Perşembe, Nisan 19, 2007

Draco Malfoy yazıyor: Amatörler için güzel bir program


Merhabalar, amatör futbola gönül veren dostlar,

Beni bilen bilir, amatör futbola destek veren her kişi ve kurumun arkasındayım, her zaman destekçisiyim. Geçenlerde sitemizin kurucusu Efkan bana ‘Abi Rumeli TV’de Spor Panorama isminde çok güzel bir program var, mutlaka takip et’ dedi.
Hakikaten de dediği gibi çıktı. Uyduda yer alan Rumeli TV’de perşembe günleri 21.00’de yayımlanan programda İstanbul ve Trakya’daki maçlar, sunumlu bir şekilde veriliyor, maç öncesi ve sonrası çok güzel röportajlar yapılıyor. Değerli gazeteci Erol Eftekin’in yönetimindeki Rumeli TV spor servisi başarılı işlere imza atıyor.

Lakin birkaç haftadır takip ettiğim bu programda dikkatimi çeken birkaç aksaklıklağa da değinmeden edemeyeceğim. Bir kere maç öncesi ve sonrası yapılan röportajlarda her zaman iki takımın yönetimlerine yer verilmiyor. Örneğin Sadabat-Kosova Güç maçı yayınlandı, süperdi ancak sadece Sadabatlılarla röportaj yapıldı. Oysa Kosova takımı benim eski mahallenin (K.Çekmece-Yenimahalle) ekibi, onları çok merak ettim ama kendileriyle röportaj yapılmadı, canları sağolsun. Karşılaşmada bazı gollerde kameraman arkadaş kayda geç girdi ama bunu da mazur görmek lazım, 90 dakika çekmelerini beklemek haksızlık olur. Lakin kamera açıları daha düzgün olabilir. Saha içinden köşe gönderine yakın yerden görüntü açısı çok kötü. Çıkıp tribünden çekilmesi en iyisi. Oyuncularının gözünün akını görmemize gerek yok, pozisyonları iyi görelim yeter!

Bunlar ufak şeyler, halledilir, ancak beni gerçekten sinirlendiren durum şu oldu: Zeytinburnu Bozkurt Sahası’ndaki Yıldız-Güzelhisar ve Selvi-küçükayasofya maçlarında, öncesinde ve sonrasında sürekli bu sahanın toprak olmasından bahsedildi. Özellikle muhabir arkadaş öyle bir gaza geldi ki sormayın! Yok efendim gökdelenlerin (Stadın yanındaki 9 katlı apartmanlar!) arasında böyle toprak saha olur muymuş, stadın ışıklandırması bile varmış (çoğu amatör sahadaki ufak spotlar), tribünler süpermiş (beton!) ama saha toprakmış, bu Zeytinburnu’nun ayıbıymış. Bunca yıllık muhabirmiş böyle kötü stat görmemiş. Gördüğünü söylermiş, objektif gazetecilik bunu gerektirirmiş.
Allah’a şükür Hogwarts’ta biz de gazetecilik eğitimi aldık. Şimdi bir kere burada bir Arena tarzından reality şov izlemiyoruz, bu bir spor programı. Bu nedenle kirli bir pastane basmış havasına girip ‘Böyle şey olur mu ay inanmıyorum rezaleeet’ gibi triplere girmeye gerek yok. Bir maç spikerinin (veya muhabirin) ‘ben’ ifadesini sürekli kullanması da yanlış. Hem bunca yıldır daha kötü stat görmemişse ben o arkadaşın amatör futbol tecrübesinden de kuşkulanırım açıkçası. Ben de uzun süredir bu işlerin içindeyim hakikaten daha berbat yerler gördüm. Zeytinburnu sahasında maç izlemişliğim vardır, gayet makul bir saha.

Bir de arkadaşlar toprak sahalar amatör futbolun bir parçası. Biraz romantik gelecek size ama amatörü amatör yapan öğelerden biri de toprak sahalardır. Birçok büyüğümüz bize gururla anlatırdı ‘biz toprak sahalarda top koşturduk…’ diye.Tamam, biz de isteriz herkesin çim sahalarda oynamasını ancak toprak sahada oynamak ne ayıptır ne de bu kadar yaygara çıkartmaya gerek duyulacak bir durumdur. Ancak 5-3’lük maçta bir tane bile gol görüntüsü yayınlanmaması ve spikerin 10 dakika ahkam kesmesi açıkçası beni sinirlendirdi. Mesajınızı verin elbette ancak dozajını kaçırmayın lütfen.

Amacımız kesinlikle yakıp yıkmak değil, ben yalnızca bir amatör futbolsever olarak rahatsız olduğum şeyleri söyledim. Büyük bir keyifle TV'min başına kuruldum ancak abartılı ifadeler ne yazıkki programdan zevk almamı engelledi.

Bunun dışında Rumeli TV gerçekten muhteşem bir iş çıkarıyor. Ben tüm spor servisine sonsuz başarılar diliyorum.

Not: Rumeli TV, turksat 1c’de 11159 frekans, 022956 sembol ve dikey (vertical) polarizasyondan takip edilebilir. Spor Panorama Programı Perşembe akşamları 21.00’de.

Hiç yorum yok:

Reha Rakıcı'dan Anadolu Üsküdar'a veda

Anadolu Üsküdar Spor Kulübü'nün başarılı Teknik Direktörü Reha Rakıcı, kulüple karşılıklı anlaşarak ayrıldı. Rakıcı'nın kulüpteki pe...