Pazar, Nisan 29, 2007

Benan Diker terfi maçlarını yorumluyor

Geçen yıl birinci kademenin finalinde karşılaşan Pansu Şekerspor (yeşil takım) ve Şehitkamil Belediyespor, bu yıl kendi gruplarının favorileri.


Sitemiz yazarlarından amatör futbol uzmanı Benan Diker terfi maçlarını okurlarımız için yorumluyor....

Öncelikle yeni sistem için birşeyler söylemek istiyorum. Bu uygulama ile doğu-batı arasındaki farklardan kaynaklanan adaletsizlikler bir derece önlenmiş olmakla birlikte; bu durum daha zayıf takımların (bilhassa doğudan yükselecek ekiplerin) kanaatimce uzun vadede zaten kalite yönünden dip noktaya hızla kayan 3. ligin kalitesini daha da düşüreceğini zannediyorum. Yine de diğer sisteme oranla daha adil olduğunu söylemekte yarar görüyorum.
Gruplar hakkındaki tahminlerim:

1. grup:(Balıkesir): Bence 1. tur terfinin zayıf gruplarından biri. İstanbul takımlarından Feriköy grubunda 3. olup ancak baraj oynayıp gelebildi. Hazırlık maçlarında da iyi bir görüntü çizmedi. Yenibosna takımı ise grubunda 2.olup terfilere katılıyor. Çok iddaalılar fakat zaman gösterdi ki terfilerde bu pek de işe yaramıyor. Oynadıkları en ciddi hazırlık maçı olan Sivas Bld sınavında gerçek güçlerini görebilme şansı yakaladılar. Bursa takımlarından Mudanya
Burgaz bir zamanlar 3. ligde gördüğümüz Mudanyaspor'un bu yıl düştüğü Bursa süper amatör kümede A Grubunu lider tamamladı. Hazırlık maçlarında tat vermediler. İnegöl Gençlergücü ise Burgaz'ın bulunduğu grubun üçüncüsü ve bence pek de şansları yok grupta. (Kütahya takımı çekmezlerse). Bigaspor Çanakkale şampiyonu oldu bu yıl ama hakikaten zayıf bir lig Çanakkale amatör ligi, yani ölçü değil ama bu grupta çıkma şansları var. Kütahya ekipleri ise kendi liglerinin 3. ve 4. cüsü ve bence burada tarihi değiştiremeyip yine ilk maçlar sonrası eve dönerler.

FAVORİ: Yenibosna PLASE: M.Burgaz SÜRPRİZ:Bigaspor BOMBA:Feriköyspor

2.grup:(Eskişehir): Zayıf gruplardan biri daha. Yeniden yapılanma sürecine girip bu yıl gerçekten de zayıf bir grupta olsalar da Silivrispor namağlup olarak buraya geldi (İstanbul Şampiyonası'ndaki Kocasinan mağlubiyeti hariç). Geçen sezonki Tekirdağspor'dan bir çok oyuncuyu kadrosunda bulunduran bu ekip uzun yıllar sonra terfilerde boy gösterecek. Ve
açıkçası ne yapacakları konusunda merakla bekleniyorlar. İstanbul'un diğer temsilcisi Kentyıldız bence bu kentin terfiye katılan en kötü ekiplerinden biri. Başarıları bir tur geçmekten öte olmaz. Bursa ekiplerinden Kestel'i artık hem terfilerden hem eskiden 3. ligden (asansör ekip) tanıyoruz. İnegöl'ün diğer bir temsilcisi Kurtuluşspor da yabana atılacak bir ekip değil. Keşanspor ayağına kadar gelen bir şansı bu yılda tepti; zira onları iller turnuvasında eleyen Lüleburgaz 3. lige çıktı. Burada şanslarını sonuna kadar zorlayacaklar. Söğütspor'un (Bilecik 2.'cisi) bence hem Kentyıldız hem de Aslancaspor (Çanakkale 2.'cisi) gibi grup kapama şansları hayalden de öte.

