BDP’li Belediyeler, Futbol Federasyonu’na alternatif lig kurup kendi aralarında maç yapmaya başladı. BDP, Demokratik Toplum Kongresi'nin (DTK) 6 ay önce ilan ettiği “demokratik özerkliği” hayata geçirmek için kollarını sıvadı. BDP’li belediyeler, Türkiye Futbol Federasyonu'na alternatif olarak “Mezopotamya Kulüpler Birliği”ni kurdu. Mersin, Diyarbakır, Batman, Şanlıurfa, Muş, Bitlis ve Şırnak'ta, BDP'li Belediyelerin kurduğu 10 takımlı ligde, maçlar Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın tesislerinde oynanıyor.
Deplasmanlı maçların da yapıldığı ligde İl Hakem Kurulu ise maçlarda ücret karşılığında resmi Hakem görevlendiriyor. Diyarbakır Dernekler İl Müdürlüğü tarafından resmi kayıt altına alınan “Mezopotamya Kulüpler Birliği Derneği”nin amblemi sarı, mavi, mor ve kırmızı renklerden oluşuyor. Amblemde bir de tek bir amaç etrafında kenetlenen insan figürü bulunuyor. Derneğin geçici başkanlığını Sur İlçe Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Kaya yapıyor. Doping, şike ya da yüz kızartıcı suç işleyen sporcular ligde oynayamıyor. İsteyen takımlar yabancı sporcu oynatabilecek. Önümüzdeki yıl takım sayısının artırılması hedeflenirken, basketbol ve voleybol liginin de kurulması planlanıyor.

DTK ile bağımız yok
DTK ile organik bir bağlarının olmadığını savunan Mezopotamya Kulüpler Birliği Başkanı Hüseyin Kaya, sporun özerk hale getirilmesi için çalışmalarda bulunacaklarını söyledi. Devletin spordan elini çekmesini isteyen Kaya, “Türkiye'nin birlik bütünlüğünden yanayız, Kulüplerimizin sahaları olmadığı için hafta içi Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nden tesis kiralıyoruz. İl Hakem Kurulu ise ücret karşılığında maçlarımızda resmi hakem görevlendirdi. Ligimiz yöre halkı ve kamu kuruluşlarını bütünleştirdi. Spor ile barışa hizmet edeceğiz” dedi.
Alternatif olacağız
BDP'li Kızıltepe Belediye Meclis Üyesi ve Spor Kulübü Başkanı Aslan Başboğa ise “Mezopotamya Ligi’ni Türk Futbol Federasyonu'na alternatif amaçlı kurduk. Çalışmalarımızı hızlandırdık” diye konuştu.
Üye Kulüpler
1. Diyarbakır Büyükşehir Belediye Spor Kulübü
2. Yenişehir Belediye Spor Kulübü
3. Diyarbakır Görme Engelliler Spor Kulübü
4. Amed Spor Kulübü
5. Sur Belediye Spor Kulübü
6. Alipaşa Spor Kulübü
7. Bağlar Belediye Spor Kulübü
8. Hançepek Spor Kulübü
9. Kayapınar Belediye Spor Kulübü
10. Barış Spor Kulübü
11. Hani Belediye Spor Kulübü
12. Nusaybin Belediye Spor Kulübü
13. Silopi Belediye Spor Kulübü
14. Batman Belediye Spor Kulübü
15. Çınar Belediye Spor Kulübü
16. Malazgirt Belediye Spor Kulübü
17. Bulanık Belediye Spor Kulübü
18. Güroymak Spor Kulübü
19. Van Belediye Spor Kulübü
20. Mersin Akdeniz Belediye Spor Kulübü
21. Viranşehir Belediye Spor Kulübü
22. Kızıltepe Belediye Spor Kulübü
23. Bismil Belediye Spor Kulübü
24. 1903 Kartal Spor Kulübü
25. Babacan Gençlik Spor Kulübü
26. Altın Ayaklar Spor Kulübü
27. Gaziler Spor Kulübü
Batman Belediyespor lider
10 takım futbol liginde, 3. hafta maçları tamamlanırken, Batman Belediyespor 9 puan ile liderliğini sürdürüyor. Mersin Akdeniz Belediyespor ve Sur Belediyespor sıralamada 2. ve 3. sırada yer alıyor.
HABER: BURAK KURTULUŞ
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder