Çarşamba, Mayıs 02, 2007

Yalova'da Beylikdüzü Şov!

KAVAKLI BEYLİKDÜZÜ: 4 ZONGULDAK AKINSPOR: 0


Uzun süre Zeytinburnu forması giyen Ahmet Yeşiltaş, Akınspor karşısında oldukça iyi bir performans sergiledi. (Foto: Efkan Bucak)




İstanbul şampiyonu Kavaklı Beylikdüzü, Yalova Grubu'ndaki ilk maçını farklı kazandı!


STAT: Yalova Atatürk Dış Saha

BEYLİKDÜZÜ: Eray **, Ömer ***, Mustafa ? (Özcan 10 **), Gökmen *** (Cihan 70 **), Serhat ***, Ahmet Erdoğan ***, Evren Tozkoparan****, Ahmet Yeşiltaş **** (Evren Turan 76 **), Fikret **, Burak ***, Selçuk ****

AKINSPOR: Bibay *, Evren Suli **, Cihat *, Gökmen **, Murat Demir * (Örsan 77 *), Hakan *, Uğur *, Erdinç ** (Arda 63 **), Akın **, Rıfat *, Murat Tokul * (Murat Likoğlu 68 *)
GOLLER: Selçuk (40), Ahmet Yeşiltaş (63), Ömer (66), Evren Tozkoparan (83)

Pozisyonlar:

40: Savunmanın arasındaki boşluğu iyi gören Selçuk hızla içeri dalıp kaleciyle karşı karşıya kaldı ve topu filelere gönderdi: 1-0.
63: Ahmet Yeşiltaş ceza sahası dışından sert bir vuruşla farkı ikiye çıkardı: 2-0
66: Sağdan kullanılan köşe vuruşunda Ömer topu kafayla ağlara gönderdi: 3-0
83: Evren Tozkoparan ceza sahası dışından sol çaprazdan çok şık bir vuruşla skoru belirledi: 4-0


YORUM:

Efkan Bucak

İstanbul’da hayatın ne kadar zor olduğunu bu Yalova yolculuğunda daha iyi anladım. Yalova’daki terfi maçlarını izlemek için sabahın 7’sinde kalkıp 7.30’da Yenikapı Deniz Otobüsü İskelesine gitmek üzere yola çıktım. Ve yetişebilmek için Yusufpaşa-Yenikapı arasını koşmak zorunda kaldım! Üstüne üstlük tam iskelenin önündeki vızır vızır işleyen yolda yeşil ışığın bir türlü yanmaması nedeniyla yaradana sığınıp kendimi araçların arasına attım ve deniz otobüsüne öyle yetiştim. Ve bu noktadan sonra Yalova’ya varmak yalnızca 70 dakika sürdü!

Neyse konuyu dağıtmadan maçlara geçelim. Bendeniz Yalova Atatürk Dış Saha’daki maçları takip ederken diğer yazarımız Benan Diker Termal Stadı’ndaki Velimeşe-Zonguldak Belediye karşılaşmasını izledi. Dış Saha, adından da anlaşılacağı üzere esas Yalova Stadı’nın hemen dışında bulunan, sentetik çim sahaya sahip, üstü kapalı yaklaşık 500’er kişilik iki mini portatif tribüne sahip bir stat.

