Salı, Mayıs 16, 2023

Tozkoparan Birlikspor: Artık yeter


Tozkoparan Birlikspor Kulübü Başkan Vekili Batuhan Dündar, son dönemde karşılaştıkları hakem yönetimleriyle ilgili bir yazılı açıklama yayımladı.


Dündar'ın yazılı açıklaması şu şekilde:

"Tozkoparan Birlik Spor Kulubu ailesi olarak bugüne kadar adımıza ve 45 yıllık kulüp mazimize yakışır bir şekilde futbol camiasında saygı kazanan bir spor kulübü olduk;

Kaybolmak/kapanmak üzere olan kulübümüzü 42 yaş ortalaması ile oluşturmuş olduğumuz yönetim kurulu ile 5 yıl içinde tekrar şaha kaldırarak eski özlenen günlerimize geri döndürdük.

Yönetim kurulumuzda yer alan kişiler ve kendim iş dünyamızdaki, siyasi dünyamızdaki, sosyal dünyamızdaki  tüm imkan olanaklarımızı kulübümüze ve genç sporcu arkadaşlarımıza imkan ve seferber ettik. Özellikle eski futbolcu ve hakemlik geçmişi olan bir yönetim olduğumuz için her maça hakemlerimize,  gözlemcilerimize, saha komiserlerimize yardımcı olmayı kendimize ilke haline getirdik.

Bu sezon 2 Amatör Küme’de yer alan A-takımımızı 19,7 yaş futbolcu ortalaması ile genç bir teknik ekiple liglere hazırladık. Şampiyonluk gibi bir hedef olmadan sporcuların kendisini bir üst lige transfer etmeleri için onların vitrine çıkıp şu zor maddi şartlarda hayatlarını kurtarmayı hedefledik. Takım oyuncularının müthiş çabası ve özverileri ile takımımızı bir anda şampiyonluk potasında görünce yönetim olarak bu kez maddi imkanlarımızı da seferber etmeye başladık. Ancak gelip görelim ki yanlış hakem atamaları, eğitimsiz ve disiplinsiz hakemlerimize denk gelene kadar.

2 Amatör ligin 7 haftasında lider olan Gayretspor maçı için bülten açıklanmadan defalarca ulaşabileceğimiz tüm resmi numara ve mail adreslerinden maçın önemini ve iyi bir müsabaka hakemi verilmesi talep ettik. Ancak hiçbir geri dönüş alamadık maalesef. Maça atanan hakem arkadaşımız Göksu Sayınn iyi bir müsabaka yönetti. İki takım da iyi niyetli olunca kendisine fazla bir iş düşmedi fakat hakem arkadaşımızın genç sporcuları ezme çabası, davranışları ve diyalogları hiç hoş olmayan görüntüler ortaya çıkardı. 

Hemen akabinde oynanan 8 hafta müsabakasında bültenin de Hakem Ercan Olgun’u da görünce zaten hem takım olarak hem de camia olarak bu maçında ne kadar zor geçeceğini tamamen bir sinir harbi yaşayacağımızı daha gitmeden biliyorduk ve nitekim de maalesef inanılmaz bir hakkaniyetsizlik ile karşılaştık. Müsabaka hakemi Ercan Olgun için buraya sayfalarca yazı yazabiliriz fakat biz bu kadar kısa tutmayı kendimiz açısından tercih ediyoruz. 

Biz maçlara tertemiz takım elbisesi ile sinek kaydı traş olmuş saygılı disiplinli arkadaşlar görmeye alışkınken özellikle geçtiğimiz sezon ve bu sezon maalesef sakallı, sırt çantasından ofsayt bayrağı sarkmış, kot pantolon,şort vb vb olumsuzluklar maça gelen kişiler görüyoruz. Bu kişiler bize saygı duymadığı gibi artık bizde bu kişilere saygı duymuyoruz.

