Pazar, Eylül 09, 2007

'Yıldız'ı parlayan İdealtepe'ydi

YILDIZTABYASPOR: 1 İDEALTEPESPOR: 2

Yıldıztabya-İdealtepe maçında üstün oynayan taraf konuk ekipti. (Foto: Erol Eftekin)

HAKEMLER: Tayfur Özkan, Gürsel Yelkenci, Seyfettin Ünal
YILDIZTABYASPOR: Üzeyir, 2 Emrah 1,Ümit 1, Fehmi 2, Oguzhan 2, Mustafa 2, Ali 2, Aykut 1 Erdoğan 1, Ercan 1 Cemal 1
İDEALTEPE: Süleyman 3, İsmail 3,Emrah 3, Tandemir 3, Mustafa 3, İbrahim 2, Hakan 2, volkan 3, Hakan3, Yunus 2, Yasin 2
GOLLER: Ali (45) / Volkan (28 pen), Hakan (62 pen)

HABER-YORUM: EROL EFTEKİN
İstanbul Süper Amatör Küme'de kadroyu adeta sil baştan yaparak sezona giren Yıldıztabyaspor kendi saha ve seyircisi önünde idealtepe'ye 2-1´lik sonuçla boyun eğdi.
Defans, Orta saha ve ileri uçta oldukça etkisiz bir görüntü çizen GOP temsilcisi ligin iddialı ekiplerinden İdealtepe’ye 3 puan sevinci yaşatırken karşılaşmayı seyretmeye gelen taraftarlarını üzdü. Geçtiğimiz sezonun kadrosunda sadece Fehmi ve Mustafa ilk 11'de mücadele ederken Kırmızı-Beyazlıların oynadığı vasat futbol gözlerden kaçmadı. Bilindiği gibi Yıldıztabyaspor geçen hafta oynadığı maçta Bağlarbaşı’na kendi sahasında 6-0 yenilmişti.

Maça gelince... Maçın başından sonuna kadar İdealtepe olağanüstü bir performansla oynadı. Yıldıztabyaspor ise evinde oynamasına rağmen sahada olumlu sayılabilecek hiçbir varlık gösteremedi. Rakibin mücadelesi karşısında Yıldıztabyaspor’da geride Emrah ve Ümit, ileride Ali Ercan ve Cemal beklenen performanslarını ortaya koyamayınca kaçınılmaz son da gelmiş oldu.

Maçı Hakan ve Volkan’ın attığı iki penaltı golüyle kazanan İdealtepe'ye gelince; Özellikle savunmada başarılı oldular. Başta kaleci Süleyman Tandemir ve Mustafa, Yıldıztabya ataklarını başarı ile önlerken ileride çabuk adamları Hakan volkan ve Yasin ile ani kontrataklarla Yıldıztabya kalesinde zor anlar yaşattılar.
İlk golü bulan takım, 28. dakikada penaltıdan Volkan ile İdealtepe oldu . Ancak ilk yarının son dakikasında Ali, Yıldıztabyaspor’un beraberlik golünü atınca takımlar soyunma odasına beraberlikle gitti: 1-1.
Karşılaşmanın ikinci yarısına Yıldıztabya daha atak başladı ancak rakibi İdealtepe ani kontratak futbolunu bu yarıda da sergiledi. 62. dakikada maçın orta hakemi Tayfur Özkan ikinci kez İdealtepe lehine penaltı noktasını gösterdi. Atışı kullanan Hakan takımını 2-1 öne geçiren golü attı.
Golden sonra karşılıklı ataklar neticeye tesir etmeyince karşılaşmadan 3 puan ile ayrılan takım konuk ekip idealtepespor oldu 2-1.

Hakemler maçın ağırlığını kaldıramadılar.
Taktir haklarını konuk ekipten yana kullanan orta hakem Tayfur Özkan verdiği penaltı kararlarında haklı olmasına karşın maçın sonucuna etki edici kararlarda Yıldıztabyaspor aleyine düdük çalması nedeniyle iyi bir performans gösterdiğini de söyleyemeyiz.
Yıldıztabyaspor’a gelince; Artık kalan maçlarda iddiasını devam ettirmek istiyorsa deplasmanda galip gelerek telafi maçları oynaması gerekiyor. Yoksa bu kadar emeğe yazık olur.
Bizden hatırlatması…

Hiç yorum yok:

BAL 1. Grup 19 Nisan Cuma Programı

BAL 1. Grup'ta 27. hafta karşılaşmaları 18 Nisan Cuma günü oynanacak.