Salı, Haziran 07, 2011

Amatör futbolun kraliçesi: Özgür Gözüaçık


Amatör futbol sahalarının tek bayan teknik direktörü Özgür Gözüaçık Akyıldız... Şu sıralar İstanbul 2. Amatör Lig'de başarılı bir grafik çizen Çatalzeytin Zümrütspor'u çalıştıran Akyıldız, arkadaşımız Yüksel Cırt'ın sorularını yanıtladı. 

Yüksel Cırt: Öncelikle sizi tanıyabilir miyiz?

ÖZGÜR GÖZÜAÇIK AKYILDIZ: 1981 Kastamonu’da doğdum. Evliyim.  ilk okulu Kastamonu, ortaöğretim ve lise eğitimimi Cide’de. Üniversite öğrenimimi Samsun 19 Mayıs Üniversitesinde tamamladım.
Futbolla ilk tanışmam ilkokul çağlarımda başladı. Lise son yıllarımda 1995 yılıydı lisanslı olarak Cidespor’da başladım ve 1 yıl bu takımda oynadım.  1997 yılında Adana Sağlıkspor’a transfer oldum. Burada futbol oynarken Samsun 19 Mayıs Üniversitesini kazandım. 1999-2001 yıllarında üniversite eğitimimi tamamlarken aynı zamanda Samsungücü bayan takımında futbol oynadım. Ayrıca okul takımında da yer aldım. 21 yaşıma geldiğimde bayan futbol takımlarının bu dönemlerde kapandığından kulüp bulmakta zorlandım ve futbolu 13 yaşında başlayıp 21 yaşımda tamamladım.    

Yüksel Cırt : Şimdilerde Futbol oynamanız için teklifler geliyor mu?


ÖZGÜR GÖZÜAÇIK AKYILDIZ : Evet teklifler var. Belirli bir hedefler çizdim, Antrenörlük yaparken tekrardan futbola dönmek istemem.  Gerektiğinde özel halı saha organizasyonlarında ve takımın idmanlarında ben de yer alıyorum.

Yüksel Cırt : Sizi futbol antrenörü olmaya,  hoca olarak göreve başlamanıza sebep olan nedir?

ÖZGÜR GÖZÜAÇIK AKYILDIZ: Aslına bakarsanız babamın öğretmen olması ve o yaşlarda Avukat ya da öğretmen olmak gibi düşüncelere sahiptim.  Fakat Futbolu bıraktıktan sonra rahmetli hocam Bilal Kozanoğlu’nun yönlendirmeleriyle ve biraz da ona özenmemle antrenör olmaya karar verdim.  Antrenörlük eğitimi aldım.  Alt yapılarda görev aldıktan sonra 2004 yılında, Cidespor ile anlaştım. 2007/ 2008 sezonunda Sivasspor da kısa süreli bir görev yaptım. 06.02.2009 yılından göreve geldiğim Çatalzeytin Zümrütspor’da devam ediyorum.   
  
Yüksel Cırt : Sizin jenerasyondan galiba antrenörlüğe devam eden çok isim yok gibi yoksa yanılıyor muyum?

ÖZGÜR GÖZÜAÇIK AKYILDIZ: İlk oynadığımız takımdaki  arkadaşlarımdan hiç biri antrenör olarak devam etmediler fakat ikinci takımımda bir arkadaşım.  Samsungücü takımından da birkaç kişinin benim gibi antrenörlüğü seçen olduğunu biliyorum. 

Yüksel Cırt : Bir bayan olarak farklı kulvarda olmanız sizi yormuyor mu? Evlisiniz; ev işleri, Antrenörlük, Tv kanalında program ve  yorumculuk yapıyorsunuz...

ÖZGÜR GÖZÜAÇIK AKYILDIZ:  Bu konuda eşim Gürkan’a çok teşekkür ediyorum. Bana çok fazlasıyla destek oluyor.  Bir dönem ara verdiğimde, bu işlere tekrardan başlamam için yoğun desteğini hissettirerek tekrardan başlamamdaki en büyük etken eşim Gürkan'dır. Tüm bu organizasyonları birlikte çözümlediğimizden zorluk yaşamıyorum.  

Yüksel Cırt : Sahalarda sizi gördüklerinde ne gibi tepki veriyorlar?

ÖZGÜR GÖZÜAÇIK AKYILDIZ: İlk antrenörlük görevinde bulunduğum Cidespor’da, saha içinde orada niye bulunduğumu idrak edemeyen, insanlar oldu.  Zaman sonra basının da bana desteğiyle ilk zamanlar altığım tepkileri almamaya başlamıştım.  İstanbul futboluna geldiğimde tıpkı geçmişteki gibi şaşıranlar olmuştu ama şu anda tepkiler çok iyi ve memnunum. Özellikle Saha komiserlerinden çok büyük destek görüyorum. Bir keresinde saha komiseri sayın Nedret Terkeş ile karşılaştığımda, “Sizi tebrik ederim iki yıl önce de sizinle karşılaşmıştık çok başarılısınız”  demesi ayrıca beni mutlu etti. 

