Salı, Ağustos 01, 2017

Irmakspor-Başakşehir maçının ardından

Takımlar sahaya indi ve hazırlık maçları başladı. Bizler de elimizden geldiğince takip ettiğimiz maçların değerlendirmesini siz değerli okuyucularımıza iletmeye çalışacağız. Bu hafta Irmakspor-Başakşehir maçını izlemek için Merkezefendi Stadı'nın yolunu tuttuk.


Pazar günü şehir dışına çıkmamış, başka da yapacak işi olmayan birçok futbolsever gibi ben de sıcağın altında yollara düştüm. Öncesinde buluştuğum eski takım arkadaşım şimdilerin alt yapı hocası Umut Çelik'in yeter artık yürümeyelim , minibüse binelim itirazlarını asla diyerek reddettim ve elimizde dondurmalarımızla serinleye serinleye stada vardık. Sağolsunlar Merkezefendi Stadı'na ne zaman gitsek Irmakspor hocaları, yöneticileri bizleri misafir eder. Sadece bizleri değil stada giden tüm hocalar, oyuncular uğrar, çayını, çorbasını içer, yemeğini de yer. Bizim topçu arkadaşlardan bilirim,yerler:) O gün de çok değerli hocalar tribünlerdeki yerlerini almıştı. Bir de söylemeden geçemeyeceğim değerli abimiz Kemal Özgüner de hazırlık maçı diye ayırt etmemiş tüm ekipmanı ile maçı çekmek için tribündeydi ve doksan dakikayı oyuncuların isimleri olmamasına rağmen başarılı bir şekilde anlattı. Alkışlar Kemal Abi'ye...


Maçın başlaması ile birlikte herkes maça konsantre olmaya çalıştı. 5-10-15 dakika geçti ama bir türlü istenen hava yakalanamadı tribünde. Maçı yazmak için izlemeye başladım. Bende de bir tutukluk var, olmuyordu. Hocalarla sohbete, arkadaşlarla tabiri caizse uçan kuşa bile sallamaya başlamıştık ki Başakşehir'in golü geldi. Hemen ardından Irmakspor'un beraberlik golü ile maça konsantre olmuştuk. İki takımda genç oyunculardan kurulu kadroyla maça çıktılar. Öyle genç derken 20 yaşından bahsetmiyorum 16-17-18 yaş grubu. İlk yarı Başakşehir 2-1 skorla önde kapadı. İki takım teknik ekibi de ikinci yarıda da tüm oyunculara şans verdiler. Uzatma dakikalarında Irmakspor skora dengeyi getrdi ve mücadele 2-2'lik skorla sona erdi. Irmakspor'un golleri genç oyuncusu Burak'tan gelirken, konuk ekibin sayıları Mahmut ve Ahmet'ten geldi.


Maç ile ilgili söylenecek çok birşey yok. İki takımında çok eksiği var. Zeytinburnu temsilcisinin ilk, konuk ekibin ikinci hazırlık maçı. Oyuncular dağınık ve birçoğu duracağı yeri bilmiyor. Ev sahibi ekipte de konuk ekipte de ele avuca değen 3-4 tane yetenekli genç oyuncu var. Diğerleri kusura bakmasınlar 2.Amatör'de forma giyemezler. İstanbul Süper Amatör Küme piyasa yeridir arkadaşlar, bu ligde forma giyiyorsanız biraz fazla çalışacaksınız ki; size güvenen hocalarınıza laf gelmesin. Bir istihramım da takım idarecilerine gelsin. Hazırlık maçı diye ayırt etmeyin sahaya üç hakem çıkartın. Hem futbolcular hem de biz izleyiciler bir nebze de olsun maç izlediğimizi hatırlayalım.


Kesler: Eksiğimiz çok


Mücadele sonrasında değerlendirmede bulunan Irmakspor Teknik Direktörü Cahit Kesler ''İlk hazırlık maçımızdı. Eksiklerimizi gördük.Çok eksiğimiz var. Skora takılmıyoruz. Fakat oynanan futbol iç acıcı değil. Nokta transferlere ihtiyacımız var'' dedi.


Özbey: Hücum hattını güçlendireceğiz


Altyapıdaki başarıları ile tanınan ve A takım seviyesinde de aynı başarıyı sürdüren teknik adam Ünal Özbey ise '' İkinci hazırlık maçımızı oynadık. Cumartesi ve Pazar ard arda iki maç yaptık. Oyuncularımızla çalışmalarımız sürüyor. Eksiklerimiz var ama lige kadar hazır oluruz. Transferlerimiz olacak.Özellikle hücum hattını güçlendirmek istiyoruz'' açıklamalarında bulundu.


HABER: ERDEM SAĞOLAN

Hiç yorum yok:

2023-24 Türkiye U18 Şampiyonası 1. Tur Toplu Sonuçları

Türkiye U18 Şampiyonası'nda ilk tur karşılaşmaları sona erdi.