FAVORİ: Silivri PLASE:Kestel SÜRPRİZ:İnegöl Kurtuluş BOMBA: Keşanspor

3. grup (Yalova): Açıkça söylemek gerekirse kendi isteğiyle bu grubu seçen ve iyi bir ekip olan Kavaklı Beylikdüzü (İstanbul Şampiyonu) bu grubun favorilerinden. Bence çok diri bulacakları Trakya takımları bu takımı burada çok zorlayacak. Özellikle namağlup buraya gelen fakat oynadığı oyunla hiç kimseyi tatmin etmeyen Çerkezköy Bld ve iller turnuvasında şansını ilk iki maçta kaybeden fakat ona rağmen iddiasız çıktıkları iki maçı da kazanan Ayşekadın Gençlerbirliği'nin (üst üste 6 günde 4 maç yaptılar bu turnuvada) bence grup kapama değil ama can yakma ihtimalleri var. Zonguldak Bld ve Velimeşe Bld takımlarıda bence grubun dikkat edilmesi gereken takımlarından ayrıca son hazırlık maçında Vefa'yı 3-2 yenen genç ve tecrübesiz Leventspor da burada Kavaklı takımını zorlayacaktır. Ereğli Akınspor bence ilk maçta evine döner.

FAVORİ: Kavaklı Beylikdüzü PLASE: Çerkezköy Bld SÜRPRİZ: Zonguldak Bld BOMBA: Velimeşe Bld

4. grup (İstanbul): Şampiyonlar geçidi (Kütahya-Zonguldak-Bursa-Bilecik) olan zor bir grup. Bursa ekiplerinden Karacabeyspor Bursa Süper Amatör B Grubu'nu lider tamamladı. Boschspor ise bu takımın 5 puan gerisinde kalıp üçüncü oldu. Bence bu grubun favorisi olan Tavşanlı Linyit. Uzun zaman sonra İstanbula geliyorlar ve onlar da namağlup Kütahya şampiyonu oldular. Bilecik şampiyonu Vitraspor da hayli enteresan. Zayıf bir lig de olsa Söğütspor'u her iki maçta da yenip Bilecik şampiyonunu oldular. 13 maçta 13 galibiyet aldılar. Hayli iddaalılar. Geçen yıl Bozüyükspor'u gördükten sonra neden olmasın diyebiliriz. Batı Karadeniz'de bu yıl takımlar başarısız da olsa eski yıllara göre durum daha iyi: 2. lig yaşamı olan Kilimli Bld iddaalı bu grup için. Kütahya 2.'cisi Çağlayan Azotspor belki bir tur geçer ama Tekirdağ 3.'sü Şarköyspor ise sadece maç yapmaya geliyor.

FAVORİ: T.Linyit PLASE: Karacabey SÜRPRİZ: Kilimli Bld BOMBA: Vitraspor

5.grup (Bursa): Zor gruplardan biri daha. Bu grupta her ne kadar İstanbul'dan takım olmasa da Kocaeli şampiyonu Körfez Bld, Sakarya şampiyonu ve ikincileri (Hendek – Karasu), Bandırmaspor (her ne kadar kendi ligini üçüncü bitirse de) ve Burhaneddin Beadini yönetimindeki Eskişehir Şampiyonu Odunpazarı Bld'nin (tecrübe olarak grup kapama ihtimalleri zayıf olsa da) bulunduğu bir grup. Ben Derbent Bld (Kocaeli 2.'si) ve Balıkesir'den gelen en zayıf takım olarak eski gücünden çok uzak olan Balıkesir Bld'ye hiç şans vermiyorum.

FAVORİ:Körfez Bld PLASE:Bandırma SÜRPRİZ: Karasu BOMBA: Odunpazarı Bld

6. grup (Bursa): İstanbul'un terfilerdeki müdavimi Ümraniyespor bu sezon çok mütevazi... Birçok takım kampa giderken onlar kendi tesislerinde hazırlanmayı tercih ettiler ama hazırlık maçlarındaki görünüm bu takımın iyi bir ekip olduğunu gösteriyor. Bu nedenle grubun favorilerinden. Tuzla takımı da ekonomik yönden bir hayli iyi durumda ve buraya iddaalı
geldiler ama geçen sene zayıf bir grupta başarısız oldular. Bu sene ders çıkarmaya çalışacaklar. Eski gücünden bir hayli uzak olan Suadiye Bld burada bence ilk turda çok zorlanacak. Gruptaki diğer takımlar ise tamamen tecrübe kazanmak için burada. Belki Köseköy ve Düzce Burhaniye ilk maçta tur geçebilir tabii rakipleri Tavşanlı Bld ve Bolu Bld'den biri olursa!

FAVORİ:Ümraniye PLASE: Tuzla SÜRPRİZ: Suadiye Bld BOMBA: Köseköy Bld

7. grup (Tekirdağ): Hadımköy'ün favori olduğu bu grupta Altınoluk (Balıkesir 2.'si) yabana atılacak bir ekip değil. Düzcespor ve maddi sorunlarla boğuşan Vefa da buradaki iyi ekiplerden. Diğer takımlardan Edremit Bld (G. Saraylı B. Savaş önderliğinde) grupta sürpriz peşinde. Normal şartlarda Hadımköy bence bu grubu kapar. Diğer takımlardan zayıf Esenköy ve Alikahya ilk maçta evlerine döner.

