Perşembe, Nisan 26, 2007

Draco Malfoy terfileri yorumluyor!


Amatör sahaların yıllarca tozunu yutmuş, terfi maçları uzmanı Draco Malfoy, değerli zamanından feragat ederek terfi maçlarının gruplarını okuyucularımız için değerlendiriyor:

Merhabalar amatör futbol tutkunları
Çok bekledik ama değdi. Hakiki 3. Lig’e terfi maçları başlıyor! (Şu profesyonel liglerde takımı olmayanların zımbırtısı aynı tadı vermiyor açıkçası) Hogwarts’ta işler yoğun olmasına karşın sitemizin kurucusu Efkan’ın isteğini kıramadım ve grupları değerlendirmek için klavyenin başına oturdum.
Öncelikle 2 güzel uygulamadan bahsetmek istiyorum:
TASKK bu sene coğrafi bölge uygulamasına geçti: 1A, 1B, 2, 3, 4, 5. Bunların her biri dört alt gruptan oluşuyor. Şöyle ki: 1A’da Marmara takımları var, 5’te ise Doğu Anadolu. Böylece bu sene 3. Lig’e her bölgeden 1 takım çıkabilecek. İkinci kademede Tepecik-Malatya Belediye veya Yomraspor-Orhangazi gibi eşleşmeler görmeyeceğiz. Doğu takımları güçlü Batılılar tarafından darma duman edilmeyecek. İyi oldu bu. Çünkü son yıllarda Doğu ve güneydoğu Anadolu’dan hiç takım çıkamıyordu.
İstanbul takımlarının grup dağılımının hastası oldum. Bu sene seribaşı sistemine geçtiler, geçen seneki gibi abuk subuk gruplaşmalar olmadı. Tüm güçlü takımlar ayrı ayrı gruplara gitti. Ancak maalesef maksimum 2 İstanbul takımı çıkabilecek bu sene. Bölge uygulamasının kötü tarafı bu oldu. Marmara’nın 2 kontenjanından en az birini İstanbul takımlarının alacağına eminim ben. İstanbulluların belalısı Ankaralılar bu sene yoklar.
Geçelim gruplara:

1 (Yenibosna, Feriköy, Gençlergücü, Burgaz, Simav Y.Mahalle, Kütahya Şeker, Biga)
Feriköy’ü Dikilitaş maçında çıplak gözle izledim, açıkçası beni pek tatmin etmediler. Ama taraftarları muazzam ve bu konuda çok avantajlılar. Yenibosna da bu sene pek iddialı. İyi bir hazırlık dönemi geçirdiler, Bahçelievler Belediyesi’nin destekleri arkasında. Ancak terfi tecrübeleri yok. Zaten geçen seneye dek İstanbul Süper Amatör Küme’de düşmemeye oynuyorlardı. Bursa’dan gelebilecek en zayıf takımlar geldi. Ama Bursa’nın sağı solu belli olmaz. Geçen yıl Orhangazi GB, Çıksalın ve Hasköy gibi iki basit İstanbul takımına denk geldi, kolay kuralarla 3. Lig’e çıktı. Kütahyalılara pek şans vermiyorum. Biga belki bir sürpriz yapabilir. Favori Feriköy, Plase Burgaz, sürpriz Biga

