Salı, Mart 28, 2023

Şampiyon Kurtköyspor yoluna devam ediyor


Geçen yıl U16 Kategorisinde Türkiye Şampiyonu olarak tüm dikkatleri üzerine çeken Kurtköyspor bu sene de U18 ve U16  kategorisinde Türkiye Şampiyonu olmak için çalışmalarını hızlandırdı.

Asbaşkan ve Sportif Direktör Doğan Şener’in açıklamaları şu şekilde;

"Geçen yıl U16 kategorisinde şampiyon olduktan sonra Futbol Koordinatörümüz Fikret Kavak ile kendimize bu senede hedef olarak U16,U17 ve U18’de Türkiye şampiyonluğunu hedef olarak koyduk.

Başkanımız Önder Akpınar ile görüşerek Amatör spor kulüplerin alt yapıya önem vermesi gerekliliği üzerine hem fikir olarak A takımımızı U18 yaş kategorisinden kurduk, hedefimiz şampiyonaya kadar takımımızın hazır olması ve direnç kazanmasıydı. Bunu da başardığımızı düşünüyorum. 


"Tüm amatör kulüpler bizi örnek almalı"

Bu konu önemli bence tüm amatör spor kulüpleri bizim yaptığımızı örnek almalı, almalı ki amatör kulüplerimiz genç yetenekler yetiştirebilsin, amatör kulüplerimiz yaşı geçmek üzere olan futbolcuların çok olduğu veya egosunu tatmin etmek isteyen yöneticilerin açtığı spor kulübü olmasın. Bizler yönetici olarak genç futbolculara şans vermek için açılmış olan spor kulüplerini daim hale getiren insanlar olmak zorundayız. Bu sebeple Kulüp olarak bundan sonra A takımımızın büyük bir kısmını genç oyunculardan kurma kararı aldık.

"A takım ve U18 aynı futbolculardan kuruldu"
Amatörde maçların ilk yarısı bitince U18'in başlaması ile birlikte takımımız hem Cumartesi hem Pazar günü maç oynamaya başladı. Bu bizi biraz olsa zorlasa da oyuncularımızın ve hocalarımızın öz verisi ile bu maçları da en iyi şekilde tamamladık. A takımımız grubunu 22 maç 11 galibiyet 3 beraberlik 8 mağlubiyet ile grubunu 5. Sırada tamamlamış oldu. Aynı oyuncu grubumuz U18 kategorisinde ki grup maçlarını da 12 maç 11 galibiyet 1 mağlubiyet ile 1.sırada tamamlayarak İstanbul şampiyonasına gitmeye hak kazandı. Daha önce kimsenin yapmadığını yapmak ve bunu bu çatı altında gerçekleştirmek benim için büyük bir gurur kaynağı oldu. Aynı takımla hem A takım hem de U18 oynamak kolay bir iş olmasa gerek diye düşünüyorum. A takım - U18 Hocamız Fikret Kavak önderliğinde ve antrenörlerimiz Mehmet Çelik  ,Dursun Pehlivan ile birlikte İstanbul Şampiyonasını da en iyi şekilde tamamlayarak istediğimiz hedeflere ulaşırız diye düşünüyoruz.


"U16'da yeniden Türkiye Şampiyonası vizesi aldık"

Geçen yıl ki şampiyonluk bizim için ilkti ve bu şampiyonaya gerçekten çok iyi hazırlandık.İyi bir ekip kurduk.Turnuvaya 4 hoca,1 kaleci antrenörü,1 Fizyoterapist ile katıldık. Turnuva sırasında Psikolog ve diyetisyen desteği aldık.Bu sayede başarımız da kaçınılmaz olarak geldi. Bunun sonucu olarakta U16 oynayan 4 oyuncumuzu Eyüpspor'a 2 oyuncumuzu da Antalyaspor'a transfer ettik.

Son şampiyon olarak bu senede aynı kategoride başarılı olmak için takımımıza bir çok takviye yaptık. Geçen yıl olduğu gibi bu senede U16 takımımız İstanbul şampiyonasını da geçerek Türkiye Şampiyonasına  gitmeye hak kazandı. Kordinatörümüz Fikret Kavak,U16 antrenörümüz Ercan Yucak ve ekibimiz bize yine aynı gururu yaşatmak için elinden geleni yapacaktır.



"Sponsorlara ihtiyacımız var"

Bu tür şampiyonalara gitmek finansal olarak bizleri etkilemekte hele ki fiyatlar geçen seneki fiyatlar gibi değil. Bu sebeple şampiyona sponsorlarına ihtiyacımız olacaktır. Pendik Belediyesi'nin desteği bizim için çok önemli olacak.Bizlere şampiyona boyunca bazı konularda yardımcı olacaklardır diye düşünüyorum.Ayrıca yardımlarından ötürü yönetici arkadaşlarım Yavuz Polat ve Tuncay Baş’a da teşekkür ederim.

"Federasyon radikal kararlar almalı"

Hayatım futbolun içinde geçti, yaklaşık 4 yıldır Kurtköyspor’da yöneticiyim.Türk futbolunun gelişmesini ve genç yeteneklerin yetişmesini istiyorsak amatör spor kulüplerimizin müsabakalara tüm yaş kategorilerinde katılımını şart koşmalıyız. Katılmayan takımlar varlığını sürdürmemeli. Eski sistem hem federasyon için daha fazla iş yükünü hem de kalitesiz bir futbolu önümüze getirmektedir.Bu konularda radikal kararlar alınmalı.

Unutulmamalıdır ki hiçbir başarı tesadüf değildir."

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Mevlüt çalım allah çocuklarımız ın emegini boşa çıkarmasın başarılar dilerim.

Çatalzeytin Zümrütspor gol yağdırdı

İstanbul 2. Amatör Lig 14. Grup'ta lider Çatalzeytin Zümrütspor deplasmanda Yavuz Sultan Selimspor'u 11-0 gibi farklı bir skorla yendi.