Pazartesi, Aralık 05, 2022

Ümit Yılmaz yazıyor: Bir maç, bir yorum, bir analiz


Pazar günümü Bölgesel Amatör Lig 14. Grup'ta oynanacak olan Kavacıkspor- Nişantaşıspor maçıyla değerlendirmek istediğimden Kavacık 15 Temmuz Stadı'nın yolunu tuttum. Stat evime yürüme 25 - 30 dakika mesafede bulunuyor.

Bir yanda haftalardır galibiyete hasret, alacağı bir galibiyetle lige yeniden dönme niyetindeki evsahibi Kavacıkspor, bir yanda son iki haftayı galibiyetle kapatıp çıkışa geçmiş, üst sıralara yükselme hedefindeki konuk Nişantaşıspor. Tribünlerde soğuk havaya rağmen iki kulübede destek veren yaklaşık 350-400 civarında taraftar topluluğu. Destek veren diyorum. Maçları daha iyi takip etmek için maçları orta çizgi hizasından takip ederim. Bugün de o bölgeden izledim maçı. Tesadüfen konuk ekip taraftarları sayıca az olsa da o bölgeden maçı izliyorlardı. Çok güzel insanlarla tanıştım Nişantaşıspor taraftarlarından. Centilmence maçı izleyip takımlarına sessizde olsa gönülden destek verdiklerine şahit oldum.

Ev sahibi ilk yarıda üstündü
Maç 2-0 olsa bile umutlarını hiç kaybetmediler. Maç sonunda da sevinçli olarak staddan ayrıldılar. Kendilerini takımlarına inançlarından ve galibiyetlerinden dolayı kutluyorum. Evsahibi Kavacıkspor ise özellikle ilk yarı çok iyi bir müsabaka oynadı. Taraftarları da keyifliydi. Devre arasına girerken herkesin yüzü gülüyordu.

Kavacık'ta kadro derinliği yok
Soyunma odası dönüşünde iki takım da kontrollü bir oyunu tercih ederken Nişantaşıspor takımı oyuncu değişiklikleriyle 55.dakikadan sonra sahanın tek hakimiydi. Dakikalar geçtikçe oyunu evsahibi ekibin sahasına yıktılar. Kavacıkspor takımı kadro derinliği fazla olmayan bir ekip. Oyunu çevirebilecek yada tutabilecek çok fazla oyuncusu yok. Yorulana kadar mükemmel oynayan Kavacıkspor 60.dakikadan sonra oyundan koptu. Eğer maçlar 60 dakika olsa Kavacıkspor takımı ligin en iddialı takımlarından biri olabilir net olarak. Golün geleceği o kadar belliydi ki konuk ekibin beklediği golde 65.dakikada kaçan penaltının ardından dönen topu tamamlayınca geldi.

Sonrasında galibiyeti korumak isteyen bir Kavacıkspor ve puan hatta galibiyet almak için saldıran bir Nişantaşıspor izledik.

İki ayrı yarıda iki ayrı Nişantaşı
Dakikalar 80'i gösterirken konuk ekip kornerden yapılan ortaya vurulan kafa vuruşuyla beraberliği de sağlayınca maçın akibeti de o dakikada adeta belli olmuş oldu. Sonrasında iki gol daha bulan konuk ekip sahadan 4-2 galip ayrılarak ikinci yarıdaki iyi oyununu üç puanla taçlandırmış oldu. İtiraf edeyim ilk yarıdaki Nişantaşıspor'u görünce Kavacıkspor galibiyet hasretine son verecek dedim. Ama ikinci yarı sahada yer alan Nişantaşıspor'u görünce bunun mümkün olmadığını ve yanıldığımı anladım.

Nişantaşıspor takımında ikinci yarı oyuna giren tüm oyuncular oyuna ve skora katkı verdi diyebilirim. Özellikle Mahsum, ilk golün sahibi Ömer Can ve Murat mükemmele yakın futbol oynarken, 3.golün sahibi İsmetcan da galibiyet golünü atarak alınan üç puanda pay sahibi oldu.

Ligde üst sıralarda yer alan İnegöl Kafkas, Feriköy,Cankurtaran ve bugünde Nişantaşıspor'u canlı izledim. Bugünkü Nişantaşıspor ilk yarıdaki oyunuyla en kötü, son 30 dakikadaki futboluyla en iyi takımdı diyebilirim.

Nişantaşı iyi takım
Sonuç olarak bakarsak Nişantaşıspor takımı iyi bir takım. Oyuna iyi başlarsa grupta her takımın canını yakabilir. Yedek kulübesi oyuna etki edebilecek bir takım görünümünde. Her maçta son 30 dakikadaki bu tempoyu ve golleri bulabilir mi emin değilim. Ama genel itibarıyla iyi bir takım olduğunu söyleyebilirim. 

Kavakcık'ın takviyeye ihtiyacı var
Ev sahibi Kavacıkspor'un ise en az 5 nokta oyuncuya ihtiyacı var net olarak. Neredeyse her bölgede oyuncuya ihtiyacı olan bir takım. İlk golü yiyinceye kadar dişe diş mücadele ediyorlar. Sonrasında biraz kısıtlı kadrodan birazda haftalardır galip gelemedikleri için panik yapıp puanlar kaybediyorlar. Bu saatten sonra işleri hiç kolay değil. Belki bir galibiyet onları kendilerine getirecek. Haftalardır bunu bekliyorlar.

14. Grup'ta oynanacak Kavacıkspor maçlarını takibe ve yorumlamaya,analiz etmeye devam edeceğiz. Yeni yazımızda görüşmek dileğiyle. Şimdilik hoşçakalın.

YORUM VE ANALİZ : Ümit YILMAZ

Hiç yorum yok:

BAL 1. Grup 19 Nisan Cuma Sonuçları

BAL 1. Grup'ta 27. hafta karşılaşmaları 18 Nisan Cuma günü oynandı.