2. (Silivri, Kentyıldız, Bursa Kurtuluş, Kestel, Keşan, Arslanca, Söğüt)
Yıllarca 2 ve 3. Lig’de oynayan Silivri bu sene büyük atılım yaptı. İyi para harcadılar, son derece güzel bir statları var. Süper Amatör Küme’de görece bir zayıf grupta lider oldular. Şimdilik her şey tozpembe ancak buraya kadar. Lacivert-Kırmızılıların ilk kademeyi geçebileceklerini sanmıyorum. Aynı şey Kastamonu Kentyıldız için geçerli. Esenler’e bağlı bu takım 4 sene önce 1. Amatör Küme’den düşmekten son anda kurtulmuştu. Daha sonra Esenler’deki Kastamonu diasporası tarafından alındılar ve yükselişe geçtiler. Terfilerde Bozkurtspor’dan sonra Kastamonu’nun ikinci takımı onlar desek yanlış olmaz. Arkalarında iyi bir destek var ve Kastamonu’nun ikinci bir takımını 3. Lig’de görmek istiyorlar. Esenler Belediyesi de destek veriyor sanıyorum. Son derece sempatik ve sevilen bir takımlar. Ancak hazırlık maçlarında çok umut vermediler. Valla inşallah beni yanıltırlar ancak geçen sene İstanbul adına terfilere katılan Sinop Özlemspor’dan daha iyi bir derece elde etmeleri pek olası gözükmüyor. Bursa takımlarından Kestel’i herkes biliyor. 2 kez 3. Lig’de oynadılar, bu grubun da en büyük favorisi onlar bence. Kurtuluş da iyi bir takım. Keşan terfilerde sıkı bir ekip görünümü verdi ancak buradaki tüm takımlar, İstanbul’da yendikleri Erfelek’ten daha iyi! Arslancaspor’un kalesini, 2001’de Tavşancılspor’un 3. Lig’e çıkan kadrosundan yer alan Tolga Güleryüz koruyor (O zaman 6 maçta 2 gol yemişti sadece, o ikisi de Aydın Belediyespor’dandı) ama ne yalan söyleyeyim, önümüzdeki yüzyılda bir Çanakkale takımının terfi maçlarında ikinci kademeyi geçeceğini sanmıyorum. Söğütspor da ilk turu geçerse ne ala. Yani: Favori: Kestel, Plase: Silivri, Sürpriz: Kurtuluş, Çıkarsa Beni bu işi bırakacağım takım: Arslancaspor

3. (Beylikdüzü, Levent, Ayşekadın, Zonguldak Bld, Akınspor, Velimeşe Bld, Çerkezköy Bld)

Ben bu Zonguldak Belediyespor gibi renkli bir takım az gördüm. Geçen yıl önce terfiler tarihinde gördüğüm en dandik gruplardan birine düştüler (tavşanlı linyit, İstanbul özlem, tuzla, Ereğli, bi takım daha) sonra tuzla’yı yenip finale çıktılar. Sakarya Karasu’daki finalde 2-1 öne geçtiler, sonra 10 kişi kaldılar, sonra sahanın kenarındaki lağım patladı, sahaya kokulu sular doldu, bi şekilde maç bitti ve şampiyon oldular. Hatta ikinci kademede finale yükseldiler ancak teknik direktörü yedek kulübesinde sigara içen bir takıma yenilip 3. Lig’e veda ettiler. Ancak bu sene ilk turda Levent veya Ayşekadın’la eşleşmedikeri sürece tırıs tırıs evlerine dönecekler, buraya yazıyorum. Bu grup, İstanbul şampiyonu Kavaklı Beylikdüzü’nün kendi seçtiği bir grup. Aslında uzatmak da istemiyorum. Beylikdüzü şampiyon olacak, aksine ihtimal vermek istemiyorum. Çok çok iyi bir kadroları var. Körfez Belediye’den Fikret, Zeytinburnu’dan tecrübeli 8 numara, kalecileri Eray en büyük kozları. Tam bir turnuva takımı. Şu grupta elenirlerse çok yazık olur. Leventspor ne ayak pek bilmiyorum. Bu sene Süper Amatör’e çıktılar. Sessiz sedasız terfilere katıldılar. İlk turda elenip dönerler gibime geliyor. Akınspor iyi bir ekip, agresif oynuyorlar, belki ikinci tura çıkarlar. Ayşekadın ilk terfilerde rüştünü ıspatladı ama burada şansları yok. Benan Diker’in sayesinde Velimeşe ve Çerkezköy’ü iyi tanıyoruz. Velimeşe ilk turda evine döner. Çerkezköy hazırlık maçında Beylikdüzü’nü yendi ama o maçta İstanbul ekibinin kadrosu yedek ağırlıklıydı. Yine de çok iddialılar:
Banko: Beylikdüzü, Favori: Beylikdüzü, Plase: Beylikdüzü, Sürpriz: Çerkezköy (Size bir istatistik: İstanbul şampiyonları ilk kademede elenmez!!!)

