Pazartesi, Kasım 20, 2006

Tepecik'te istenmeyen olaylar

Tepecikspor'un alakasız bir maçı... Resim olsun diye koyduk


3. Lig 4. Grup'te Tepecik Belediyespor'un 85. dakikada yediği golle sahasında Kastamonuspor'la 1-1 berabere kalmasının ardından maçın ardından çıkan münferit olaylar ulusal basına da yansıdı.

Ulusal ajanslar ve Kastamonu basınında çıkan haberlere göre karşılaşma sonrası konuk ekibin yardımcı antrenörü Numan Uludere'ye yumruk atıldı, ayrıca 500 kadar fanatik Tepecik taraftarı Kastamonuspor'un otobüsüne ve taraftarlarına saldırdı. Jandarma ise havaya ateş ederek olayları engelleyebildi.

Tepecik Belediyespor cephesi de olayların çıktığını teyit etti. Lakin Yeşil-Beyazlılara göre olaylar birkaç kendini bilmezin eseri ve tüm camiaya mal edilmesine gerek yok.

Biz ise tarafsız habercilikle birkaç noktaya değinelim:

* Ajans haberlerinde Kastamonululara saldıran 500 fanatik taraftardan bahsedilmektedir. Tepecik Stadı'nı bilen bilir, 2000 kişi anca alır. Takımın çekirdek fanatik grubu olan Çarşı en fazla 100 eder ki bu iyimser bir rakam olur. 500 kişinin birden Kastamonululara saldırması çok olağan dışı görünüyor.
* Kaldı ki maçı hatırı sayılır miktarda Kastamonulu izledi ve biz Kırmızı-Siyahlı taraftarlardan kendilerine darp edildiğine dair bir duyulm almadık.
* Aynı şekilde Kastamonuspor'a ait internet sitelerinde, bu karşılaşma ile alakası olmayan Küçükçekmece-Tepecik maçındaki olaylara gönderme yapılması manidardır.
* Jandarmanın havaya ateş açması da ayrı bir soru işaretidir. Tepecikliler bu noktada, jandarma tarafından sahaya gereksiz yere ateş açıldığını öne sürmektedir. Türkiye geneline baktığımızda da havaya ateş edilmesi olayı nadirdir.
* Ancak bir gerçek var ki Kastamonuspor kafilesine saldırılmıştır, yardımcı antrenör yaralanmıştır ve Tepecik'e büyük olasılık ceza verilecektir. Tepecik Belediyespor Kulübü'nün sitesinde küfürlü mesajları kaldırması ve centilmenlik mesajı vermesi, tarafsız haber ve yorumları yayımlaması ise takdire şayandır.

Hiç yorum yok:

Reha Rakıcı'dan Anadolu Üsküdar'a veda

Anadolu Üsküdar Spor Kulübü'nün başarılı Teknik Direktörü Reha Rakıcı, kulüple karşılıklı anlaşarak ayrıldı. Rakıcı'nın kulüpteki pe...