Pazar, Kasım 25, 2007

Hakem futbolcuyu darp etti!


-YEREL FUTBOL SİTESİ ÖZEL-

İstanbul B Gençler Ligi'inde ilginç bir olay yaşandı. Bir hakem, kendisine itiraz eden genç oyuncunun üzerine yürüdü, onu darp etti.

YAZI: EFKAN BUCAK
FOTOĞRAFLAR: CELAL KIRBOZ

İstanbul B Gençler Ligi'nde, Cevizli Stadı'nda oynanan Orhantepe Gençlergücü-Çengelköyspor maçı... Maçın orta hakemi, bir pozisyonda değişiklik için kenara çağırılan Çengelköysporlu futbolcuya kırmızı kart gösteriyor ve Yeşil-Beyazlılar bu önemli maçta 10 kişi kalıyor. Haliyle futbolcu itiraz ediyor ancak ilginç olan, hakemin de bu futbolcunun üzerine yürümesi ve genç oyuncu darp etmesi! Futbolcuda darp izlerinin olduğu maç sonrasında stattakiler tarafından da görüldü.
Bu olay sonrası oyunun kontrolünü iyice yitiren hakemimiz, davranışa tepki gösteren seyircilerin güvenlik güçlerince gözaltına alınmasını talep ediyor, hatta mücadeleyi tatil edebileceğini belirtiyor. Olaya Orhantepeliler bile şaşıyor.
Sonuç: Gözlemci raporunda hakem hakkında hiçbir şey yokken, futbolcu dört maç ceza alıyor. Genç oyuncunun kulübünden uzaklaştırıldığı haberini de aldık. Belki de futbolumuzun bir yıldız adayını kaybetmiş olduk.
Öncelikle şunu belirtmek gerekir ki, genç futbolcunun hareketini tasvip etmiyoruz. Burada konu onun oyundan atılmasındaki doğruluk/yanlışlık değil. Sonuçta genç bir futbolcu, kanı kaynıyor, kart gördüğünde fazla tepki gösterebilir, haddini aşabilir.
İşte bu noktada hakemlere büyük görev düşüyor. Hakemler, genç futbolculara fazla sert davranmamalı, yönlendirmeli.
Not: Emeğe saygı açısından, haberi Kaynak (yazar-fotoğraf)göstermeden kullanmayınız.



Hiç yorum yok:

İfa'nın gençleri 8'de 8 yaptı

İstanbul U-17 A Ligi 12. Grup 8. hafta karşılaşmasında İfa Spor, deplasmanda Sultangazi Sultançiftliği’ni 2-0 yendi.