Pazar, Nisan 08, 2007

Çorluspor'dan harakiri: 1-2

General Basri Saran Stadı'nda yoğun güvenlik önemleri alındı. (Foto: Hasan Kenan Biçer)


ÇORLUSPOR: 1 GÖLCÜKSPOR: 2



3. Lig 4. Grup'taki mücadelede Çorluspor, sahasında Gölcükspor'a 2-1 yenilerek ligde kalma yolunda büyük yara aldı. Konuk ekipse play-off umutlarını sürdürdü.
Hasan Kenan Biçer bildiriyor:

STAT: General Basri Saran
HAKEMLER: Yaşar Kemal Uğurlu ***, Aydın Öztürk **, Talha Dikgitmez ** (Ankara)

ÇORLUSPOR: Ramazan *- Metehan *, Hasan Turuncu *, Rıfat *, Murat *, Osman * (Turgut 64 *), Şamil * (Müjdat 40 *), Berkant *, Hakan Dörtyol *, Gökmen *, Burak**
GÖLCÜKSPOR: Abdullah **- Ender **, Engin **, Erkan *, Feridun *, İbrahim *, Emin * (Günay 46 *), Cahit * (Abdurrahman 80 *), Yıldırım *, Kadir **, Aytaç ** (Zafer 69 *)
GOLLER: Gökmen (33) /Aytaç (63), Kadir (88)
SARI KARTLAR: Rıfat, Müjdat, Hasan Turuncu / Feridun
KIRMIZI KARTLAR: Gökmen (77, Çorlu-çift sarı), Şamil (79, yedek kulübesinde oturuken, dördüncü hakemin uyarısıyla)

Maçtan dakikalar :

Çorluspor maça hızlı başladı fakat net gol pozisyonu üretmekte çok zorlandı. Gölcükspor ise ilk defa rakip kaleye 19. dakikada gelebildi.33’te, onsekiz içinde gelen topla buluşur buluşmaz iyi vuran Gökmen, kalecinin solundan meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu.Golden sonra ne Gölcük ne de Çorluspor gol pozisyonuna girmedi ve ilk yarı 1-0 sona erdi.

İkinci yarı birkaç dakika Gölcük takımı ilk yarıya göre biraz daha iyi başlamış gözükse de 49’da Müjdat müsait durumdayken defans ve kalecinin araya girmesi ile Çorluspor mutlak golden oldu. ‘Karşılaşma böyle biter’ havasına erken giren Çorluspor, 63.dakikada Gölcükspor’un kaliteli ayağı Aytaç’ın onsekizde topla buluşur buluşmaz yaptığı vuruşa engel olamadı ve Çorlu’nun golüne benzer bir vuruşla skora eşitlik geldi.(1-1)
Golden sonra yüklenen Çorluspor 68’de kaptan Berkant’la gole çok yaklaştı ancak bu oyuncu, kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda topa kötü vurunca takımına hayat getirecek bir golü atma fırsatını tepti. 73’te sol kanattan yapılan ortaya müsait pozisyonda iyi vuramayan Berkant saç baş yoldurdu.77’de.Gökmen çok gereksiz bir kırmızı kart görüp takımını çok zor durumda
bıraktı. Bu dakikadan sonra oyun yaklaşık beş dakika durdu. 40’da sakatlanıp oyundan çıkan Şamil dördüncü hakemin uyarısıyla kırmızı kart gördü.
Tekrar başlayan oyunda kırılma noktası 85.dakikada geldi. Bu dakikada Hakan Dörtyol neredeyse altıpasa yakın yerden iyi bir vuruş yapamayıp topu auta gönderdi. 88. dakikada bütün hatlarıyla yüklenen Çorluspor karşısında 1-2 dakika önce çok müsait durumda galibiyet golüne çok yaklaşan misafir takım bu sefer 88’de affetmedi ve Kadir’in boş kaleye attığı golle, hiç de haketmediği ve çok da kötü oynadığı, daha doğrusu kazanmak için hiçbir şey yapmadığı bir maçta, piyangodan bir galibiyete ulaşmış oldu.

