taraftarın sabrını taşırmış polis ne yapsın size sayın ayşe kadın spor klübü soruyorum sizlere harun denilen futbolcunuzun kafası sarılı zaten gecen haftadan kaşı yarıldı birde pazar akşamı etv canlı yayına cıkmıştır bazı kişiler soruyorum niye tek taraflı yayın yapıldı o tv kanalında tel çanlı yayına bağlanan KEŞANSPOR KLÜP BAŞKANI SYN ZAFER SARIKEÇE NİYE konuşturulmadı tel kapatıldı ardından yayın devam edicekken program bitti ben etv kınıyorum böyle olayları niye tek taraflı yayın yapıyolar niye çanlı yayına bağlanmak istedim bağlanmadım nasıl spor programı nasıl tv anlayışı soruyorum nasıl yayın bu KEŞANDA ÇINAYET KEŞANDAN ÇANIMIZI ZOR KURTARDIK soruyorum ayşekadın maçları neden hep kavga soruyorum AYŞE KADIN SPOR KLÜBÜ HAKEM ÖZGÜR YANKAYAYA NE KADAR PARA VERDİ MACIN UZATMASI 6 DAKKİKA GÖL 90+ 9 DA GELDİ BUYURUN SİZE PARA ALINMANIN BEDELİ İSPATI SAYGILAR SUNARIM

Adsız dedi ki...

şu yapılan yorumları ibretle okuyorum.Çaycısından tutunda köftecisine kadar herkes maç bitiminde 25 dk.ayşekadın futbolcularını tartakladı.bir tane emniyet görevilisi durun dahi demedi.Böyle demeçler vererek yöneticiler kendi başarısızlıklarını kapatmaya çalışıyorlar.Ama daha çok battıklarının farkında değiller.Ayşekadın takım otobüsü stattan ayrıldıktan sonra evlere saklanan fanatik taraftarlar taş yağmuruna tutuldu çamlar tuz buz oldu.Bu da yetmezmiş gibi 5,6 taraftar kamyonetle kafileyi keşan çıkışına kadar takip etti.polis eskort yaptığı için ışıklarda tekrar döndüler.Tüm bu olayları nasıl masum gösterebiliyorlar inanamıyorum.Maçı hakem kötü yönetti diyemi futbolculara saldırdılar.saygılarımla

Adsız dedi ki...

benim yazdıklarımı oku sonra bunları yaz bir mac 2 1 keşanspor galip macın hakemi 6 dakıka gösterdi o 6 dakkıkada gecti yan hakem macın bitiğini işaret etti özgür picine oynatmaya devam etti ayşe kadın gölü kaçta atıldı bi bakın 90+8 de göl atıktan sonra niye keşanspor taraftarın önünde yengenç dansı yaptı o futfolcu yakışıyormu taraftarı fanatıkleştirmeye ortamı germeye utanmadan yazıyorsun camlar kırıldığında araba sdatın içindeydi kimse araçların arkasından koşmadı zaten keşanspora yapılanlar her sene yapılıyor ama sunu söyleyim bu kin bitmez bunun karpuzluspor ayşekadın macı var BİZİM SEVDAMIZ ÖLENE KADAR KEŞANSPORLUYUZ kalın sevgiyle

BAL 1. Grup 26 Nisan 2024 Cuma Programı

Bölgesel Amatör Lig'de heyecan tüm hızıyla devam ediyor...