Salı, Mart 28, 2023

Maltepespor şampiyonluğunu ilan etti


İstanbul Süper Amatör Lig 1. Grup'ta lider Maltepespor deplasmanda Irmakspor'u 3-1 yenerek bitime iki hafta kala şampiyonluğunu ilan etti.

Merkezefendi Stadı'nda oynanan ve Hatem Yarar'ın yönettiği maç zaman zaman gergin geçti. Maçın 54. dakikasında Maltepespor'dan Ekrem penaltı kararına itiraz ettiği için ikinci sarıdan kırmızı kart gördü. Ligde kalma umutlarını son haftalara taşımak için kazanmak zorunda olan Zeytinburnu ekibi Irmakspor kazandığı penaltıyı Fikret Uludere ile değerlendirip 1-0 öne geçti. Maltepespor ilk yarıda üstün bir futbol sergilemesine karşın gol kaydına muvaffak olamadı. Yeşil-Kırmızılıların iki topu da direkten döndü.


Maçın 60. dakikasında saha kenarında çıkan gerginlikte Irmakspor'dan Yusuf Ziya Kırhan ile Maltepespor Teknik Direktörü Hasan Ali Cesur atıldı. Bu gerginlikten sonra Maltepespor 3 değişiklik birden yaptı ve bunun meyvesini çabuk aldı. Ahmet Pırlart oyuna girdikten 1 dakika sonra topu ağlara gönderdi ve durumu 1-1 yaptı. Aynı futbolcu 72 ve 87'de iki gol daha buldu ve Maltepespor bu zorlu maçtan 3-1 galip ayrılarak şampiyonluğunu ilan etti.


Irmakspor ise Süper Amatör Lig'e veda etti. Geçen sezon BAL'da yer alan Mavi-Siyahlılar böylece üst üste iki sezon düşme üzüntüsü yaşadı.

Fotoğraflar: Prestij Gazetesi

Hiç yorum yok:

İstanbul 2. Amatör Lig 25 Nisan 2024 Perşembe Programı

İstanbul 2. Amatör Lig'de heyecan bitmek bilmiyor. Her gün maç her gün heyecan...