Pazartesi, Ocak 28, 2008

Çerkezköy tekrar potada


ÇERKEZKÖY BLD: 1 MALKARASPOR: 0

Tekirdağ Süper Amatör Lig’in 16. haftasının zirve mücadelesinde Çerkezköy Belediyespor kendi evinde lig ikincisi Malkaraspor’u konuk etti. Oldukça büyük bir çekişmeye sahne olan karşılaşmada Çerkezköy Belediyespor, Alpaslan’ın kaydettiği golle rakibini tek golle mağlup etti. Çerkezköy Belediyespor aldığı galibiyet ile ligde ikinci sıraya yükselirken, Malkaraspor ise haftayı puansız kapatınca üçüncü sırada geriledi

HABER-FOTO: GÖKHAN BABAYİĞİT
Haftaya 32 puan ile üçüncü sırada giren Çerkezköy Belediyespor 33 puan ve ikinci sırada bulunan Malkaraspor ile karşı karşıya geldi. Çerkezköy Şehir Stadı’nda oynanan karşılaşmayı Barış Çardaklı, Hüseyin Miran ve Serhat Yalnız hakem üçlüsü yönetti. Çerkezköy Belediyespor karşılaşmaya Sedat, Kemal, Resul, Atakan, Tolga, Cem, Bora, Elvan, Erçağ, Hasan ve Alpaslan ilk onbiri ile çıkarken, konuk ekip Malkaraspor karşılaşmaya Turgut, Gökhan, M.Ali, Özgür, Ümit, Kirman, Hakan, Salih, Kadri ve Yener tertibiyle sahada yer aldı.

Belediyespor yüklendi
Müsabaka Çerkezköy Belediyespor’un başlama vuruşu ile başladı. Müsabakanın başlaması ile birlikçe Çerkezköy Belediyespor atak bir futbol sergilerken, Malkaraspor ise kontrollü bir oyun ortaya koydu. Çerkezköy Belediyespor tüm hatları ile rakip kalede gol aradı. Orta alanını da hücuma yakın kuran Çerkezköy Belediyespor ileride Erçağ, Zonguldakspor’dan transfer edilen Bora ve Alpaslan ile gol aradı.

Net pozisyonlar değerlendirilemedi
Buna karşın Malkaraspor ise savunma hattında boşluk vermemeye çalıştı. Çerkezköy Belediyespor’un aksine orta alanını savunmaya yakın kuran konuk ekip kontrataklarla gol aradı. 7. dakikada Çerkezköy Belediyespor gole çok yaklaştı. Alpaslan’ın ara pasına Erçağ hareketlendi. Ancak Erçağ topa yetişemedi. Atak üzerine atak geliştiren Çerkezköy Belediyespor 16. dakikada yine net bir gol pozisyonundan yararlanamadı. Alpaslan’ın ceza alanına inerek yaptığı ortayı Hasan tamamlamak istedi. Ancak Hasan müsait pozisyondan topu dışarı gönderdi. Çerkezköy Belediyespor aradığı golü karşılaşmanın 22. dakikasında buldu.

Baskı sonuç getirdi
Gol için oyunu Malkaraspor yarı alanına yıkan Çerkezköy Belediyespor'da Alpaslan topla buluştu. Topu sürükleyerek ceza alanına inen bu oyuncunun orta-şut karışımı Malkarasporlu Gökhan’ın ayağına çarparak filelere gitti. Böylelikle Çerkezköy Belediyespor karşılaşmada 1-0 öne geçti. Golün ardından Çerkezköy Belediyespor taraftarları ve futbolcuları golün sevincini doyasıya yaşadılar.

Konuk ekip istediği pozisyonlara giremedi
25. dakikada Çerkezköy Belediyespor bir gol pozisyonunu daha cömertçe harcadı. Malkarasporlu futbolcuların geri pasında kısa düşen topu Hasan takip etti. Kaleci Turgut topu ıslakadı. Ancak son anda savunma araya girince Çerkezköy Belediyespor bir pozisyonu daha değerlendiremedi.

Hasan’ın rövaşatası görülmeye değerledi
Orta hakem Barış Çardaklı oyuna hakimiyet kurmak için sık sık kartlarına baş vurdu. 42.dakikada ceza alanına yapılan ortada Hasan rövanş ataya çıktı. Hasan’ın şık rövaşatasını aynı güzellikle kaleci Turgut çıkardı. Her iki harekette taraftarlardan bol alkış aldı. İlk devrenin kalan dakikalarında başka gol olmayınca ilk devre Çerkezköy Belediyespor’un 1-0’lık üstünlüğü ile sona erdi.

Belediyespor ikinci sıraya yükseldi
İlk devrede olduğu gibi ikinci devrede de Çerkezköy Belediyespor etkili bir oyun sergiledi. Aradaki farkı ikiye çıkarmak isteyen Çerkezköy Belediyespor pozisyona girmekte zorlanmadı. Konuk ekip Malkaraspor ise ikinci devrede beraberlik için oynadı. Son bölümlerde Çerkezköy Belediyespor’da Tolga hakem tarafından kırmızı kart ile oyun dışında bırakıldı. Kalan bölümlerde Çerkezköy Belediyespor 10 kişi ile oyuna devam etti. Uzatma dakikalarda da başka gol olmayınca müsabaka Çerkezköy Belediyespor’un 1-0’lık üstünlüğü ile sona erdi.
Çerkezköy Belediyespor elde ettiği galibiyet ile puanını 35’e çıkartarak ligde ikinci sıraya yükselirken, Malkaraspor ise aldığı mağlubiyetten ikincilik ligde üçüncü sıraya geriledi.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

istanbul 1 amatör 8 grup lideri bagcılar hafta sonu oynayacagı özalibeyköyspor maçında sahadan 3 puanla ayrıldıgı takdirde şampiyonlugunu ilan edicek biz futbolcular olarak elimize gelen bu fırsatı kaçırmıcaz ve sahadan 3 puanla ayrılarak şampiyonlugumuzu bagcılar halkıyla kutlayacagız bagcılar halkını bu önemli maça bekliyoruz şampiyon bagcılar

Şile Yıldızspor nefes aldı

Bölgesel Amatör Lig 1. Grup'ta Şile Yıldızspor deplasmanda, düşmesi kesinleşen Vefa Spor Kulübü'nü 1-0 yenerek bitime 3 hafta kala d...