Cumartesi, Nisan 13, 2024

İki haftadır maçlarına hakem atanmıyor!



İstanbul U12 Ligi'nde Kilyos Stadı'nda iki haftadır oynanması gereken karşılaşmalara hakem ataması yapılmadığı için karşılaşmalar oynanamamakta. Bu durumdan kulüpler de haberdar edilmediğinden mağduriyetler yaşanmakta.

Dünyanın en büyük metropollerinden İstanbul'da son dönemde büyük hakem krizi yaşanmakta. Mevcut hakem sayısı maçlar yetmemekte. Üstelik Türkiye genelinde hakemlere sözlü ve fiili saldırıların artması, hakemlerin haklarında iyileştirmeye gidilmemesi gibi nedenlerle hakemliğe ilgi de azalırken mevcut hakemlerin bir kısmının da mazeretlerle görev almak istememesi nedeniyle büyük kriz yaşanmakta. Buna bayram tatili de eklenince bilhassa İstanbul'un dış ilçelerinde bu sıkıntı daha büyük hissedilmekte. Henüz 3 hafta önce Çatalca ve Silivri'de hafta içi 2. Amatör maçlarına hakem bulunamazken Sarıyer'in Karadeniz kıyısındaki köyü Kilyos'ta da benzer sıkıntı yaşanmakta.

Kilyos Stadı'nda iki haftadır oynanması gereken U12 maçları hakemsizlikten oynanamıyor. Kulüpler haberdar da edilmediğinden mağduriyetler meydana gelmekte. Örneğin Ayazağaspor U12 Takımı iki haftadır Rumeli Kavağı ve Rumeli Hisarı maçları için gittiği bu stattan maç oynamadan dönmekte. Sırf Ayazağaspor değil bölgedeki diğer kulüpler de mağduriyet yaşamakta.

Gerek alt yapı liglerindeki aşırı şişme gerekse son dönemde ülkemizde hakemlere yönelik kötü muamelenin artmasına bağlı olarak hakem sayısındaki azalma, amatör liglerde geleceğe yönelik bu konuda umutsuz bir tablo çizmekte.

Hiç yorum yok:

Sultangazispor BAL umutlarını sürdürdü

İstanbul SAL Klasman A Grubu son hafta maçında Sultangazispor Beşyüzevlerspor'u 1-0 yendi.