FAVORİ: Hadımköy PLASE: Altınoluk Bld SÜRPRİZ: Vefa BOMBA: Düzce

8. grup (Kütahya): Bence çok da zor olmayan bir grup... Balıkesir şampiyonu Erdek Bld grubun bence favorisidir. Onları zorlayacak ekiplerin başında tecrübeli Ayazağa geliyor (ama eski gücünden bu yıl oldukça uzaklar). Ben diğer hiçbir ekibin bu grubu kapama ihtimalleri olduğunu açıkçası düşünmüyorum.

FAVORİ: Erdek Bld PLASE: Ayazağa SÜRPRİZ: Yıldırım BOMBA: Serdivan

9. grup (Muğla): İzmir-Aydın kapışması göreceğimiz bir grup.F akat Torbalı Bld bir adım önde gibi. 3. ligi uzun zamandır kovalayan fakat sonuç alamayan bu ekip zorlu grupta şampiyon olmaya aday; rakipleri Didim–Kuşadası-Ödemiş olur. Denizli ve Uşak temsilcileri ise evlerine çabuk döner.
FAVORİ: Torbalı Bld PLASE: Ödemiş Bld SÜRPRİZ: Didim Bld BOMBA: Kuşadası Bld

10. grup (Denizli): Çok zayıf bir grup. Antalya'nın 2 ve 3.'sü ve İzmirin A grup 2. ve 3.'sünün olduğu bu grupta her türlü sonuca açık maçlar oynanacak. Bence yine de Eğridir Bld–Bucak Bld-Kırkağaç bu grupta çok zorlanır.Demre'yi de bu gruba dahil edebiliriz.
FAVORİ: Bergama Bld PLASE:Konyaaltı Bld SÜRPRİZ:Konak Bld BOMBA: Eğridir Bld

11.grup:(Aydın): Yeni Milas-Manisa Donatım-Çiğli Bld üçgeninden birinin çıkacağını tahmin ediyorum. Diğer ekiplere açıkçası pek de şans tanımıyorum. Grup kapamak için çok ideal bir grup.
FAVORİ:Çiğli Bld, PLASE: Manisa Donatım SÜRPRİZ: Yeni Milas BOMBA: Uşak Bld

12.grup:(İzmir):Ege'de bir kolay grup daha. Bence normal şartlarda çok para harcayıp kadrosunda iyi oyuncular bulunduran Manavgat Bld grubu kapar. Rakipleri de Manisa Bld, Denizli şampiyonu Yenimahalle olur.
FAVORİ:Manavgat Bld PLASE:Manisa Bld SÜRPRİZ:Yenimahalle Kültür BOMBA: Ören Bld

13.grup:(Kayseri): Ankara şampiyonu Keçiören Bld grubun açık favorisi grupta onu zorlayacak tek takım Kozan Bld gözüküyor. Bu ikiliyi zorlar görünümüdeki diğer takım da Mersin ligi 2.'si ToroslarBld. Diğer takımlar ise ancak eşleşmelere göre belki tur geçebilir.
FAVORİ:Keçiören Bld PLASE:Kozan Bld SÜRPRİZ:Toroslar Bld BOMBA: Pursaklar Bld

14.grup:(Konya): Ankara ekipleri bu gruptada bence favori zira Ankara amatör ligde Kazan Bld ikinci, Sincan Bld ise üçüncü oldu. Bu ekiplere rakipse olsa olsa belki Akdeniz Bld olabilir zira diğer ekiplere ben açıkçası şans vermiyorum. Tur şansları ancak kolay kuralarla yükselebilir.
FAVORİ: Kazan Bld PLASE: Sincan Bld SÜRPRİZ:Akdeniz Bld BOMBA: Yeni Anamur

15.grup:(Nevşehir): Konya Şeker'in pek zorlanmayacağı bir grup gibi gözüküyor. Tek ciddi rakip 3. lig yaşamış Seyhan Bld gözüküyor ama onlar da eski gücünden uzak. Diğer ekipler sadece tecrübe amaçlı ya da maç yapmaya geliyor.
FAVORİ: Konya Şeker PLASE:Seyhan Bld SÜRPRİZ: Kayseri Köy Hiz BOMBA: Akşehir

