Çarşamba, Mayıs 30, 2007

Gerçekten amatör futbol mu?


Beylikdüzü kadrosunda pek çok eski profesyonele sahip: Soldan sağa- Kaleci Eray Galatasaray altyapısından çıktı, geçen yıl Tepecik'i 3. Lig'e çıkardı. 13 numara Gökmen Zeytinburnu'nda, 10 numara (uzun saçlı) Burak 28 defa genç milli oldu ve Pendik'te oynadı, 9 numara Fikret Körfez Bld ve Zeytinburnu'nda oynadı, en önde 11 numara Yusuf Hadımköy'den geldi. (Foto: Efkan Bucak)

Türkiye'deki amatör futbol gerçekten ne kadar amatör? Eskiden gerçekten insanlar gerçekten zevk için oynar, transfer olsa bile bu en fazla bir video yada dikiş makinesi karşılığında olurdu!
Ancak futbolun artık para anlamına geldiği günümüzde amatör futbolun da bundan nasibini almaması düşünülemez elbette.
Artık 3. Lig'e yükselmek isteyen 'amatör' kulüpler, başarılı olmak için kadrolarına profesyonelleri katmayı başladılar. Bu oyuncular lisanslarına baksanız amatör ancak yaşamları eskisi gibi profesyonel. İdmandan eve, evden idmana. Artık yabancı futbolcu transferleri bile normal karşılanıyor. En son Isparta Amatör Küme'den Eğirdir Belediyespor, Antalyaspor'un Honduraslı orta saha oyuncusu Maynor Suazo'nun ağabeyini kadrosuna dahil etti mesela.
Amatör takımlarda ünlü isimler de var. Örneğin efsanevi Pendikspor-Fenerbahçe maçında Fener ağlarına ikinci golü gönderen Mustafa Ateş bu sezon Hadımköyspor'da oynadı. (Ah ne vardı bir tanecik de Edremit'e atsan, ha?)
Geçtiğimiz pazar günü Bolu'da oynanan Kavaklı Beylikdüzü-Tavşanlı Linyit final maçında çok ilginç bir tablo vardı. Aralarında 28 defa genç milli olmuş bir futbolcunun da bulunduğu tam 19 eski profesyonel futbolcu bu maçta yer aldı.
Bolu'daki tüm maçları www.kizikspor.com adına takip eden sayın İlhan Ayerlikaya esami listelerindeki tüm oyunların eski takımları ve lisans türleri üzerine güzel bir çalılma yapmış. Buyrun bakın, gerçekten bu lig, amatör lig mi?

http://www.kizikspor.com/Haber_Tavsanli_Kavakli_27.05.2007.htm

Not: Yazıdan yanlış anlaşılmasın. Biz site olarak eski profesyonellerin ve yabancıların amatör ligde oynamasına karşı değiliz. Bilakis lige renk, tribünlere heyecan getiriyorlar.

Hiç yorum yok:

Reha Rakıcı'dan Anadolu Üsküdar'a veda

Anadolu Üsküdar Spor Kulübü'nün başarılı Teknik Direktörü Reha Rakıcı, kulüple karşılıklı anlaşarak ayrıldı. Rakıcı'nın kulüpteki pe...