Salı, Nisan 02, 2024

Üsküdar Anadolu Nişantepe'yi ikinci yarıda geçti


TFF Kadınlar 3.Ligi 14. Grup'ta 10.hafta mesaisinde, şampiyonluğun iddialı takımı Üsküdar Anadolu Spor Nişantepespor'u ikinci yarıda bulduğu gollerle 2-0 mağlup etti.

STAT: Selimiye
Hakemler: Şakir Kepekçi, Tarık Tekin, Mert Mercan
ÜSKÜDAR ANADOLU: Ebrar Uluhanlı - Pınar Durmuş, Özge Şengel, Gamze Erdoğdu, Büşra Çetin, Züleyha Gölgelikaya, Selvi Aydoğdu, Buse Budak, Merve Ekemen, Esra Şanlı, Sude Naz Öz (Sevde Minel Demirtaş, Betül Fil, Zeynep Sena Durmuş, Rabia Gel), [Esra Akman, Nisa Yılmaz, Eylül Üstün, Asude Nur Kundak, Havin Yıldırım]

NİŞANTEPE: Büşra Atalay - Deniz Ay, Eylem Yıldız, Merve Gedik, Gizem Engin, Kübra Aslan, Serpil İşler, Sümeyya Günaydın, Merve Akkaya, Zeynep Gül Keskin, Havva Nur Tay (Eda Bilen, Yaren Temur, Emine Kambur, Melda Naz Yıldız, Ruken Çoban, Sıla Yıldız, Esma Nur Karaçayır, İlknur Asan, Irmak Elif Çağlar)

GOLLER: 49 ve 89.dakikalarda Züleyha Gölgelikaya

SARI KART: Deniz Ay, Merve Akkaya

KIRMIZI KART: Deniz Ay

Selimiye Stadı'ndaki karşılaşmaya her iki takım da mutlak galibiyet parolasıyla çıktı. İlk yarım saatte Nişantepe daha baskılı ve daha etkili bir oyun ortaya koyarken maç daha çok Üsküdar Anadolu yeri sahasında geçti. Ev sahibi takım ise ani ataklarla rakip kalede gol aradı. Karşılaşmanın 22.dakikasında ani gelişen Üsküdar Anadolu atağında SudeNaz Öz ceza sahasına girdi. Vuruşunda Nişantepe kalecisi Büşra Atalay gole izin vermedi. 35.dakikada Üsküdar Anadolu bir kez daha Sude Naz Öz'ün kişisel gayretleriyle getirdiği topla pozisyona girdi. Ancak savunma son müdahaleyi yaparak topu uzaklaştırdı.  Konuk Nişantepe Kübra Arslan ve Merve Akkaya ile gol aradıysa da Üsküdar savunmasını geçemedi. İlk 45 dakikada gol sesi çıkmazken, takımlar soyunma odasına golsüz eşitlikle gittiler.

GOLLER İKİNCİ YARIDA GELDİ

İkinci yarının 49.dakikasında sol kanattan gelişen Üsküdar Anadolu atağında Esra'nın düşürülmesi ile yeşil-beyazlılar serbest vuruş kazandı. Züleyha Gölgelikaya'nın ceza sahası dışından yaptığı vuruşta Nişantepe savunması ile kalecisinin anlaşmazlığında topu birbirlerine bırakınca, top ağlarla buluştu. Bu golle ev sahibi takım 1-0 öne geçti. Üsküdar'da 24 dereceyi bulan sıcak hava futbolculara zor anlar yaşatırken, karşılaşmanın hakemi  Şakir Kepekçi sık, sık su molası verdi. Oyunun son yarım saatine girildiğinde Üsküdar Anadolu farkı ikiye çıkartmak, konuk Nişantepe ise eşitliği sağlamak için üst üste ataklar yapmaya başladı. Yeşil-beyazlılar Sude Naz Öz ve Esra Şanlı ile her iki kanadı etkili kullanırken, Çekmeköy temsilcisi defansı arakasına atılan uzun toplarla gol pozisyonuna girmeye çalıştı. Maçın 71.dakikasına gelişen Nişantepe atağında Eylem Yıldız'ın ceza sahası dışından mükemmel vuruşunu Üsküdar kalecisi Ebrar Uluhanlı aynı güzellikte harika bir plonjonla kornere çeldi.  

NİŞANTEPE 10 KİŞİ

76.dakikada hakemin kararına yoğun itirazda bulunan Deniz Ay ikinci sarıdan kırmızı kart görerek Nişantepe'yi 10 kişi bıraktı. Kararın devamında maçın hakemi Nişantepe Teknik Sorumlusu Ömer Şeker'i de kırmızı kartla saha dışına gönderdi. Maçın başından itibaren Nişantepe savunmasında neredeyse kusursuza yakın bir oyun ortaya koyan kaptan Deniz Ay'ın kırmızı kart görmesiyle, Nişantepe takımının savunma kurgusu bozuldu. Pembe-beyazlı ekip üst, üste kademe hataları yapmaya başlayınca, Üsküdar Anadolu neredeyse yüzde yüzlük gol pozisyonlarına girdi. 80.dakikada Sude Naz Öz ceza sahasına girdi. Kaleci ile karşı karşıya kalan golcü futbolcunun vuruşunu Büşra kornere çeldi. 82.dakikada Esra'nın cezası içinden vuruşu kaleciden döndü. Dönen topta arka direkte Sude Naz bomboş pozisyonda topu dışarı attı. 88'de Selvi Aydoğdu soldan ceza sahası son çizgisine kadar indi. Vuruşunda top az farkla avuta gitti. 89.dakikada Sude Naz Öz'ün vuruşunda Nişantepe kalecisi Büşra gole izin vermedi. Dönen topu iyi takip eden Sevde Minel'in vuruşunda ise top çataldan geri döndü. Pozisyonun devamında topu önünde bulan gün başarılı ismi Züleyha Gölgelikaya sert bir vuruşla topu filelerle buluşturarak, kendisinin ve takımının ikinci golü kaydetti.  

ÜSKÜDAR RÖVANŞI VERMEDİ 

İlk maçta rakibini deplasmanda 1-0 yenen Üsküdar Anadolu karşılaşmadan 2-0 galip ayrılarak rövanşı da rakibine vermemiş oldu. 10.maçında 9. galibiyetini elde eden yeşil-beyazlılar grubunda ikinci sırada yer alıyor. Üçüncü yenilgisini alan Nişantepespor 15 puanla 4.sırada haftayı tamamladı.

10.HAFTA SONUÇLARI VE 11.HAFTA PROGRAMI

Haftanın maçlarında; lider Sancaktepe Yenidoğan evinde Arapçeşmespor'u 7-0, üçüncü sıradaki Tunçspor sahasında Körfez Gençlerbirliği'ni 5-0 yendi. İstanbul Mesudiye deplasmanda Rüzgarlıbahçe'yi 5-1 mağlup ederek ilk galibiyetini aldı.

14.grubun 11.haftasında Arapçeşme-Üsküdar Anadolu, İstanbul Mesudiye-Tunçspor, Nişantepe-Rüzgarlıbahçe ve Körfez Gençlerbirliği-Sancaktepe Yenidoğan maçları oynanacak.

HABER ve FOTOĞRAFLAR: Murat İlter




Hiç yorum yok:

Sultangazispor BAL umutlarını sürdürdü

İstanbul SAL Klasman A Grubu son hafta maçında Sultangazispor Beşyüzevlerspor'u 1-0 yendi.