16.grup:(Adana): Pansu Şeker takımı grubun favorisi. Belki 51Niğde yada Narspor takımları burada iş (tur geçebilir) yapabilir. Çubukspor'un ise ismi var sadece. Argıncık ve Karapınar Bld ise mütevazi kadroları ile sürpriz peşinde olacaklar.
FAVORİ:Kayseri Pansu Şeker PLASE: Çubukspor SÜRPRİZ:Karapınar Bld BOMBA: 51 Niğde

17.grup:(Samsun): Zayıf bir grup. Trabzon Şampiyonu Yalıspor grubu kapar düşüncesindeyim zira rakip olabilecek takımların bile çok az olduğu gruptalar. Çorum Çimento ya da Bartınspor bu gruptaki diğer takımlardan daha iyiler ama ikinci tur şansları çok zor.
FAVORİ:Trabzon Yalı PLASE:Bartınspor SÜRPRİZ:Çorum Çimento BOMBA: Kelkit Hürriyet

18.grup:(Ordu): Trabzon takımlarından biri bu grubu kapar düşüncesindeyim. En ciddi rakipleri geçen sene 3. ligi son maç kaçıran Sivas Belediye olacaktır. Çaykur da eski bir 3. lig temsilcisi. Diğer takımlar sadece sürpriz yapabilmek için buradalar ve açıkçası işleri çok zor.
FAVORİ:Söğütlü Bld PLASE:Çarşıbaşı Bld SÜRPRİZ:Sivas Bld BOMBA: Rize Çaykur

19. grup:(Giresun): Çarşambaspor –Erzincan Bld-Sivas Demirspor ağırlıklı bir grup olacak gibi. Diğer takımların açıkçası grup kapama ihtimallerinin olmadığı çok zayıf bir grup. Çarşamba'nın zor da olsa başarılı olacağını tahmin ediyorum bu grupta.
FAVORİ:Çarşamba PLASE: Sivas Demir SÜRPRİZ: Erzincan Bld

20.grup:(Rize): Samsun ekibi Bafra Bld çok iyi bir ekip ve bir hayli iddaalılar. Grup da onlar için zor bir grup değil. Ordu Bld-Arhavi-Görele gruptaki diğer takımlara göre daha iyiler ve Bafra'ya daha ciddi rakip olabilirler.
FAVORİ: Bafra Bld PLASE: Ordu Bld SÜRPRİZ:Görele BOMBA: Arhavi

21. grup:(K.Maraş): Malatya Bld her zamanki gibi yine terfilerde ve yine iddaalı bu yıl. Gruptaki İskenderun takımları onların en ciddi rakipleri. Diğer takımlar için işler gerçekten zor açıkçası.
FAVORİ: Malatya Bld PLASE:İskenderun Bld Sahil SÜRPRİZ:İsk.Asaş BOMBA: Fırat Üniversitesi

22.grup:(Diyarbakır): Elazığ Bld grubun en iyi ekibi görünümünde ve 3. ligi çok istiyorlar. Grupta bulunan Siirt Bld, Yüksekova Bld ve Siverek Bld bu ekibin rakipleri. Diğerleri ise eve yine erken dönecek gibi.
FAVORİ:Elazığ Bld PLASE:Siverek Bld SÜRPRİZ:Yüksekova Bld BOMBA: Siirt Bld

23. grup:(Elazığ): Kanaatimce tüm 1. tur terfi gruplarının en zayıf ikinci grubudur. Ferhuş ve Özgüzeldere bence grup kapamaya yakınlar. Ben diğer takımların ikinci tur şanslarını zayıf görüyorum. Belki Battalgazi beni yanıltabilir.
FAVORİ:Ferhuş PLASE:Özgüzeldere SÜRPRİZ:Battalgazi Bld BOMBA:Muş Şeker

24. grup:(Ş.Urfa): Kanaatimce tüm 1. tur terfi gruplarının en zayıf grubudur. Şehitkamil Bld grupta bir adım önde. İsk.Kartal, Maraş Sağlık ve Kızıltepe de iyi kuralarla iş yapar gibime geliyor. Diğer ekiplere pek şans vermiyorum.
FAVORİ:Şehitkamil PLASE:Maraş Sağlık SÜRPRİZ:Kızıltepe BOMBA: İskenderun Kartal
Yazarımıza ulaşmak için: benand@mynet.com

Hiç yorum yok:

İzzettinspor'da Ferudun Şallı dönemi

İstanbul 2. Amatör Lig ekiplerinden İzzettinspor'da teknik direktörlük görevine Ferudun Şallı getirildi.