4. (Bosch, Karacabey, Şarköy, Kilimli, Tavşanlı Linyit, Azotspor, Vitraspor)

Bu gruptaki takımların hepsinin ismine hasta oldum, keşke hepsi çıkabilse. Gönlümden Evliya Çelebi Çağlayan Azotspor geçiyor ancak tahminimce ilk maçlarını 5-0 gibi bir skorla kaybedecekler. Vitra çok iddialı diye duyumlar aldım ancak forumlarda tüm takımların taraftarları ‘biz çok iddialıyız’ diyip duruyor, bu nedenle bu sözlere karnım tok. Bosch ikidir kendi grubundaki diğer Bursalı kardeşlerine yenilip duruyor, ancak bu sene Karacabey’i yenerler. Karacabey, ben kısa pantolonla gezerken üçüncü ligdeydi. Bursa’nın Inter’i geçen yıl ilk turun finalinde Hadımköy’e yenildi. Bu sene belki çıkarlar. Yılların Tavşanlı Linyit’i eski gücünde değil artık, keza Kilimli aynı şekilde. 2003’te finale çıkıp Altınordu’ya finalde 5-0 yenilmişlerdi. Şarköy’ü de seviyoruz ancak pek de şansları yok açıkçası.
Favori: Bosch, Plase: Karacabey, Sürpriz: Kilimli, Gönüllerin Şampiyonu: Azotspor

5. (Körfez Bld, Derbent Bld, Bandırma, Balıkesir Bld, Hendek, Karasu, Odunpazarı)

Oo grup diye buna derim işte. Körfez çok enteresan bir ekip. 3. Lig yıllarından bu yana bilirim bu camiayı. 3. Lig’deki ikinci sezonlarını çok yakın takip ettim. Türkiye liglerinde bir sezona şampiyonluk parolasıyla başlayıp küme düşen ilk takım büyük ihtimal Körfez Belediye’dir. Üstelik son maçta Fethiye deplasmanında beraberlik onlara yeterken… Ancak 90 dakika içerisinde sahaya önce yamaç paraşütlü bir adam iniş yapmış, 90 artılı dakikalarda da frikikten gol yiyip 3. Lig’e veda etmişlerdi. Ha, 3. Lig’e çıkmaları ayrı vakaydı ama. Selimiye önünde 90’da galip gelmişlerdi. Bartın maçı hakkında ise yanık kokulardan bahsedilir ama ben karışmayayım. Neyse Körfez eski bildiğiniz Körfez. Her sene iddialı başlayıp başarısız oluyorlar. Açıkçası 2005’te aynı sene içinde Tepecik ve Ümraniye’yi elediklerinden bu yana kendilerine uyuz oluyorum. Bu sene de iddialı geldiler ancaaak…
Körfez’in panzehiri burada. İstanbullulara kök söktüren Kırmızı-Beyazlıların belalısı Balıkesirliler. Daha önce Balıkesir’e yenilmişlerdi, şimdi grupta Bandırma ve Balıkesir Belediye var. Bandırma’yı anlatmaya gerek yok. Balıkesir Belediye benim gözümde hep ezik bir takım olarak süregelmiştir, ancak 2004’te Albayrak’ı penaltılarla eleyip finalde Tavşanlı Linyit’i yenerek ikinci kademeye kalmışlardı. (O sene ikinci kademede tamı tamına 3 balıkesir takımı vardı. Peki kaçı çıktı? Hiçç! he he)
Neyse konuyu dağıtmayıp gruba geçelim: Sakarya ve Eskişehir takımlarını geçiyorum kursa bakmasınlar. Derbent Belediye büyük sürpriz yapıp ikinci oldu ancak geçmiş yıllarda sürpriz yapan Kocaeli takımlarının terfi maçlarında inanılmaz farklar yiyerek geri döndüklerine şahit olduk (Petkim Sanayi, Harb İş, Hisareyn). Derbent’in ne gücü ne de 3. Lig’i kaldırabilecek kapasitesi var. Tecrübe için gelecekler. Herkes Körfez diyor ancak bence bu sene ikinci kademeyi bile göremeyecekler.
Favori: Bandırma, Plase: Körfez, Sürpriz: Karasu