Bu galibiyetle Gölcükspor, Alibeyköy’ü yakalama şansını yakaladı zira fark ikiye düştü. İlk iki olmayacak belki ama en kötü dördüncü olup play-off oynama şansını son haftaya kadar sürdürecekler. Gerçi bu futbolla bu takımın gerçekten işi zor.Zira inanılmaz bir olay gördüm, bu takım attığı gole bile sevinemedi. Çorlu’da her türlü güvenlik önlemi alınmış olduğu halde
böyle korkaklık ve kişiliksiz futbol kafamda bir takım için soru işaretleri doğurdu.

Çorluspor ise Üsküdar Anadolu’nun Yıldırım Bosna’yı deplasmanda 2-0 yenmesiyle bence ligde kalma şansını kaybetti. Ve 1984-1985 sezonunda herkesin nefeslerini tuttuğu ve son haftaya kadar süren şampiyonluk macerası yaşadığı Bakırköyspor’la birlikte amatör lige düşeceği izlenimi verdi.
Bu arada karşılamadaki yoğun güvenlik önlemleri dikkat çekti. Abartmıyorum emniyet kuvvetleri nerdeyse karşılaşmaya gelen seyirci sayısına yakındı. Herhalde Türkiye’de başka bir statta böyle bir güvenlik önlemi alınmamıştır.
3. Lig'de haftanın diğer önemli maçlarından bazıları:

ORHANGAZİSPOR: 1 KÜÇÜKÇEKMECESPOR: 2
Bursa temsilcisi, sahasında Küçükçekmece'ye yenilerek 2. sıradaki yerini kaptırdı. Küçükçekmece ise rahat bir nefes aldı.
Sefer Özcan bildiriyor
STAT: Orhangazi Şehir
HAKEMLER: Ferdi Uludağ, Özmen Atalay, NazifeÖztürk
ORHANGAZİSPOR: Emre *, İsmail *, Recep * (Murat Özinal 58 *), Rıza *, Bora *, Ahmet *, Hüseyin **, Serkan * (Volkan Çayır 30 **), Şinasi **, Gürhan **, Murat Alemdar * (Volkan Taşer 62 *)
KÜÇÜKÇEKMECESPOR: Mustafa ***, Harun **, Cem ***, Serhat **, Erhan **, Yasin ***, Gökhan ** (Uğur 80 *), Özgür * (Muharrem 46 **), Burhan ***, Aydın **, Haluk ** (Soner 75 **)
GOLLER: Şinasi (26) / Cem (5), Soner (87)
SARI KARTLAR: İsmail, Şinasi, Gürhan / Cem
KIRMIZI KART: Bora (90)
5: Cem'in kullandığı serbest vuruşta top kaleci Emre'nin müdahalesine karşın ağlara gitti: 0-1
26: Atılan uzun pasta savunmanın arkasına sarkan Şinasi, güzel bir vuruşla takımına beraberliği getirdi: 1-1.
87: Burhan çalımlarla soldan Orhangazi ceza alanına girip topu içeri çıkardı. Soner müsait durumda golü attı: 1-2.
TEPECİK BELEDİYESPOR: 3 ORHANGAZİ GENÇLERBİRLİĞİ: 1
Son haftaların flaş takımı Tepecik, sahasında konuk ettiği Orhangazi'yi 3-1 yenerek hem rakibinden Bursa'da 2-1 yenildiği maçın rövanşını aldı hem de ligde ikinci sıraya yükseldi. Yeşil-Beyazlıların gollerini 6'da Gökhan, 56'da Serkan ve 60'da Halil İbrahim attı. Orhangazi GB'nin golü maçın son dakikalarına doğru geldi.

Hiç yorum yok:

BAL 1. Grup 19 Nisan Cuma Programı

BAL 1. Grup'ta 27. hafta karşılaşmaları 18 Nisan Cuma günü oynanacak.