Pazartesi, Kasım 26, 2007

Bakırköy Belediyesi'nden amatöre yatırım


Bakırköy Amatör Spor Kulüpyeri Birliği Başkanı İbramim Mamati, kendisiyle yapılan röportajda, Bakırköy Belediyesi yaşam ve spor kompleksi merkezinin durumu hakkında bilgiler verdi. Mamati, Bakırköy Belediyesi’nin Bakırköy’deki tüm amatör spor kulüplerine eşit yaklaştığını söyledi.

Bakırköy’de Amatör Spor Kulüpleri şuan saha sıkıntısı yaşıyor. Osmaniye’deki amatör spor kulüplerinin sahası ile ilgili çalışmalarınız nelerdir?

Bakırköy Belediyesi Spor Kompleksi sahasının yapımına başlayalı 2,5 ay oldu. Seçimler öncesinde belediye başkanımızla yaptığımız konuşmada da buranın Bakırköy gençliğine sunulması gerektiğini ve saha çalışmasının yapılmasını söylemiştim. Belediye başkanımızın oluru ile çalışmalarımıza başladık. Önceleri burası toprak saha idi. Şimdiki yaptığımız çalışmalarda Avrupa standartlarında suni çim saha yapıyoruz. Çalışmaya biraz geç başlandığını kabul ediyorum ancak geç de olsa burada bir eserin kazanılması Bakırköy gençliğinin hizmetine sunulması sevindirici bir durum. Yapılan sahada her hafta 7-8 resmi müsabaka oynanacak. Bakırköylü gençlerin dışında komşu ilçelerimizde burada resmi maçlarını yapacaklar. Biz bu resmi maçlardan ve gençlerimizin yaptıkları antrenmanlardan ve maçlardan para almıyoruz. Bazı ilçelerde gece maçlarında ışık parası adı altında paralar alınıyor. Bizim böyle bir düşüncemiz yok, gençlerden para alsak onların spor yapmalarına engel oluruz. Bakırköy’de bulunan tüm amatör spor kulüplerimiz buradan ücretsiz yararlanacaklar. Ben yaklaşık 40 yıldır amatör sporun içinde olan biriyim ve kulüplerimizin maddi imkansızlıklarını sorunlarını da çok iyi biliyorum.

Bakırköy’de kaç tane amatör spor kulübü var? Amatör spor kulüplerimiz maçlarını yalnızca bu sahada mı oynuyorlar?

Tüm takımlarımıza aynı imkanlar sağlanıyor mu? Bakırköy’de 17 tane amatör spor kulübümüz var. GS, İstanbulspor ve THY’nı saymazsak 14 kulüp. Ben Bakırköy Belediyesi Meclis Üyesiyim Bakırköy Amatör Spor Kulüpleri Birliği Başkanlığını yapıyorum, bunun yanında İstanbul Amatör Spor Kulüpleri İkinci Başkanıyım. Tüm takımlarımıza aynı mesafedeyiz. Sadece burası değil maçların oynandığı Şenlikköy stadımızda var. Buranın yapımında geç kalındığı için kulüplerimiz birkaç maçlarını dış sahalarda oynamak durumunda kaldılar. Ben gerekenleri yaparak hiçbir kulübümüzün dış sahalarda oynadığı maçlarda mağdur olmamalarını sağladım.

Amatör spor Kulüpleri Birliği olarak geçtiğimiz yıllarda kulüplerimize ayni yardımlar yapıyordunuz, bu yıl böyle bir yardım yapılmadı. Neden yardım yapılmadı?

Bu yıl kendilerine ayni yardımda bulunamadık. Belediyenin imkanları ortada. Ayni yardımlar daha çok spor malzemeleri şeklinde yapılırdı. Bunların kullanım süreleri var hepsi zamanla çöpe gidiyor. Ben başkanımızdan yapacak olduğumuz aynı yardım tutarını daha kalıcı olması için spor sahasına harcanmasını istedim. Kendilerini daha iyi maçlara hazırlamaları, ilçemizi çok daha iyi temsil etmeleri için böyle bir karar aldım. Belediye Başkanımız isteğimizi kabul edince bizde sahanın yapımına başladık. Yan tarafta da başka bir çim sahamız var. Bu sahayı özel maçlarda kullanıyoruz. Sınırlıda olsa İstiklal Spor ve İncirli Spor bazı maçlarını oynuyorlar. Hatta gerektiğinde milli takım hizmetine de sunuyoruz.

Sahada çalışmalar yapıyorsunuz, ancak tribün koltuklarının durumu da içler acısı, kırık dökük durumdalar bunlar ne olacak? Tribünlerin üstü kapalı hale gelecek mi?

Tribünlerde görünen bu çirkin durum okul maçlarında oluşan görüntüler. Zevk için insanlar o koltukları kırıyorlar. Bu olaylar hemen her yerde yaşanıyor. Sahamızla birlikte bunları da yenileyeceğiz. Daha kullanılır ve dayanıklı hale getireceğiz. Sahamızın daha da modern hale gelmesi için sponsor arayışına da girdik. Coca Cola ile Vakıflar Bankası ile görüştük görüşmelerimiz henüz neticelenmedi. Sadece tribünler değil burada bulunan tenis kortlarından da iki tanesini kapalı hale getirmek için çalışmalarımız var. İnsanların son zamanlarda tenis sporuna ilgisi oldukça fazla. Burada az da olsa spor yapabiliyorlar.

Kaynak: Ataköy Gazetesi

Hiç yorum yok:

BAL 1. Grup 19 Nisan Cuma Programı

BAL 1. Grup'ta 27. hafta karşılaşmaları 18 Nisan Cuma günü oynanacak.