6. (Ümraniye, Tuzla, Köseköy, Suadiye, Tavşanlı, Burhaniye, Bolu Bld)

Burada bir Ümraniye-Suadiye düellosu izleyeceğiz. Ümraniye yıllardır iddialı ancak daha ikinci kademeyi bile göremedi. Suadiye yıllardır ikinci kademeye çıkar ancak burada hep İstanbul takımlarına yenilip tırıs tırıs döner. Suadiye, Frito Lay Cips fabrikasının bulunduğu İzmit merkeze bağlı ufak bir belde. Futbol tutkunu bir halkları var. Çok para harcıyorlar her sene. Bu ekibin taraftar otobüsüyle zamanında Bursa’ya Tekirdağ Büyük Çınarlı’yla oynanan maça gitmiştim (Otobüs yolculuğu ayrı bir hikaye) Maçla ilgili tek hatırladığım, Suadiye golü sonrası elinde maşayla tel örgülere koşan bir köfteci ve benim Kocaeli televizyonu canlı yayınında maçın skorunu yanlış söylememdi. Ancak ilginç bir istatistik vereyim size, Suadiye ikinci kademede tek bir İstanbul takımını bile yenememiştir ama ilk turda da karşılaştığı İstanbul takımlarını yenmiştir (Samandıra, Çekmeköy, Vefa) Köseköy garip bir takım. Bir ara çok iddialıydılar ancak eski günlerini arar bir haldeler. Çok bir tehlike arz etmiyorlar. Tuzla hazırlık maçlarında iyiydi ama burada hazırlık maçı yapmıyoruz. Diğer üç takıma şimdiden gelecek sezon için başarılar diliyorum. Bence şansları yok
Favori: Ümraniye, Plase: Suadiye, Sürpriz: Biraz duygusal olacak ama Tuzla

7. (Hadımköy, Vefa, Alikahya, Altınoluk, Edremit, Esenköy, Düzce)

‘Ya bu sene çıkacağız ya da dağılacağız’ bunu söyleyen bir Hadımköylü taraftardı. Bu sözü duyunca çok üzüldüm açıkçası. Hadımköy yıllardır 3.Lig’e çıkmak için uğraşıyor. İki yıldır Ankara Bağlum’a yeniliyorlardı, artık onlar çıktı kurtuldular. Artık bu yıl da çıkamazlarsa ayıp olur! Objektif falan olmayacağım bu sene Hadımköy’ü tutuyorum. Ben, Efkan Bucak ve Benan Diker bu sene maçlarını takip ettik, sitemizde yayımladık. Çok iyi takım. İlk turda onların ayarında bir takım göremiyorum ben. Vefa’nın yalnızca ismi var. Geçen yıl 9 kişi kalmış Bozüyük’ü yenemeyerek benim gözümde bittiler zaten. Balıkesir’in iki takımı bence hiçbir şey yapamaz. Alikahya Kocaeli futbolunun ‘dark horse’ denilen ekiplerinden, sürprize açıklar. 2004’te müthiş bir çıkış yaptılar, ikinci kademeye kaldılar ama yarı finalde Erdek veya Edremit tarzı bir Balıkesir takımına (hepsi aynı) yenildiler!!! (Onlar da gitti finalde Akseki Aroma’dan 5 yedi). İzmit ekibi üçüncü lig ayarında değil ancak bazı takımlara çelme takabilirler. Düzcespor ise Lüleburgaz maçındaki o tıknaz kalecisini değiştirmediği sürece hiçbir şey yapamaz.
Tek Favori: Hadımköy, Çıkması için dua ettiğim takım: Hadımköy, Sürpriz: Kalan hepsi


8. (Ayazağa, Batı Trakya, Yıldırım, Serdivan, Eskişehir Demir, Anadolu Ünv, Erdek)