Gelelim asıl mesele ve bardağı taşıran son damlamıza. 13 Mayıs 2023 tarihinde Güngören Stadı'nda oynanan müsabakamızın hakemi Emirhan Arslan boy pos endam yürüyüş tam bir hakem havasından seremoniye çıktı görüntüsü ile ben buradayım dedi ancak haberin resimlerinde gördüğünüz sporcu yaralanmasına 'kendi kendine yaptı' gibi saçma sapan bir açıklama ile pozisyonu devam etti sporcu kendi kendine yaptığı bir hareketler kaş bölgesine 8 dikiş attırdı.! 

Ardından müsabaka içeresinde sanki bilinci yerinde olmayan konuşmalar ve kararlar verdi yediğimiz 3 üncü golden sonra golü atan sporcu formasını çıkararak gol sevinci yaşadı net sarı kart olan bu hareketi de es geçti ardından maç sonu sorduğumuzda "ben gerginlik çıkmasın diye oyuncuya sarı kart vermedim şimdi soyunma odasına girince sarı kart gösterdiğimi saha komiseri ile iletiyorum’’ diyerek şaşkınlığımız 10 kat daha arttırdı. Biz hakem camiasına konduramadık fakat hakemin tavırları hareketlerini bilinçli bir insanın hareketleri ile örtüştüremedik. Konuk takımda gerek beyanları ile gerek sosyal medya paylaşımları ile bizi bu konuda desteklediği araştırılır ise zaten görülecektir. 

İl Hakem Kurulu'mu bültende müsabakalara bakmadan hakem atadığı çok açık bir şekilde ortadadır Grubumuzda oynanan hiçbir iddiası olmayan bir müsabakaya Özer Bektaş gibi çok değerli bir hakemi verip iddialı bir maça bu tarz hakemleri göndermek bu maçlara bu lige gerekli saygıyı göstermediklerini ortaya çıkarır. 

Ortaya sunduğumuz iddialar ile ilgili kanıtlarımızı gerekirse kendilerine sunacağımızı veya kendilerinin saha komiserinden kendilerinin temin edeceğini düşünüyoruz. Çünkü müsabakamızda bir gözlemci olmadığı için raporu ancak saha komiserinden isteyebilecekler.

Bizim kurum olarak tek beklentimiz herkesin işini saygı çerçevesinden yapmasıdır. Bize ne kadar saygı duyulursa bundan sonra bizde gereken özveri ve saygıyı kendilerine göstereceğiz."

TOZKOPRAN BİRLİK SPOR KULUBU adına

Batuhan Dündar-Başkan Vekili

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Başkan vekilimi tebrik ederim. Bir amatör sporcu olarak son dönemdeki hakemleri ciddiyetsiz tavırlar içinde maça gelmesi ve maç icinde kendileri çok çok büyük görüp futbolcuları ezme çabaları fazla göze çarpmaktadır.Federasyonumuzun bir an önce hakemlere yönelik kursları arttırmalıdır. benim şahsi fikrim çünkü her hakem iyi olacak diye bir kural yok hepsi iyi insan olabilir ama iyi bir hakem olamazlar bu yüzden çalışmaları gerekir saygılar.

Adsız dedi ki...

Tozkoparan Futbol Kulübü Yönetim Kurulu Antrenörleri ve Futbolcuları Gerçekten Amatör Liglere Yakışan Bir Ekip Bizlere Göstermiş Oldukları Misafirperverlik İçin Kendilerine Sonsuz Teşekkürlerimi Sunuyorum Çok Genç Bir Ekip Oldukları İçin Biraz Daha Zamana Ve Tecrübeye İhtiyaçları Olduğunu Kendimce Düşünüyorum Ama Hepsi Pırıl Pırıl Genç Kardeşlerim Ve Bu İşi Gerçekten Seven Genç Antrenör Kardeşimin Yolları Bahtları Açık Ne Yazıkki Hakem Hataları Her Müsabakada Az Yada Çok Oluyor Ama Yapacağımızda Fazla Birşey Yok Ben Tekrar Tekrar Kendilerine Başarılar Diliyorum Sevgilerimi Sunuyorum.
Gayret Spor Kulübü Başkanı
Halil Erol

SAL Klasman 3. hafta maç programı

İstanbul Süper Amatör Lig Klasman Grubu'nda 3. hafta maç programı ektedir...