Cumartesi, Mayıs 19, 2007

Draco Malfoy: Yine falcılık zamanı


Eksik olmayın, olumlu ya da olumsuz bayağı bir mail atan var. Ayrıca Efkan'a da benim hakkımda yazanlar oluyormuş, bugün bana anlattı ve okuyucuların benden istediklerini iletti. Aslında uzun uzadıya bir açıklama yaparım ancak mübalağa sanatını anlayamayanlarla uğraşmak istemiyorum. Ayrıca amatör futbol uzmanı (bunu da üstüme başkaları yapıştırdı) olmak demek İddaa gazeteleri gibi doğru tahminler yapmamı gerektirmiyor - ki en iyi İddaa ekleri bile 10'da 1 kupon tutturuyor - Ayrıca Isparta'nın, Ardahan'ın, Balıkesir'in takımlarını bilmek zorunda değilim.

Gelen maillerin birçoğunda deniyor ki; "Yahu falanca takımı es geçmişsiniz, oysa süper kadroları var." Bakınız arkadaşlar bu yıl terfilere 170'in üzerinde takım katıldı ve bunların en az 100'ü "Off biz süperiz, manyak transferler yaptık, belediye-camia arkamızda, dağıtırız" nidalarıyla geldi. Pek azı hakikaten delikanlı gibi "Olabildiği kadar hocam, maksat tecrübe olsun" ya da "Yaptık bir hata ilde dereceye girdik, mecburen geliyoruz" şeklinde maçlara katıldı. O nedenle herkesi favori göstermek, haliyle, imkansız.

En çok eleştiri aldığım eşleşme Ayazağa-Erdek oldu. Ayazağa denilen takım benim burnumun dibinde, sahaları İstinye'deki ofisimden 10 dakika. Adamların ne olduğunu biliyorum, güçlerini biliyorum, arkalarındaki büyük camiayı biliyorum, o nedenle o grupta benim en büyük favorimdiler haliyle. Açıkçası Erdek'i haybeye efelenen takımlardan sanmıştım ancak oyunlarını gördüm, takdir ettim. Her neyse, ikinci kademe ile ilgili ufak değerlendirmeler de bulunacağım.

Fazla da uzatmamaya çalışacağım: (Artık bu işin sürprizi-plasesi kalmadı. Eni konu dörder takım var. Tek tahmin yağacağım)

Bolu: Kavaklı Beylikdüzü benim en büyük favorim. Penaltılarda tur geçmeyi başarabilmiş tek İstanbul ekibi (Çerkezköy'e karşı, 4-3) kendileri. Tavşanlı Linyit'i de canlı izledim, muazzam bir takım, çok hızlı adamları var. İki takımın sağ açıkları, Beylikdüzü'nden Evren Tozkoparan ve Linyitspor'dan Emin'in performansları çok önemli. Beylikdüzü'nde sol bek Mustafa, Akınspor maçında sakatlanmıştı. Eğer iyileşmezse bu İstanbullular için büyük bir handikap olacaktır. Ancak bir takım, Linyitspor'un iki ön liberosuna iyi pres yapıp oyun kurmalarını engellerse Kütahya ekibinin hayat damarları kesilir. Statü gereği ilk turda iki Bursa takımı, Kurtuluş ve Burgaz birbirleriyle eşleşemeyecek. Bursa son yıllarda habire takım çıkarıyor ancak bu iki takıma ben fazla şans vermiyorum.
Tahmin: Kavaklı Beylikdüzüspor

Eskişehir: Körfez Belediyespor artık bu sene çıkmalı. Daha iyi bir gruba renk düşemezlerdi. Tuzla-Ümraniye galibinin şöyle bir avantajı olabilir; ertelemeler nedeniyle daha geç maç yaptılar, biraz daha formda olacaklardır. Tuzla bu sene iyi yatırım yaptı, Ümraniye ise geçmiş yıllar kadar iddialı bir kadro kurmasa da çok diri ve disiplinli bir takım. Bu kadar.
Tahmin: Körfez Belediyespor

Muğla: İzmir futbolu düşüşte diyorlar. Yalan! İşte size kanıtı. 3 tane takım bir grupta. Ancak eğer ki Denizli ekibi Kültürspor aradan sıyrılıp çıkarsa işte o zaman İzmir futbolu sallantıda derim! Ama bence İzmir, Göztepe'nin düşüşünü telafi edecektir. Bence kadro ve destek açısından diğerlerine göre bir adım önde olan Torbalıspor bu gruptan çıkar.
Tahmin: Torbalıspor

Aydın: Kozan Belediyespor ilk turda beni yanıltmadı ve iki güçlü Ankara takımını yenerek gruptan çıktı. Arkasında en büyük güç olan Pansu Şekerspor ilk turda vasat bir performans gösterdi ancak bu yanıltıcı olabilir. Unutmayalım ki en büyük stres yaşayan favori takımlardır. Buna karşın penaltılarla tur atlamaları bence 5-0 kazanmalarından çok daha iyi. Böylece zor koşullarda sinirlerine hakim olabildiklerini gösterdiler. Kazan Belediye ötekilere nispeten kolay bir gruptan çıktı. Konya Şeker de çok güçlü bir ekip. Bence iki Şeker Fabrikası takımından biri çıkar ama ben Pansu Şekerspor'u bir adım önde görüyorum. Bu arada, 4 İç Anadolu takımının maçlarını Aydın'da oynaması da ayrı bir enteresanlık...
Tahmin: Pansu Şekerspor

Ordu: Şekerspor'lar bu sezon bayağı atak. Etimesgut Şeker Lig A'ya terfi etmeye çalışıyor. Pansu Şeker ve Konya Şeker'den yukarıda bahsettik. Muş Şekerspor da iyiydi. Burada da Amsya Şekerspor var. Amasya Şekerspor iki Trabzon takımını (Söğütlü, Çarşıbaşı) eleyip buraya geldi, az buz değil. Trabzon her sene bir takımını yukarı çıkarıyordu ancak bu sene bunu gerçekleştirebileceklerini sanmıyorum. Yalıspor iyi, ancak bu grup onlara göre fazla güçlü. İyidere bir çay fabrikasının sponsorluğunda iyi işler yapıyor. İlk turda Erzincan Belediye önünde 2-1 yenik duruma düşmelerine karşın son dakikalarda 2 gol bulup turu geçtiler ve beni şaşırttılar. Bafra Belediye'yi hepiniz biliyorsunuz. Her sene yaklaşıp yaklaşıp eleniyorlar. Bu sene bu talihsizliklerini kırabilirler. Amasya Şekerspor da favorim ancak bir yılda iki Şeker takımı çıkmaz.
Tahmin: Bafra Belediyespor

Hatay: Malatya-Elazığ rekabetini burada tüm ateşiyle izleyeceğiz. Ferhuş ve Bağlar takımlarını pek tanımıyorum ancak kendi adıma gruptan çıkmalarını sürpriz olarak karşılarım. Bence Elazığ Belediye gruptan çıkacak. Sallama, iç güdü ne derseniz deyin artık.
Tahmin: Elazığ Belediye

Hiç yorum yok:

Bağcılar şampiyonluğunu ilan etti

Kadınlar 3. Futbol  Ligi 16. Grup'ta 12. hafta karşılaşmasında Bağcılarspor ile Tekirdağ temsilcisi Büyük Yoncalıspor Mahmutbey Stadyumu...