Pazar, Kasım 16, 2008

'Boğaz derbisi' Çengelköyspor'un


ÇENGELKÖYSPOR: 1 PAŞABAHÇESPOR: 0

HABER: ZİYA SÜZEN
İstanbul Süper Amatör Küme 6. Grup'ta, Spor Akademisı Stadı'nda karşı karşıya gelen iki boğaz ekibinin mücadelesinde Çengelköyspor, Paşabahçespor'u 1-0 mağlup etti.
Maç hafif yağmurlu havada başladı. Tribünlerde çoğunluğu Çengelköy taraftarı yaklaşık 250-300 kişilik bir seyirci topluluğu vardı. Maçın ilk dakikalarında ev sahibi ekip rakibine oranla daha istekliydi. İlk dakikalarda Seyfi'nin ceza sahası dışından denediği şut az farkla kalenin üstünden dışarıya çıktı. Karşılıklı ataklarla birbirlerini yoklayan iki taraf, ilk 15 dakika içinde oyunun hakimiyetini kendileri lehine çevirmeye çalıştılar.

Devam eden oyunda maçın ilk ciddi atağı sol kanattan gelen topu göğsünde iyi kontrol eden Paşabahçeli forvet oyuncusunun önünde kaldı fakat Çengelköy kalecisi topu tutmayı başardı. Kontrataklar şeklinde gelişen oyunda maçın 30. dakikasında Çengelköyspor, kornerden gelen topa iyi yükselen kaptan Özgür'ün attığı golle durumu 1-0 'a getirdi.

Golden sonrada orta saha mücadelesi şeklinde devam eden oyunda Çengelköy kalecisi Emrah'ın kurtarışları göz doldurdu. Maçın ilk yarısı Çengelköyspor'un 1-0 üstünlüğü ile sona erdi. Bu dakikalarda gerek Çengelköyspor taraftarı gerekse Paşabahçe takımı taraftarı dostluğu elden bırakmadı ve dosta geçen maçı aynı tribünde birlikte seyretti. Çengelköyspor'da taraftar grubu Boys Of Bosphorus bir an olsun susmayarak takımlarına ilk yarı boyunca sürekli destek verdiler.

Maçın 2. yarısına hızlı başlayan Çengelköyspor ikinci gol için Paşabahçe kalesine yüklenmeye başladı. Golü bularak rahatlamak isteyen Yeşil-Beyazlılar'ın atakları sonuçsuz kaldı. Bu dakikalarda Paşabahçe takımı açıkları değerlendirmek için rakip kalede boşluk aradı. Buldukları pozisyonlarda kaleci Emrah, Paşabahçeli oyunculara gol için geçit vermedi. Bu dakikalarda hakemin oyunda çok fazla düdük çalarak oyunu soğutması Paşabahçesporlu taraftarların sinirlenmesine ve hakem aleyhinde tezahurat yapmalarına sebep oldu.

Maçın son dakikalarında Paşabahçespor kırmızı kart sonucu 10 kişi kaldı. Karara sinirlenen Paşabahçeli futbolcu hakemin üzerine yürüdü. Paşabahçeli taraftarların da olaya dahil olması ile oyunda gergin anlar başladı. Yaklaşık 5 dakika kadar oyun sakatlık ve olaylar sonucu duraksadı. Oyun dışında yaşanan bu olayların saha içinde tam tersi yaşandı. Futbolcular birbirleriyle dostça mücadelelerine devam ettiler. Uzatmalarda da oyunda gol olmayınca Çengelköyspor 5 haftalık galibiyet hasretine son verdi.

Hiç yorum yok:

İstiklal'in kalecileri Emrullah Yücel'e emanet

İstanbul Süper Amatör Lig ekiplerinden İstiklalspor'un teknik ekibine deneyimli bir isim katıldı... Emrullah Yücel, Bakırköy ekibinin ye...