Pazartesi, Ağustos 20, 2007

İki Tarihi kulüp bu yıl 2. amatörde yok

Çırçırspor'un geçen sezonki K. Ayasofya maçı öncesinden bir görüntü. (Foto: Efkan Bucak)


İstanbul'un tarihi kulüpleri birer birer günümüzün ekonomik şartları karşısında tutunamayıp toprak sahalardan çekiliyor, birçoğu da yaşam mücadelesi veriyor...

Geçtiğimiz günlerde İstanbul 2. Amatör Küme'ye katılamayacağını belirten kulüplerin ismi açıklandı. Bu listede en çok dikkat çeken ekip Davutpaşaspor'du. 1926'da kurulan turuncu-siyahlı kulüp, uzun yıllar profesyonel liglerde mücadele etmişti. Son yıllarda 2. amatörde izlediğimiz Fatih ilçesi temsilcisi bu sezon 2. amatörde yer almayacak.
Fatih'in bir diğer turuncu-siyahlı ekibi Çırçırspor da bu yıl yok. 1949'da kurulan Çırçırspor'un geçen sezon Küçükayasofya ile oynadığı maçtan izlenimlerimizi sizlere sitemizden aktarmıştık (arşivde mevcuttur halen). O gün de kulüp sahaya 11 oyuncu ve 1 yedekle çıkmıştı. Kalecileri sakatlandığında yerine oyuncu girmişti. Çok değil, yedi sene önce Çırçırspor 3. Lig'e terfi maçlarında oynuyordu!

2. Amatör'e katılmayacağı açıklanan diğer takımlar şunlar:
Fatih Altınayspor, Kanaryaspor, Sefaköy Filizspor, Binkılıçspor, Maslakspor, Tem. Terkosspor (Yıllardır şu Tem.'in açılımını öğrenemedik gitti. İstfitte bile tem. yazıyor), Şile Yıldızspor, Çakılköyspor.

Hiç yorum yok:

SAL Klasman 27 Nisan 2924 Cumartesi Programı

SAL Klasman A Grubu'nda karşılaşmalar bugün sona eriyor...