Çarşamba, Kasım 14, 2007

Kırklarelispor'dan gol şov


KIRKLARELİSPOR: 6 AHMETBEY GÜVENSPOR: 0

HABER: RECEP KARAGÖZ
Kırklareli Süper Amatör Ligi’ne hafta sonunda oynanan müsabakalarla devam edildi. Kırklarelispor, pazar günü saat 14.00’da Atatürk Stadyumu çim sahasında oynadığı maçta Ahmetbey Güvenspor ile karşılaştı. 2 hafta önce şanssız bir şekilde Babaeskispor’a yenilen, geçen haftayı da maç yapmadan geçiren Kırklarelispor, 15 günlük aradan sonra taraftarlarının önüne mutlak galibiyet parolasıyla çıktı.
Yeşil-Beyazlı futbolcular maça ‘Terörü Lanetliyoruz’ pankartıyla çıkarak, seyircilerden büyük alkış aldılar. İlk yarı 1-1 berabere sonuçlandı. Orta hakem Selman Us’un düdüğüyle maçın ilk yarısı başladı. İlk dakikalarda Kırklarelispor rüzgarı arkasına alarak oyunda üstünlüğü ele geçirdi. Etkili rüzgâr teknik yönü kuvvetli Kırklarelispor oyuncularının zaman zaman pas yüzdelerini düşürse de, sağlı sollu ataklarla Kırklarelispor gol aramaya başladı. 9. dakikada sol taraftan kazanılan korneri Kadir ceza alanı içerisine ortaladı. Ahmetbey Güvenspor kalecisi Benan topu elinden kaçırınca golcü Serhat topu filelerle buluşturdu. Böylece Kırklarelispor 1–0 öne geçti. Bu golden sonra Kırklarelispor’un rakibi karşısında farka gideceği düşünülürken, 17. dakikada Ahmetbey Güvenspor’dan Recep, ceza alanı içinden düzgün bir vuruş yaparak meşin yuvarlığı Kırklarelispor ağlarına gönderdi. Bu golle maç skoru 1-1 oldu. Ilk 17 dakika içinde atılan 2 golden sonra, tarafların geliştirdiği ataklar ilk yarı boyunca golle sonuçlanmayınca ilk devre 1–1 berabere bitti.

İkinci yarı sahada Kırklarelispor fırtınası esti
İkinci yarının başlama düdüğüyle beraber, Kırklarelispor Ahmetbey Güvenspor kalesini adeta abluka altına aldı. Sağlı sollu geliştirilen ataklar golün habercisi gibiydi. Tek kale oynamaya başlayan Kırklarelispor, Ahmetbey Güvenspor’lu futbolcuları hata yapmaya zorladı. Kırklarelispor’un ileri ucunda görev yapan Emre ile Emrah’ın kombinasyonları görülmeye değerdi. Dakika 50’de Emre sahneye çıkarak sol ayağıyla kaleci Benan’ın sağından topu Ahmetbey Güvenspor filelerine gönderdi. Kırklarelispor bu golle skoru 2-1’e getirdi. Bu dakikadan sonra Emre ve Emrah şovu izlendi. Golden 1 dakika sonra bu kez Emrah golünü attı. 52. dakikada sahanın yıldızlarından Emre ceza alanı içerisinde sol çaprazdan attığı şutun gol olmasıyla farkı üçe çıkardı: Kırklarelispor 4 Ahmetbey Güvenspor 1.
Dört gol atan Kırklarelispor ataklarına yoğun bir şekilde devam etti. Nitekim sahanın ve maçın yıldızlarından olan Emrah önce 70, sonra da 72. dakikalarda 2 gol atarak skoru 6-1 Kırklarelispor lehine getirdi. Sahanın yıldızlarından olan Emrah bu dakikada sakatlanarak yerini takım arkadaşı Serdar’a bıraktı. Skor avantajını yakalayan Kırklarelispor, oyundaki hakimiyetini devam ettirirken, 75. dakikada korner atışından gelen topu kafa vuruşuyla ağlara gönderen Abdullah, Ahmetbey Güvenspor’un 2. golünü kaydetti. 90 dakikanın sonuna kadar, atılan bu gollerden başka gol olmayınca maç 6-2 Kırklarelispor’un galibiyetiyle sonuçlandı.
Kırklarelispor, Süper Amatör Lig’de oynadığı altıncı maçından 5. galibiyetini aldı. Yeşil-Beyazlıların altı maçta 15 puanı bulunuyor.

STAT: Kırklareli Atatürk
HAKEMLER: Selman Us, Okan Kurt, Özgün Emek
KIRKLARELİSPOR: Cihan, Tayfun (Dk.77 Volkan), Talat, Kadir, Gökmen, Mehmet, Murat, Emre, Emrah (Dk.74 Serdar), Serhat (Dk.80 Erman), Zeki
AHMETBEY GÜVENSPOR: Benan (Dk.61 Ramazan), Anıl, Soner, Şerafettin, Turgay, Alican (Dk.61 Erdal), Yasin, Hakan, Doğan, Recep, Ömer (Dk.74 Abdullah)
SARI KARTLAR: Dk.49 Emre, Dk.66 Tayfun, Dk.78 Zeki (Kırklarelispor)
GOLLER: Dk.9 Serhat, Dk.50-52 Emre, Dk.51-70-72 Emrah (Kırklarelispor), Dk.17 Recep, Dk.75 Abdullah (Ahmetbey Güvenspor)

Hiç yorum yok:

Şile Yıldızspor nefes aldı

Bölgesel Amatör Lig 1. Grup'ta Şile Yıldızspor deplasmanda, düşmesi kesinleşen Vefa Spor Kulübü'nü 1-0 yenerek bitime 3 hafta kala d...