Cumartesi, Nisan 07, 2007

Hazırlık Maçı: Çerkezköy Bl-Beylikdüzü: 2-0

Beylikdüzü, kadrosunda pek çok eski profesyonel oyuncuyu bulunduruyor. (Foto: E. Bucak)



Haber-Yorum: Güven İşbilen
İstatistiki Bilgiler: Benan Diker

3. Lig'e Terfi Maçlarına katılacak iki ekibin mücadelesinde, Tekirdağ temsilcisi Çerkezköy Belediyespor, İstanbul şampiyonu Kavaklı Beylikdüzüspor'u 2-0 mağlup etti.

Aslında Beylikdüzü takımı Çerkezköy'e göre daha iyi bir ekip fakat ideal kadrodan 5-6 oyuncu oynatmadılar. Ayrıca takımda sakatlığı süren birkaç oyuncu da riske edilip oynatılmadı. İki takımın da kendini sıkmadığı, tamamen dostluk havası altında geçen bir mücadele oldu. Söz gelimi, geçen yıl Tepecik Belediyespor'un 3. Lig'e çıkan kadrosundaki kalecileri Eray forma giymedi.

Kavaklı Beylikdüzü, her maça kötü başlayıp yarım saatlik bir süreçten sonra kontrolü eline geçiren bir takım hüviyetinde. Örneğin, bir diğer şampiyonluk adayı Hadımköyspor'un aksine hazırlık maçlarına çok fazla önem vermiyorlar ve kendilerini sıkmıyorlar. Çerkezköy maçına kamptan gelip çıktılar ve karşılaşma sonrası yeniden Antalya-Belek'e kampa gittiler.

Maçtaki gollere gelince: 40.dakika civarında Alparslan'ın kaleci tarafından düşürülmesiyle kazanılan penaltıyı Hasan Barut gole çevirdi ve Çerkezköy öne geçti. İkinci gol de dakika 65 civarında geldi. Sağdan yapılan ortaya Kırmızı-Beyazlı hücum elemanlarından biri gelişine sert vurdu: 2-0.
Kadrolara bakacak olursak eğer; Beylikdüzü'nde kaleci Eray'ın yanısıra stoper Ömer ve Eser de Tepecik Bld'den gelme. Ahmet, Eyüp ve Güngören'de profesyonel futbol oynadıktan sonra geçen yıl İstanbul Süper Amatör Küme'de Çekmeköy forması giydi. Enver ise Antalya Kepezspor ve Bakırköyspor'da profesyonel olarak top koşturdu.

Çerkezköy'e gelince; takımın kozları ara transferde aldıkları Alparslan (Çorluspor) ve Bilecikspor'dan alınan forvet Nuri (bu maçta oynamadı). Sakarya TEK'ten alınan (Bu ekip de geçen yıl terfilerdeydi) Zeki'nin menisküs sorunu var ve grup maçlarına yetiştirilmeye çalışılıyor. Ayrıca 1 yıllık Velimeşe Bld macerasından sonra yuvaya dönen Hasan Barut, forvet Erçağ ile yıllardır bu takıma hizmet veren kaptan Sefer diğer önemli kozlar.

2002-2003 3. Lige terfi maçları 2. turunda Bursa'nın Kestel takımına 90+2’de yedikleri golle elenen ve bir anlamda 3.Lig'i kaçıran Çerkezköy Bld, yıllar sonra ilk kez böylesine iddialı bir şekilde terfi maçlarına hazırlanıyor.
Çerkezköy, önceki hazırlık maçlarında İstanbul Kentyıldız'ı 5-1 yenip Serdivan'la 1-1 berabere kaldı. (Kentyıldız, grubunu Hadımköy'ün ardından ikinci bitirip terfilere gitmeye hak kazandı. Serdivan ise Sakarya dördüncüsü. 2003-2004 sezonunda Ankara'daki finalde Orhangazi Döktaş'a uzatmalarda 2-1 yenilip 3. Lig'i kaçırmışlardı.)

Hiç yorum yok:

BAL 1. Grup 19 Nisan Cuma Programı

BAL 1. Grup'ta 27. hafta karşılaşmaları 18 Nisan Cuma günü oynanacak.