Stada yaklaşık bir saat önce gitti. 12-114 yaşları arasında 20 kadar çocuk (belli ki bir Yalova kulübünün alt yapı oyuncularıydı) Ereğli Akınspor lehine tezahüratta bulunuyordu.. Konuşmalardan anladığım kadarıyla karşılığında forma, ayakkabı vb. bekliyorlardı (Ancak bu emellerine ulaştıklarını pek sanmıyorum). Her neyse ben kendi halimde, tribünlerin hemen yanındaki Yalova Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Binası’nın önünde esami listelerini beklerken bunların başındaki adam yanıma yaklaşıp bana nerden geldiği sordu. İnternet sitem olduğunu, Beylikdüzü’nden geldiğimi söyledim. Artık bunu nasıl yordu kafasında bilmiyorum ama ‘Bizim çocuklar size de tezahürat yapacaklar, şunlara birer tatlı alırsın artık’ dedi. ‘Nassı yani’ dedim. ‘Sizin kulübe de bağıracağız gör çocukları’ dedi. Ben de kulüple bir alakam olmadığını söyledim. ‘O zaman senin ismini bağırsınlar tribünde, ismin ne hadi söyle’ dedi. İsmimi söyledim tabi ama böyle bir şey istemediğimi de yineledim. Belki de hayatımda ilk kez tüm tribünlerin(!) ismimi tezahüratla söyleyecekleri bir maçı kaçırmış oldum sanırım!!
Maça ilgi oldukça fazlaydı. Gelenlerin bir kısmı yan taraftaki 19 Mayıs çalışmalarından çıkan öğrencilerdi ancak ilerleyen dakikalarda canları sıkılıp gitti! Beylikdüzü taraftarının yaş ortalaması oldukça yüksekti. Hemen hemen hepsi de amatör futbola hakimdi. Lig B’ye yükselen Tepecik Belediyespor’dan yönetici ve futbolcular da vardı. Maçta çevremdeki herkes Beylikdüzü’nü tutuyordu ancak kadroyu bilen kişi neredeyse yoktu. Karşılaşmayı Leventspor takımı teknik heyet ve futbolcuları da izledi.

Bu arada Tepecik Belediyespor’un taraftar grubu Tepecik Çarşı da 35. dakikadan itibaren Beylikdüzü’ne destek verdi. Otobüsleri Yalova’da yolu şaşırdığı için stada geç geldiler. Ancak Çarşı Grubunu gerçekten takdir ettim. Genelde taraftar grupları slogan ata ata gürültü yaparak stada gelir, yani geldiklerini anlarsınız. Ancak Çarşı gayet sakin ve ‘cool’ geldi ve gelir gelmez kesintisiz tezahürata başladılar. Devre arasında kendi aralarında tezahüratları tartıştılar, beste yaptılar ve nihayetinde başarılı bir iş çıkardılar.
Maç hakkında biraz teknik analiz yapacak olursak… İki ekip arasında bariz bir kalite farkı vardı zaten. Beylikdüzü’nün tüm oyuncuları profesyonel. Akınspor’un ise altı oyuncusu profesyonelden dönmeydi. İstanbul temsilcisi çok disiplinli, yüksek kondisyona sahip, iyi top çeviren, bir takım. Son vuruşlarda günlerinde olsalar 10-0 bitecek bir maçtı. Oyunlarını rakibe çok iyi kabul ettiriyorlar. Kaptan Fikret takımı çok iyi yönetiyor, Ahmet Yeşiltaş orta sahada dinamo gibi, yalnız gereksiz yere hırçın, bu ileride sorun yaratabilir. Evren Tozkoparan’ın başarılı futboluna da değinmeden edemeyeceğim. Sol bekleri Mustafa’nın 10. dakikada boynuna aldığı darbeyle sakatlanıp hastaneye kaldırılması onlar adına en büyük şanssızlıktı. Ama ciddi bir şeyi olmadığına dair haber aldık.
Akınspor çok sert oynayan bir takım, hakem de onların bu oyununa göz yumdu. Zaten hakem takdir haklarının hemen hemen hepsini Akınspor’dan kullandı ve tribünlerden çok tepki gördü. Yalnız Akınspor duran topları çok efektif kullanıyordu, iki kez uzaktan kaleyi yokladılar. Bunun dışında ise pozisyona giremediler.
Beylikdüzü bu oyununu sürdürürse gruptan çıkması işten bile değil.

Not: Yardımları için Yalova ASKF’den Harun Bey’e buradan çok teşekkür ederim.

Copyright mevzuu: Kaynak vererek kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

İstanbul 2. Amatör Lig 25 Nisan 2024 Perşembe Programı

İstanbul 2. Amatör Lig'de heyecan bitmek bilmiyor. Her gün maç her gün heyecan...