Hmm. Aslında Ayazağa tek favori diyeceğim ancak Serdivan da oldukça iyi bir takım. Hatta Sakarya futbolunun son 5 yıldaki en iyi amatör takımı. Terfilerde final bile gördüler (Ancak Döktaş’a yenildiler). Yıldırım çok koşan genç bir takım, geçen sene ilk kademede Suadiye Belediye’ye mağlup oldular. Batı Trakya İstanbul’da baraj maçlarından çıktı, ben pek şans tanımıyorum onlara. Ayazağa çok tecrübeli bir takıma sahip ve muhteşem bir taraftarları var. Eğer Kütahya’da taraftar desteğini arkalarına alırlarsa maçlara 1-0 önde başlarlar. Eskişehir Demir 3. Lig tecrübeli bir takım ama duyduğumuza göre çok iddialı değiller. Anadolu Üniversitesi zaten 3. Lig’e çıkmak gibi bir niyet gütmüyor. Erdek’e gelince… Yukarıları iyi okumuşsanız Balıkesir takımları hakkındaki düşüncelerimi anlamışsınızdır!
Favori: Ayazağa, Plase: Serdivan, Sürpriz: Yıldırım

Yazı çok uzun oldu ve canım sıkılmaya başladı. Kalan gruplar için sadece tahminlerimi sıralayacağım: (Sıralama: Favori – Plase – Sürpriz)

2. Bölge

9 Mayıs Muğla: Torbalı – Ödemiş - Kuşadası
2 Mayıs Denizli: Demre Bld - Bergama Bld - Manisa K.Ağaç
9 Mayıs Aydın: Çiğli Bld - Urla Gençlik - Kocaçeşme
2 Mayıs İzmir: Manavgat Bld – Salihli Bld – Aydın Sağlık

3. Bölge

9 Mayıs Kayseri: Kozan Bld – Keçiören Bld – Pursaklar Bld
2 Mayıs Konya: Sincan Bld – Yeni Anamur – Emirdağ Aziziye
9 Mayıs Nevşehir: Konya Şeker – Seyhan Bld – Kayseri KH
2 Mayıs Adana: Pansu Şeker – Çubukspor – Narspor

4. Bölge

2 Mayıs Samsun: Yalıspor – Bartınspor – Hürriyetspor
9 Mayıs Ordu: Çarşıbaşı Bld – Amasya Şeker – Sivas Belediye
2 Mayıs Giresun: Erzincan Belediye – Çarşambaspor – Sivas Demir
9 Mayıs Rize: Bafraspor – Görelespor – Ordu Belediye

5. Bölge

2 Mayıs K. Maraş: Malatya Bld – İskenderun Sahil – İslahiyespor
2 Mayıs Diyarbakır: Siirt Belediye – Elazığ Belediye - Siverek Belediye
9 Mayıs Elazığ: Yeni Tunceli – Özgüzeldere – Muş Şeker
9 Mayıs Şanlıurfa: Şehitkamil Bld – Sağlıkspor – İskenderun Kartal

Yazarımıza ‘Abi süper yazmışsın, nasıl da anlıyorsun iyi takımlardan’ yada ‘hay ben senin yapacağın yoruma’ şeklinde düşüncelerinizi iletmeniz için e-mail adresi:
torpedosite@yahoo.com

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Abi İyi güzel yazmışsın ama aydın 11.grubu yazman lazımdı!tabikide urla Gençlik Favori Çiğli Belediye demişsin Fakat Geçen Hafta Çiğli belediyeyle Yaptığımız Maçı 6-2 Aldık.Urla Gençlikten Biraz Daha Fazla Bahsederseniz Sevinirim!Kadromuz Çok ii Ve Çoğu 2. Lig de Oynamış Oyuncular Ayrıyetten Leski Sofyadan Bir bulgar Oyuncumuz Var Bi de Kayserispordan Soner!!!...Bana Sorarsan Taraf Tutmuyorum Urla Gençlik Gruptan Rahat Çıkar!!!Torbalıyı Da Süper Amatörde 4-0 Yenmiştik!..Çok İddalıyız!!!---Öz Urlalılar---

BAL 1. Grup 19 Nisan Cuma Sonuçları

BAL 1. Grup'ta 27. hafta karşılaşmaları 18 Nisan Cuma günü oynandı.