Perşembe, Mayıs 03, 2007

Velimeşe'den buraya kadar

VELİMEŞE BELEDİYESPOR: 2 ZONGULDAK BELEDİYESPOR: 2 (5-6 PEN)


Zonguldak Bld-Velimeşe Bld maçı Yalova Termal Stadı'nda oynandı. (Foto: Benan Diker)

Geçen sezon 3. Lig şansını son maçta Orhangazi Gençlerbirliği karşısında yitiren Zonguldak Belediyespor, bu yıl ilk turda oldukça zorlandı. 2006'da ilk turda Düzce'yi penatılarla geçerek sürpriz yapan Tekirdağ ekibi Velimeşe'nin şansı ise bu kez yaver gitmedi.

21’Elvan (1-0)
55' (1-1)
61' (1-2)
69' Emran (22)

BENAN DİKER (benand@mynet.com)

Maçın geneli denk kuvvetlerin net gol pozisyonu üretmede zorlandıkları orta saha mücadelesi şeklinde geçti.Teknik kapasitesi daha yüksek olan Velimeşe takımı sahada topu daha iyi dolaştırdı rakibi ise genelde oyunun büyük bölümünü kendi yarısahasında kabul ederken hızlı kontrataklarla sonuca gitmeye çalıştı. Hele yedikleri ikinci golden sonra rakip kalede bir tek gol pozisyonu bulamadan 90 dakikayı tamamladılar.Uzatmada iki takım da beraberliğe razı oynayınca karşılaşma penaltılara gitti. Penaltılarda 6. penaltıyı auta atan Elvan, Velimeşe'nin 3. Lig hayallerini bir başka sezona bıraktı.
Zonguldak Bld ise cuma günkü maç öncesi bir hayli yoruldu. Fakat geçen yılki tecrübeleri ile bu açığı tecrübesiz ve genç ekip Leventspor önünde kapayıp finali oynamak isteyeceklerdir. Ama hakikaten işleri bu futbolla gelecek maçlarda çok zor.

Hakemlere değinemeden geçemeyeceğim. Maç genelinde hemen hemen tüm takdir haklarını Zonguldak ekibi adına kullanan Manisalı genç hakem triosu birçok pozisyonda bilhassa tecrübeli Zong. Bld futbolcuları ve kenar yönetiminin tesiri altında kaldı. Orta hakem, Velimeşe takımı 1-0 önde iken üst üste uydurduğu iki faulle Zong.Bld takımı lehine gole adeta davetiye çıkardı. Maalesef maçın sonucuna göre maç yöneten genç ve tecrübesiz kardeşlerimiz bu maçta sınıfta kaldılar.
Copyright: Her hakkı saklıdır ve yazara aittir. Kullanırken kaynak gösteriniz.

Hiç yorum yok:

SAL Klasman 3. hafta maç programı

İstanbul Süper Amatör Lig Klasman Grubu'nda 3. hafta maç programı ektedir...