Çarşamba, Ağustos 29, 2007

Gazi'nin geleceği garantide




HABER-FOTOĞRAF: EROL EFTEKİN

Gaziosmanpaşaspor altyapısı geleceğin futbolcularını yetiştirmeye devam ediyor. 7-14 yaş arası çocuklara futbolun inceliklerinin yanı sıra bir sporcuda olması gereken her türlü donanımı kazandırdıklarını belirten Yeşil kırmızılı ekipte iki ayı aşkın bir sürede görev yapan altyapı Eğitim Koordinatörü Şükrü Kaynar ile hem Futbol Okulu’nda verilen eğitimleri hem de Gaziosmanpaşaspor Altyapı çalışmalarını konuştuk.

Gaziosmanpaşaspor Kulübü’nün içinde özel bir yeri olan Futbol Okulu geleceğin futbolcularını yetiştirmeye devam ediyor. Uzman antrenörler eşliğinde geleceğe emin adımlarla ilerleyen futbolcu adaylarına sadece futbol değil, bedensel, zihinsel, sosyal ve kültürel eğitimler vererek, onların topluma faydalı gençler olarak yetişmesine katkıda bulunmayı amaçladıklarını belirten Gaziosmanpaşaspor altyapı Eğitim Koordinatörü Şükrü Kaynar, Gaziosmanpaşaspor kulübü yaz Futbol Okulu’nda şu anda 250 öğrencilerinin olduğunu, dile getirerek, okulların başlaması ile birlikte çalışmalarının sadece hafta sonları verileceğini söylüyor.

12 ay kesintisiz eğitim
Her yıl temmuz ayında start alan ve 12 ay kesintisiz olarak devam eden Gaziosmanpaşaspor Futbol Okulu’nda öğrenciler okulun başlamasının ardından, eylül ayında yetenek testlerine tabi tutuluyor. Eğitim öğretim yılının başlaması ile birlikte hafta sonları derslere devam edilen Futbol Okulu’nda kasım ayında veliler, hocalar ve öğrenciler bir araya gelerek durum değerlendirme toplantıları yapıyor. Nisan-Mayıs aylarında gelenekselleşen Futbol Okulu Şölenleriyle eğitimini tamamlayanlara hatıra olarak hocaları ile birlikte takım resmi ve öğrencinin tek resmi hediye edilecek. Altyapıya seçilenler ise lisans belgelerini alarak bundan sonraki futbol yolculuğuna ücretsiz olarak devam edecek.
Alt yapı Eğitim Koordinatörü Şükrü Kaynar bu noktada asıl amaçlarının, Gaziosmanpaşaspor altyapısına futbolcu kazandırmak, altyapıda yetiştirerek onları profesyonel takıma yükseltmek ve dolayısıyla Türk futboluna hizmet etmek olduğunun altını çiziyor.

Başarılı olan öğrenciler her yıl sınıf atlıyor
Gaziosmanpaşaspor Futbol Okulu’nda yetişen oyuncuların ilk olarak Gaziosmanpaşaspor altyapının en küçük takımı olan Mini Minik Takıma seçildiğini belirten Kaynar, eğitim sürecinin devamını şu cümlelerle anlatıyor: “Gaziosmanpaşaspor altyapısında 5 takım var. Mini Minik Takım (7-8-9 yaş grubu), Minik Takım (9-11 yaş grubu), Yıldız Takım (12-14 yaş grubu), B Genç Takım (14-16 yaş grubu) ve Süper Genç Takım (16-18 yaş grubu). Futbol Okulundan seçilen öğrenciler ilk olarak Mini Minik Takıma alınır. Öğrenciler daha sonra yaptıkları maçlar, antrenmanlar ve katıldıkları turnuvalarda gösterdikleri performanslar doğrultusunda hocaları ve teknik ekip tarafından değerlendirilerek bir üst kademeye geçer.”

5 takım ile 150 öğrenciye hizmet
Gaziosmanpaşaspor Altyapı futbol okulunda 5 takım olduğunu ve her takımın 30 oyuncusu bulunduğunu belirten Kaynar, tüm yaş gruplarında da başarılı bir grafik çizdiklerini söyledi. Futbol Okulu ya da altyapı olarak nelere ihtiyacı olduklarını sorduğumuzda ise Şükrü Kaynar dan şu cevabı alıyoruz: “Gaziosmanpaşaspor Kulübü alt yapısı güçlü olan bir kulüp. Ancak Futbol Okulu’nun geçtiğimiz senelere kadar en büyük sıkıntı tesis, yani antrenman sahasının olmayışıydı. Sağolsun, Belediye Başkanımız ve Gaziosmanpaşaspor Kulübü Onursal Başkanı Sayın Erhan Erol ile Kulüp Başkanımız Sayın Mehmet Öztürk ve yönetim kurulumuzun gayretleriyle bu problemimiz de ortadan kalktı. Şu anda Antrenman yaptığımız Sedat Balkanlı Tesisleri'nde hiçbir sıkıntımız ve problemimiz yok. Başta alt yapı Teknik Koordinatörümüz Hasan Saka olmak üzere Selçuk Yiğit, Erkan Çoker ve Muhammet Yılmaz tecrübeli ve uzman hocalar eşliğinde 12 ay kesintisiz eğitim veren Gaziosmanpaşaspor Futbol Okulu’nda tüm bunların yanı sıra çocuklara, beslenme programları hazırlanarak doğru beslenmenin ve ikinci antrenman günlerindeki kitap okuma takipleriyle okumanın önemi anlatılarak, hem fiziksel hem de ruhsal açıdan hayatın her alanına hazır, donanımlı gençler yetiştiriliyor.''

Altyapının Gururu
Gaziosmanpaşaspor alt yapısından yetişen Fatih ve Anıl'ın Sivasspor, Ufuk ve Gökhan'ın Beşiktaş, Fırat’ın ise Ankaraspor'a transfer olduğunu dile getiren Gaziosmanpaşaspor altyapı Eğitim Koordinatörü Şükrü Kaynar Bu sezon ise Tolga, Muhammet ve Serdar'ı A takıma vermelerinin gururunu yaşadıklarını söyledi.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

ben ozan şimşek bende alt yapıda oynamak istiyorum 1991 dogumluyum benim birkere oynayışımı görün kendimden eminim seçilecegime ev tel no.0212.419.01.66 .nolur bi arayın benıde seçin seçtiginize pişman olmicaksınız msn adresim blade.ozan@hotmail.com

İzzettinspor'da Ferudun Şallı dönemi

İstanbul 2. Amatör Lig ekiplerinden İzzettinspor'da teknik direktörlük görevine Ferudun Şallı getirildi.