Yüksel Cırt : Farklı kulüplerden  teknik direktörlük yapmanız için teklifler aldınız mı?

ÖZGÜR GÖZÜAÇIK AKYILDIZ : Evet fazlasıyla teklifler geliyor.

Yüksel Cırt: Size gelen teklifler üst liglerden mi?  Bölgesel Amatör Lig, Süper Amatör Lig gibi diğer liglerden de var mı?


ÖZGÜR GÖZÜAÇIK AKYILDIZ : Evet bu liglerden de teklifler geliyor. Büyük takımın alt yapıları da olabilir. Duruma göre değerlendirmeye alacağım. Çatalzeytin Spor Kulübü ile sözleşmem devam ediyor.  Fazla detaya girmek istemiyorum, lig de devam ediyor.
  
Yüksel Cırt : - İstanbul Amatör futbolunda antrenörlüğünü başarılı bulduğunuz teknik adam var mı?

ÖZGÜR GÖZÜAÇIK AKYILDIZ : Evet var, Bayrampaşa Tunaspor Teknik Direktörü Ergün Gelen ve Büyükçekmecespor Teknik Direktörü Tuncay Soyak'ı çok başarılı buluyorum.

Yüksel Cırt: Televizyonculuk hayatınız nasıl gidiyor?

BURAK ÖLMEZ & Ö ZGÜR GÖZÜAÇIK 
ÖZGÜR GÖZÜAÇIK AKYILDIZ : Kanal T’deki “Tarafsız Saha” Programımız Burak Ölmez ile  çok yoğun şekilde devam ediyor. Amatör futbolun görülmeyen, duyulmayan, her yönünü, yazılı basın ve internet sitelerinde bir numara olan Yerel Futbol, İstanbul Amatör sitelerin yanı sıra görselde bizlerinde bu konuları ele almamız amatör futbola ne kadar önem verdiğimizin bir göstergesidir. Tabiki bunları yaparken bizlerinde desteğe ihtiyacı var. Her zaman yanımızda olduğunu bildiğimiz desteğini esirgemeyen, Türkiye Futbol Federasyonu İstanbul İl Başkan Vekili sayın Adem Mat’ın ve kulüplerimizin de desteğiyle dolu dizgin sürüyor. Ayrıca Eurosport kanalında yorumculuk yapıyorum.

Yüksel Cırt :  İstanbul'da amatör futbolun konumunu nasıl değerlendiriyorsunuz?

ÖZGÜR GÖZÜAÇIK AKYILDIZ : İstanbul diğer illere bakarak tek başına ayrı bir futbol şehri, İstanbul’daki amatör takımların tesis sıkıntıları çok fazla. Gittiğimiz maçlarda karşılaşma öncesinde takımı ısındıracak yerlerin olmayışı başlıca sorun. Tesislerde ayrıca bayanlara özel tuvalet ve soyunma odalarının da olmasından yanayım. Şunu da ayrıca söylemeliyim ki İstanbul’a ilk geldiğim yıllardaki imkanlara göre şimdiki imkanlarda gelişmeler fazlasıyla var. 
Amatör kulüplerimize belediyelerinin her konuda destek vermeleri gerektiğini düşünüyorum. Ulaşım, tesis, sağlık ve gelir kapısının sağlanması yönünde desteklerini verirlerse Türk futbolunun gelişmesi kaçınılmaz olur.
  
Yüksel Cırt :  Son olarak, teknik direktörü olduğunuz Çatalzeytin Zümrüt spor’un ligdeki konumu ve hedefi nedir?


ÖZGÜR GÖZÜAÇIK AKYILDIZ : Her zaman olduğu gibi bir üst lig olan, birinci amatör lige çıkmak. Geçtiğimiz senelerde averajla bu şansımızı kaybettik. Oturmuş genç bir kadroya sahibiz ve bunun meyvelerini yemek istiyorduk ama şansızlıklar peşimizi bırakmadı çok sayıda sakatlıkla boğuştuk. Bazı futbolcularım çalıştıklarından maçlara gelemediler. İlk yarı maçlarımızı öyle tamamladık. Şu anda iyi bir grafik yakaladık. Son 7 maçta 2 beraberlik, 5 galibiyet aldık. İkinci yarıdaki ilk üç hafta alacağımız puanlar çok önemli, rakiplerimizin de birbirleriyle oynayacağı maçlardan puan kaybedeceği karşılaşmaları göz önüne alırsak, bu dönemi kayıpsız geçmek istiyoruz.  

Yüksel Cırt : Değerli vaktinizi ayırdığınız için teşekkür ederim.

ÖZGÜR GÖZÜAÇIK AKYILDIZ : Bu imkanı bana sunduğunuz için sizlere teşekkür ederim.


RÖPORTAJ : YÜKSEL CIRT

Hiç yorum yok:

SAL Klasman 27 Nisan 2924 Cumartesi Programı

SAL Klasman A Grubu'nda karşılaşmalar bugün sona eriyor...