Cuma, Nisan 12, 2024

Şampiyonlar Ligi'nde verilmedi, 2. Amatör'de verildi


Şampiyonlar Ligi'ndeki Arsenal-Bayern Münih maçında İsveçli hakem Glenn Nyberg'in vermediği penaltı kararı tartışma yaratırken bir benzer pozisyon geçen hafta İstanbul 2. Amatör Lig'de yaşandı.

Karşılaşmanın 66. dakikasında, Arsenal kalecisi David Raya kale vuruşunu Gabriel'e doğru oynadı ve savunma oyuncusu Gabriel de topu eliyle tuttu. Brezilyalı futbolcu topu tekrar yere koyduktan sonra oyunu yeniden başlattı. Ancak hakem Glenn Nyberg 'Çocuk hatası Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde böyle penaltı veremem' dediği pozisyonda oyunun devam etmesine izin verdi. 


Fevzi Çakmakspor tepkili
İstanbul 2. Amatör Lig'de Fevzi Çakmakspor-Arnavutköyspor maçında benzer pozisyon yaşandı. Konuyla ilgili ev sahibi ekipten yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Karşılaşma 1-0 üsütnlüğümüzde devam ederken 50. dakikada yardımcı hakem bir pozisyonda ofsayt bayrağı kaldırdı. Top kalecimize giderken orta hakem 'Devam' dedi ancak futbolcumuz bunu duymadı ve yardımcı hakemin ofsayt bayrağını dikkate alarak endirekt serbest vuruş kullanmak için topu eline aldı. Hakem de penaltı noktasını gösterdi.

İtirazlarımız sonucu değiştirmediği gibi bizi haklı bulan bazı rakip takım futbolcuları penaltıyı atan arkadaşlarına 'auta at' telkininde bulundu ancak kendisi bunu dikkat almadı. Yediğimiz golle maç 1-1 sona erdi. Hakemin yanlış bir karar verdiğini düşünüyoruz. Oyuncumuzun kendisini duymasına olanak yoktu, düdüğünü kullansa bunlar yaşanmazdı. Penaltıyı kullanan futbolcu arkadaşımıza da teessüf ediyoruz, bu penaltıyı kendi arkadaşlarının dediği gibi dışarı atsa büyük bir fair-play'e imza atabilirdi."

1 yorum:

Futbol Sever dedi ki...

Benim anlamadığım karar doğru penaltının atılmasından doğal daha ne olacaktı. Hayır birde bunun serzenişini yapıyorlar değerli yöneticiler. Yani düdüğü duymadan eline topu alırsan olacağı bu. Birde doğru verilen kararı sorguluyorlar. Vah bizim amatörümüzü yöneten bu yöneticiler kimlere kaldı koca istanbul futbolu.

Sultangazispor BAL umutlarını sürdürdü

İstanbul SAL Klasman A Grubu son hafta maçında Sultangazispor Beşyüzevlerspor'u 1-0 yendi.